ANNONSE

REISE


Det hvite mirakelet i Ukraina


Tekst og foto: Andreas Høy Knudsen


Publisert: 19.04.2017

DE KARPATISKE ALPENE: Ferden er lang fra Ukrainas krigsområder til skianlegget i Bukovel, 
som ligger i de karpatiske alpene helt vest i landet. (Foto: Mohammed Basefer)


Bukovel er ski­destinasjonen ­ingen hadde ­forestilt seg – ­milevis av perfekte alpin­bakker med alpe­standard i Ukraina, langt fra krigen i øst. OL-drømmen har skistedet likevel måttet gi opp.


Les mer...

REISE


Trøffelfestivalen i Piemonte


Publisert: 19.04.2017

Endelig er vi klare med en reise til de herlige vin­områdene i Piemonte. Vi ­inviterer nå til en rund­reise som har fokus på noe av det beste denne regionen kan tilby. Dette er turen for deg som setter pris på de nord-­italienske vinene og dertil passende mat.


Les mer...

REISE


Robbie Williams-konsert og sommerfestival


Publisert: 19.04.2017

Bli med når vi ­inviterer til en av sommerens største konsert­opplevelser i ­Europas nye gourmet­hovedstad! ­Budapest kalles ofte «lille Paris», og det er ikke uten grunn. Her finnes en rekke ­monumenter, ­gallerier, kirker, antikvitetsbutikker, ­kaféer og gode restauranter. I ­tillegg får vi oppleve en av verdens mest kjente ­entertainere når Robbie ­Williams står på scenen den 23. august.

Les mer...

REISE


Unngå visum­trøbbel


Publisert: 05.04.2017

Visumkravene varierer fra land til land, og det kan være vanskelig å se hva myndighetene faktisk ber om. – Det er veldig viktig at du søker visum for det du faktisk skal, sier eksperten.


Les mer...

REISE


Snart vår i Cinque Terre


Publisert: 05.04.2017

Området er blant de vakreste i verden. Men om sommeren er det kø på stiene mellom landsbyene, og på toget er det trengsel. Dra heller til våren.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Opplev underlige og 
legendariske Cuba

Publisert: 08.03.2017

Stadig flere turister opp­dager Cuba som 
reisemål, men det er blitt ­vanskeligere å bestille reiser hit – hvor klokkene for teknologi og fremgang stoppet i 1959. Etter Castros død varsles det om ­endringer på øya som nå er på rask marsj inn i det 21. århundre.

Les mer...

REISE


Bli med på en spennende reise fra Bergen til Casablanca

Publisert: 08.03.2017

Det som du nå skal lese, er en spesiell reise med unike opplevelser. Hurtigruteskipet MS Midnatsol drar fra norske farvann på vei til ekspedisjoner i Antarktis. Og du kan få bli med, 
i alle fall til Nord Afrika. Videre fra Casablanca tar Sør-Vest reiser deg til spennende opplevelser i Marokko og Spanias solkyst, kjent som Costa del Sol. Totalt er turen på 16 dager.


Les mer...

REISE


Opplev midnatts­solen i mai 2017

Publisert: 08.03.2017

Er det på tide at du opplever ­Norskekysten og det fantastiske Nord Norge? Du har sikkert tenkt tanken at det skal jeg gjøre en gang? En full rundtur med Hurtig­ruten beskrevet som «verdens vakreste sjøreise» av Lonely Planet, tar deg fra ­Bergen til Kirkenes og ­tilbake i 12 dager. Skal du oppleve midnattsolen må du vente til mai, og derfor ­tilbyr Sør-Vest Reiser denne ­spesielle ­opplevelsen med avreise 26. mai 2017. 


Les mer...

REISE


REISE


Barer 
i verdens­klasse

Publisert: 08.03.2017

Prøvesmak gin & tonic i en ­gammel sardinfabrikk, nyt prosecco i et kloster, og oppdag en New York-bar skjult bak en ­telefonkiosk.


Les mer...

REISE


REISE


Konsert med Andrea ­Bocelli på hjemmebane!


Publisert: 22.02.2017

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt ­setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter ­stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap ­smelter sammen til en magisk helhet.

Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


Vidunderlige juleverden


Publisert: 07.12.2016

Etter å ha lagt igjen shoppingstresset i Oxford Street, fortsetter du ørlite lenger vest. London-julestemningen finner du i Winter Wonderland.

Les mer...

REISE


Bli med til vakre Sorrento og Amalfikysten


Publisert: 23.11.2016

Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix – Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere. 
Høye fjell møter hav og skaper et dramatisk klippelandskap og skjermer for kalde vinder, mens en kjølende bris fra havet gir en evig vår. 


Les mer...

REISE


REISE


Opplev José Carreras i Budapest


Publisert: 09.11.2016

Kulinariske opplevelser og konsert med José Carreras i Budapest. Bli med når vi inviterer til en av vinterens største konsertopplevelser i en av Europas vakreste byer. Dette er Carreras aller siste verdensturné, så dette vil du ikke gå glipp av!


Les mer...

REISE


Reisen går på skinner


Publisert: 09.11.2016

I halvannet år har det vært gratis å ta med barn på interrail. Tilbudet lokker dem som ikke har det travelt med å komme fram. Noen ganger er selve reisen en del av målet. Det er det for Kay Asbjørn Schjørlien og hans barn, Zoe Aurora og Keon Tobias. De har reist på interrail mange ganger.


Les mer...

REISE


Sentral-Europas kronjuvel


Publisert: 26.10.2016

Hallstatt fortjener ryktet som en av kontinentets vakreste landsbyer. Den er eldgammel, atmosfærisk og akkurat for vakker for sitt eget beste.


Les mer...

REISE


Cruise til 
fargerike Cuba


Publisert: 12.10.2016

Bli med på en eventyrlig reise rundt Cuba som starter i Havanna og fortsetter til flotte cubanske havner i den cubanske skjærgård, med nye opplevelser hver dag.

Les mer...

REISE


REISE


REISE


Sol, vin og vann


Publisert: 28.09.2016

Kroatia er et av sommeren hotteste reisemål. Og beveger man seg til øya Brac i Dalmatia, finnes koselige landsbyer, vingårder og en av Middelhavets mest berømte strender.


Les mer...

REISE


Alsaces kardemomme­by


Publisert: 14.09.2016

Colmar har alt vi assosierer med en koselig, fransk småby. God mat, vakker arkitektur og idyll som grenser mot det mistenkelige.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Queens – den nye dronningen


Publisert: 13.08.2016

For de fleste er New York ensbetydende med Manhattan, muligens også Brooklyn. Men det er uutforskede Queens som er utpekt til millionbyens beste reisemål.

Les mer...

REISE


Bestemor på dypt vann


Publisert: 13.08.2016

Irske Ann McAvoy (67) elsker å dykke, og vender årlig tilbake til Lanzarote. Mann, barn og barnebarn må pent bli igjen hjemme.


Les mer...

REISE


Bli med på verdens største cruiseskip


Publisert: 25.06.2016

Drømmer du om sol, spennende byer, topp underholdning, fantastiske opplevelser, deilig mat og luksus i din neste ferie? Da skal du vurdere et cruise på RCCL sitt aller nyeste skip som er verdens største: «Harmony of the Seas».


Les mer...

REISE


Naturopplevelser i Nicaragua


Publisert: 25.06.2016

Økoturisme, vulkansurfing og kajakkpadling i jungelen. Turismen blomstrer i Latin-Amerikas fattigste land, og naboen Costa Rica har fått konkurranse.


Les mer...

REISE


Kafébyen Krakow


Publisert: 25.06.2016

I Krakow kan man kunsten å skape innbydende og personlige kafeer. Hit kan man ta en weekendtur bare for å drikke kaffe i hyggelige omgivelser.


Les mer...

REISE


REISE


Reiseraketten Kroatia


Publisert: 28.05.2016

Nordmenn reiser til Kroatia som aldri før. Landet lokker med strender, sjarmerende byer og lavere prisnivå enn Hellas og Spania.


Les mer...

REISE


REISE


Kulturreise på to hjul


Publisert: 14.05.2016

På sykkel gjennom Normandies kultur­landskap kjenner man duftene fra tradisjonell mathåndverk og levende landsbygder.


Les mer...

REISE


Opplev Toscanas historiske byer


Publisert: 14.05.2016

I mai og juni kan du igjen fly direkte til Toscana fra Haugesund. Når du lander på flyplassen i Pisa, er det kort vei til fantastiske byer som Firenze og Lucca. 


Les mer...

REISE


REISE


En ekte smak av Thailand


Publisert: 30.04.2016

«Uberørt» og «autentisk» har lenge vært mangelvare i Sørøst-Asias lekegrind, men fremdeles finnes det unntak. Ko Kut er en av Thailands siste hemmeligheter.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Til fjells 
i Sør-India


Publisert: 16.04.2016

Når Indias lavland blir overveldende varmt og kaotisk, gjør som britene gjorde: Sett kursen mot den kjølige og smellvakre fjellstasjonen Munnar .


Les mer...

REISE


REISE


Elvecruise fra Wien til Bucuresti


Publisert: 02.04.2016

Escape Travel har gleden av å kunne tilby sitt mest populære elvecruise til Lokalavisens lesere. Et opplevelsesrikt og populært cruise som strekker seg 1500 kilometer på Donau fra Østerrike via Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia og Bulgaria til Romania. Underveis blir det blant annet besøk i de fem hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. Mens byer og land passeres bor du komfortabelt og slapper av om bord på det førsteklasses elve-cruiseskipet River Navigator.


Les mer...

REISE


Fottur gjennom Aurlandsdalen 
– RIB-tur inn Nærøyfjorden


Publisert: 02.04.2016

Det å reise på tur i Norge er spektakulær natur og opplevelser som sitter i deg lenge. Det å være i aktivitet, komme nær naturen og beherske elementene, gjør noe godt med deg. Bli med på fottur gjennom Aurlandsdalen, en forfriskende og adrenalinfylt RIB-tur inn i Nærøyfjorden og en utrolig vakker togreise med den berømte Flåmsbanen. Du må slett ikke reise langt for unike naturopplevelser som innimellom krever et klyp i armen – er det virkelig? Ja – det er det!


Les mer...

REISE


Bayerns svarte perle


Publisert: 02.04.2016

Berchtesgaden byr på tradisjonsrikt folkeliv og fantastisk natur, men også et innblikk i den mørkeste delen av Tysklands historie.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


Vi vil oppleve stadig mer


Publisert: 20.02.2016

Verken svak krone eller økonomisk usikkerhet legger noen demper på nordmenns reiseplaner i 2016. «Oppdagelsesferie» er en sterk trend.


Les mer...

REISE


Trafikkstille reisemål


Publisert: 05.02.2016

Eksos, trafikkstøy og farlige trafikksituasjoner bidrar sjelden til feriehyggen. Hva med å velge et bilfritt reisemål?


Les mer...

REISE


Sving av fra hovedveien


Publisert: 05.02.2016

Den beste bilturen i Norge går utenom allfarvei. En av fjorårets bøker fra NAF er full av forslag til spise- og overnattingssteder med det lille ekstra.


Les mer...

REISE


Vårshopping i Aarhus


Publisert: 23.01.2016

Små, brosteinsbelagte smug med spennende butikker tett i tett. Å være på bytur i Aarhus er litt som å være på oppdagelsesferd.


Les mer...

REISE


Markedsbyen ­Amsterdam


Publisert: 23.01.2016

Glem merkebutikker og turistinfiserte handlegater. Amsterdams markeder er de beste stedene for både kultur og røverkjøp.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


Ta turen med tema


Publisert: 05.12.2015

Opplev Russland sammen med Hans-Wilhelm Steinfeld, få med deg Cuba før landet blir invadert av amerikanske turister eller fordyp deg i det kinesiske kjøkkenet – i Kina. Tilbudene er mange for dem som velger temareiser.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


På skinner i Myanmar


Publisert: 21.11.2015

En togreise i Myanmar er ikke bare transport. Det er reise på gamlemåten: skranglete, treg, røff, støvete og helt uforglemmelig.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Paradis funnet


Publisert: 07.11.2015

Ubesudlet natur, Filippinenes beste strender og dykking i verdensklasse. El Nido er alt brosjyrene lover – og mer til.


Les mer...

REISE


Brixton i boks


Publisert: 07.11.2015

Du skal helst være lokal for å starte sjappe i Londons nye skipskonteinermarked. Men forbipasserende er høyst velkomne om bord.


Les mer...

REISE


Essensen av ­Irland


Publisert: 24.10.2015

Galway er ikke bare en trivelig, irsk småby – men også et perfekt utgangs­punkt for å besøke en av landets vakreste regioner.


Les mer...

REISE


13 dagers eventyr til Kambodsja


Publisert: 24.10.2015

Kambodsja er blitt sammenlignet med Thailand for et par generasjoner siden. Lenge var det ryggsekkturistens godt bevarte hemmelighet, men nå har vi muligheten til å oppleve dette landet på første klasse. Reisen går gjennom et eventyrlig landskap hvor tempelbyer dukker opp som luftspeilinger i jungelen. Den viktigste er Angkor Wat, landets hjerte og sjel og et magisk sted for alle buddhister. Et minnesmerke fra den gang det mektige Khmer-imperiet strakte seg fra dagens Myanmar (Burma) i vest til Vietnam i øst. Her har natur, religion og arkitektur smeltet sammen siden byen lå bortgjemt i mer enn 500 år.


Les mer...

REISE


Tokyos beste vannhull


Publisert: 24.10.2015

Midt i Tokyos travleste bydel finnes et sjeldent stykke historie. Seks smågater fulle av klassisk arkitektur, folkeliv og minst 200 barer.


Les mer...

REISE


REISE


Ha en ­ekstrem ­ferie


Publisert: 10.10.2015

For noen handler ikke ferie om soling, mat og kulturopplevelser, men adrenalin og fysiske utfordringer. Hvorfor ikke ta en reise ut i det ekstreme?


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Til fots i Tatrafjellene


Publisert: 26.09.2015

Den høyalpine naturen på grensen mellom Polen og Slovakia er som skapt for fotturer. Og hvorfor ikke kombinere naturopplevelsen med noen komfortable dager i Zakopane?


Les mer...

REISE


Tyskernes ­sommerparadis


Publisert: 26.09.2015

Har du hørt mange tyske gloser i sommer? Kanskje ikke så rart – om sommeren er nemlig tyskerne den største turistgruppen i Norge.


Les mer...

REISE


Adventstur til Roma


Publisert: 12.09.2015

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Dette er byen som er verd å se!


Les mer...

REISE


Moderne og historiske Katmandu


Publisert: 12.09.2015

Juvelen i kronen og legendarisk reisemål. Himalayas eneste hovedstad bærer fortiden med seg. Verdens høyeste fjellkjede, og trolsk jungel, er ren bonus.


Les mer...

REISE


Frokost på reisen


Publisert: 12.09.2015

Ekstra glad i dagens første måltid? Vi guider deg til et utvalg hoteller og pensjonater med dreis på frokostbuffeen.


Les mer...

REISE


Bli med til vakre Tyrol i høstferien


Publisert: 29.08.2015

Mange har etterlyst en tur til Kitzbühel på denne tiden, og her er turen ! Vi reiser raskt ned og hjem og får hele 5 netter i populære Kitzbühel. Under oppholdet har vi fine utflukter og selvsagt litt fritid på bostedet.

Les mer...

REISE


Matmagneten i Barcelona


Publisert: 29.08.2015

I 800 år har La Boqueria vært det kulinariske midtpunktet i Barcelona. Men er det verdensberømte mat­markedet i ferd med å kveles av turiststrømmen?


Les mer...

REISE


REISE


Adventstur til Roma


Publisert: 15.08.2015

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Dette er byen som er verd å se!


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Ta åtte høstdager i Marokko!


Publisert: 27.06.2015

Marokko er landet som kan by på strender, snøbelagte fjell, ørken og oaser. Er du en av de heldige som skal få oppleve alt dette i oktober og november? 


Les mer...

REISE


Bli med på rundreise i fire land


Publisert: 27.06.2015

Dette er en reise hvor vi får teste smaksløkene i hele fire ulike land: Østerrike, Slovakia, Slovenia og Ungarn. Her mixer vi virkelig severdigheter, turist- og naturopplevelser med mye god mat & drikke. Vi opplever landene både fra buss, til fots og fra båt. Alt-i-alt en innholdsrik tur hvor vi opplever mye. 


Les mer...

REISE


REISE


Fire fine bilferier


Publisert: 27.06.2015

Racerbane i Tyskland, familietur i Toscana, eller frihetsfølelsen av å suse gjennom ni land på fire uker med kjæresten: Bilferie på kontinentet har noe for alle.


Les mer...

REISE


Kunst i naturen


Publisert: 27.06.2015

Langs en sti i en skog i Vestfold tiltrekkes folk av 11 digre blåbær, én stor trapp og to ulver. Snart kommer det mer.


Les mer...

REISE


Elvecruise på Yangtze, 
til Xian og Beijing


Publisert: 13.06.2015

Her er alt pakket og klart! Fly fra Stavanger, alle flyvninger innenriks, all overnatting, alle måltider, en utflukt per dag under elvecruiset, flotte opplevelser i hver by, norsk reiseleder – ja til og med visum er inkludert i denne pakken! Du trenger bare å melde deg på!

Les mer...

REISE


Grønne eventyr på Borneo


Publisert: 13.06.2015

Enten du vil dykke inn i klodens eldste og mest artsrike regnskog, eller ned i verdens beste dykkerhav – Sabah på Borneo er stedet.


Les mer...

REISE


Hemmelig handlerom


Publisert: 13.06.2015

En av Londons små­hemmelige shopping­oaser – særlig for menn – gjemmer seg et par myntkast unna Oxford Street og Covent Garden.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Må se Makedonia!


Publisert: 30.05.2015

En flott hovedstad full av gode kafeer. Et land med vakre fjell, stemningsfulle klostre og dype sjøer. Vi har fått et nytt – og rimelig – favorittreisemål på Balkan.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Smakfull sykkeltur


Publisert: 16.05.2015

Syklistene stortrives sør i Provence. Her kan den rullende reisen krydres med matlagingskurs, vingårdsbesøk og lekker lunsj i slottshager.


Les mer...

REISE


Bli med til annerledeslandet CUBA med Lokalavisen


Publisert: 02.05.2015

På Cuba stoppet klokkene for teknologi og økonomisk fremgang i 1959. Nå er øya på rask marsj inn i det 21. århundre. Så hvis du drømmer om å cruise nedover paradegaten Malecon i en Lincoln Continental eller en Packard Clipper, kan tiden være knapp. Forholdet til storebror Amerika er bedre enn på lenge og Fidel Castros sønn holder selskaper for amerikanske filmstjerner. Muligens vil Am-car samlende milliardærer forsyne seg av flåten og fast food-kjeder dukke opp… Men ennå har Cuba sin varmblodige sjel i behold, og på denne turen får vi oppleve de aller fleste høydepunktene.


Les mer...

REISE


REISE


Baskerkystens tvillingperler


Publisert: 02.05.2015

Ferieklassikerne Bayonne og Biarritz ligger bare en halvtimes kjøretur fra hverandre, men viser helt forskjellige sider av den franske Atlanterhavskysten.


Les mer...

REISE


REISE


Berlin gjennom togvinduet


Publisert: 18.04.2015

Selv om en halv million mennesker benytter seg av den hver eneste dag, er Ringbahn en av Berlins mest undervurderte attraksjoner.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Yoga på jungelvis


Publisert: 21.03.2015

Strøm finnes ikke, telefonen virker knapt, og internett kan du bare glemme. I yogalandsbyen Ulpotha, midt i Sri Lankas grønne hjerte, følger alt naturens langsomme rytme.


Les mer...

REISE


REISE


Billedskjønne ­Yorkshire


Publisert: 07.03.2015

Har du noen gang tenkt at du kan ha aner i Yorkshire, England? I Jorvik (York) kan det faktisk være tilfelle. Den gamle handelstaden fra Vikingtiden, Draculas slott, flotte nasjonalparker og mye mer vil du få oppleve på denne eventyrreisen til ærverdige England. Vi bor herskapelig i Yorkshire på et lekkert 4-stjerners hotell som tilbyr både SPA og 27-hulls golfbane.


Les mer...

REISE


Ecuador og Galapagos – 
Sør-Amerika i miniatyr


Publisert: 07.03.2015

Spasere blant sjøløver? Det høres utenkelig ut, men slik er det på Galapagos. Dyre- og fuglelivet er ubeskrivelig og må oppleves. Fuglene skremmes ikke, dyrene måler deg fra topp til tå og legger seg til ro igjen – og den fascinerende naturen er rammen rundt det hele. 


Les mer...

REISE


REISE


Ferie over dammen


Publisert: 07.03.2015

USA er kjent for spennende storbyer, flotte strender og bra shopping. Men landet er mer variert enn som så.


Les mer...

REISE


REISE


Paris og Champagne 
– crème de la crème!


Publisert: 07.02.2015

Velkommen med på tur til Paris og Champagne. I Paris venter verdenskjente severdigheter, pulserende folkeliv og utmerket shopping. Her skal vi på vakkert middagscruise på Seinen, vi skal på vandring i den sjarmerende bydelen Le Marais og vi skal nyte god mat og drikke. Etter å ha smakt på stemningen i storbyen, går ferden videre til et av verdens mest kjente vinsdistrikt – nemlig Champagne. I Champagnes hovedstad Reims venter et deilig opplegg med vinsmaking og sykkeltur på oss. Vi får også litt egentid i Reims. Både her og i den nærliggende landsbyen Epernay finnes mer enn 100 champagnehus, og hvert champagnehus har egne hemmelige oppskrifter til verdens mest edle drikk. 


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


Markedsdag i Otavalo


Publisert: 24.01.2015

Skal du bare besøkte ett land i Sør-Amerika, kan du velge Ecuador – et konsentrat av verdensdelen. Like nord for hovedstaden Quito lokker byen Otavalo med sitt fargesterke indianermarked.


Les mer...

REISE


Elvecruise på klassiske Donau med tre vakre hovedsteder


Publisert: 10.01.2015

Vi har nettopp tatt farvel med nyttårskonserten på TV – «An der schönen blauen Donau». Nå kan du og din kjære ta en opplevelsestur på den flotte elven. Vi inviterer til spennende 8-dagers cruise langs elvebredder som fører oss til hovedstedene i Østerrike, Tsjekkia og Slovakia.

Les mer...

REISE


REISE


REISE


Storbypuls i Seoul


Publisert: 20.12.2014

I Sør-Koreas trendy hovedstad møtes gammelt og nytt – og ti millioner mennesker. Hvordan griper man en slik storby an? Vi startet med et måltid mat. 


Les mer...

REISE


Opplev Cape Town og Garden Route


Publisert: 20.12.2014

Opplev våren i verdens vakreste by! Cape Town i Sør-Afrika har enormt mye å by på. Vi vil først konsentrere oss om selve byen Cape Town og områdene i nærheten. Vi skal besøke Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i en mannsalder. Videre blir det deilig vinsmaking og idylliske vingårder. Vi skal også se Kapp Det Gode Håp, en Township, det lokale marked og mye mer.

Les mer...

REISE


Konser om kunsten


Publisert: 20.12.2014

Før var det et forslummet og forlatt fabrikkområde. I dag huser Hackney Wick «den høyeste kunstnerkonsentrasjonen i Europa».


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


25 år uten mur


Publisert: 06.12.2014

En høyst visuell feiring preget Berlin 9. november, 25 år etter Berlinmurens fall. Men også ellers lokker murhistorien turister.


Les mer...

REISE


Opplev historiske Peru


Publisert: 22.11.2014

Bli med til Peru og opplev dette magiske landets historie og kulturskatter, den varierte naturen med vakre elvedaler og fjelltopper over 6000 m.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


Med toget til Norges indre


Publisert: 22.11.2014

Norske fjell er gjennom­boret i jakten på kostbare metaller. Ingen steder er det bedre synlig enn i Kongsberg. Ta turen inn i Kongens gruve.


Les mer...

REISE


REISE


Bli med på Lokalavisens lesertur til Dubai


Publisert: 08.11.2014

Vi kan nå ønske alle Lokalavisens lesere velkommen til en reise med opplevelser utenom det vanlige! Dubai, som er største by i Forente arabiske emirater ved Persiabukta, er blitt et stadig mer populært reisemål for oss skandinaver. 
Ikke så rart – i Dubai finner man alt et reiselystent hjerte kan begjære; Kritthvite strender, herlig klima, eksklusive hotell, verdens største kjøpesenter, verdens høyeste bygg, eksotisk ørken og arabisk gjestfrihet. Vi tar deg med på et spennende og variert program hvor du får med deg alt dette og mer til.


Les mer...

REISE


Til fots over ­Island


Publisert: 08.11.2014

Kunne du tenke deg å spasere 500 kilometer i ulendt terreng med en 40 kilo tung sekk på ryggen? Trym Norman Sannes (21) både tenkte det og gjorde det.


Les mer...

REISE


REISE


En manns skrot


Publisert: 25.10.2014

Bortgjemt i en rolig forstadshage i Austin, Texas, har en selvlært kunstner bygget sin skrotkatedral


Les mer...

REISE


REISE


REISE


En øy for alt


Publisert: 25.10.2014

Hebridene, Orknøyene og Shetland kan by på så mange øyer at du bør kunne finne den rette for deg. Hvis du da rekker over alle. 


Les mer...

REISE


Folkets hytte­favoritter


Publisert: 11.10.2014

Foretrekker du tradisjonell kos eller moderne naturopplevelser? Vil du bo ensomt og høyt eller blant spøkelser i lavlandet? Pakk tursekken – det finnes en hytte for alle!


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


Middelhavscruise i høstferien med «Liberty of the Seas»


Publisert: 27.09.2014

Bli med på et cruise som inneholder historie, tradisjoner, kulturer og arkitektoniske perler. Vi ser nye landsbyer og storbyer hver dag. Cruiset starter i Barcelona og skipet tar oss til eksotiske steder som Provence, Cannes og Firenze. Videre seiler vi langs den italienske kysten og besøker Roma, Napoli med Capri før vi avslutter med et døgn til sjøs og returnerer til Barcelona. 


Les mer...

REISE


Verdensarv og vill natur


Publisert: 27.09.2014

Vandring i fjellene ved Gardasjøen og en operaforestilling på Veronas romerske amfi­teater. Det blir en fin miks av det søte liv i Italia.


Les mer...

REISE


På kanalferd i Telemark


Publisert: 13.09.2014

Sakte, men sikkert, klatrer kanalbåten «Victoria» 72 høydemeter mellom Skien og Dalen. Kanalferd i Telemark gir ro i sjelen og historisk påfyll.


Les mer...

REISE


I Bountys hjemland


Publisert: 13.09.2014

På en kritthvit strand utenfor Freetown ble den aller første reklamen for Bounty-sjokoladen spilt inn. 40 år senere ser stranden like innbydende ut.


Les mer...

REISE


Verdens viktigste reisemål


Publisert: 30.08.2014

Fra Silicon Valley til Pyongyang, via ukjente underverk og underjordiske kuriositeter. Dit går ferden når Jens A. Riisnæs oppsummerer verdens viktigste steder å oppsøke.


Les mer...

REISE


REISE


En smakebit av Norge


Publisert: 30.08.2014

Hvorfor ikke nyte en bit av Norge i ferien. Enten i form av en treretter basert på lokale råvarer eller en økt som bærplukker, potetbonde eller budeie på setra.


Les mer...

REISE


Eksotisk utpost


Publisert: 30.08.2014

Ferie i et norsk tettsted er kanskje ikke det mest eksotiske du kan tenke deg. Hvis stedet da ikke heter Longyearbyen.


Les mer...

REISE


Sicilia – sansenes paradis


Publisert: 16.08.2014

Med sin beliggenhet midt i Middelhavet, er Sicilia en smeltedigel av kultur og historie. Med noen av Europas flotteste strender, fersk sjømat, gode viner og sin interessante historie bør du legge den neste ferieturen din hit – du vil ikke angre!


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Et annerledes Gran Canaria


Publisert: 21.06.2014

Gran Canaria er ei spennende øy som har mye mer å by på enn det vi finner på de typiske turiststedene. Min mann og jeg visste ikke at vi ville finne vårt eget lille paradis i en liten landsby i fjellene der da vi i 2008 leide bil for å se oss omkring. I år reiser vi dit for femte gang. 


Les mer...

REISE


Mathelg i 
San Sebastián


Publisert: 21.06.2014

Du kan nyte strandlivet, gamlebyen og ikke minst restaurantene med til sammen 16 Michelin-stjerner. San Sebastián er flott reisemål for en langhelg.


Les mer...

REISE


Bli med på lesertur til Cuba


Publisert: 07.06.2014

Cuba, bare si navnet, og en rekke bilder dukker opp i ethvert menneske: En beskjegget Castro som taler med kraftfulle fakter til enorme folkemasser, brunbarkede menn i Panamahatt, dampende på en fet Cohiba, gamle amerikanske biler langs promenaden Malecon, en utrolig koloniarkitektur, palmer og hvite strender mot et innbydende og solglitrende karibisk hav – eller musikken, salsa, chachachá, smektende ømme boleros om kjærlighet og drømmer. Bildene er så mange…


Les mer...

REISE


Riga ut av skyggene


Publisert: 07.06.2014

Attraktiv, prisgunstig, full av historie og på vei mot en lysere framtid. Årets kulturhovedstad, Riga, har mye å by på.


Les mer...

REISE


Flotte fotturer i Japan


Publisert: 24.05.2014

Japan byr på storslagen natur og spennende mat – og har for tiden gunstig valutakurs for nordmenn. Vi valgte oss Kyoto som utgangspunkt.


Les mer...

REISE


Utforsk Madeira


Publisert: 10.05.2014

Vil du se mest mulig av frodige Madeira, trenger du et par gode tursko – og gjerne en leiebil.

Les mer...

REISE


Kobler av i ferien


Publisert: 26.04.2014

Når 1300 barn drar til Hudøy på feriekoloni, må mobilen være igjen hjemme. I sommerferien kobler de av, bokstavelig talt. 


Les mer...

REISE


Barcelona i fire dager: 1.–4. mai


Publisert: 12.04.2014

Barcelona – Catalonias flotte hovedstad – ligger på en smal kyststripe omkranset av fjell. Vi har gleden av å kunne tilby en fire dagers tur til Barcelona, hvor du selv kan velge innholdet i turen, mens vi gir deg rammene. På denne turen kan du få alt: Sol, strand, shopping, god mat og masse kultur. En tur som kort sagt passer for hele familien! 


Les mer...

REISE


Den gylne timen


Publisert: 12.04.2014

Majorelle-hagene i Marrakech er et av byens mest turistinfiserte reisemål. Men om du står opp tidlig nok, kan du oppleve ørkenrosen fra sin skjønneste side. 


Les mer...

REISE


REISE


Raske reiser


Publisert: 29.03.2014

I Berlin kan transport­etappene over og under jorden være blant de store reiseopplevelsene.


Les mer...

REISE


Mellom himmel og hav i Essaouira


Publisert: 29.03.2014

De første nordmennene kom hit allerede på 1500-tallet – som slaver. Senere har både hippier, kunstnere og windsurfere funnet veien til «Vindens by» i Marokko.


Les mer...

REISE


Reis med verdens største cruiseskip 
«Oasis of the Seas» fra Barcelona

Publisert: 15.03.2014

Gjør deg klar for en sjelden opplevelse: Verdens største cruiseskip kommer til Europa for første gang! Dermed har du en unik mulighet til å oppleve dette fantastiske skipet. Alt du kan tenke deg av underholdningstilbud finnes om bord. Du kan velge mellom full fart og spenning – eller kun rekreasjon. Nyt tilværelsen – her er 4 bassengområder, surfesimulator, vannpark for barn, det største strandbassenget til havs, ti boblebad, klatrevegg, skøytebane, Central Park, og ikke minst: Fantastiske restauranter med utsøkt mat og show som om du skulle være på Broadway. Her er også Vitality at Seas – det største spa til havs.

Les mer...

REISE


Russlands beste reisemål 


Publisert: 15.03.2014

OL-byen Sotsji kan by på mange kurbad og gode skimuligheter i fjellet. Men Russland har langt mer å tilby dem som besøker landet. 


Les mer...

REISE


Bedre komfort – lavere priser!


Publisert: 01.03.2014

Når vi skal ta buss fra Sør-Rogaland og nordover, er det et par ting vi alltid vil legge vekt på. For det første: Pris. (Det er selvsagt – ingen vil betale mer enn nødvendig.) Dessuten er det viktig hvordan opplevelsen blir underveis. Er det snakk om en tur på flere timer, ønsker vi kort reisetid med få stopp – og topp komfort med de fasiliteter som trengs for en effektiv og behagelig tur. På begge områder – pris og komfort – har selskapet Nettbuss et klart mål: Bus4You skal være det beste alternativet! 


Les mer...

REISE


Reis til romer­tiden

Publisert: 01.03.2014

I Europa, Midtøsten og Nord-Afrika finnes det et vell av praktfulle bevis på romernes storhetstid for rundt 2000 år siden.


Les mer...

REISE


Et vintereventyr

Publisert: 01.03.2014

Vi er langt fra sol, turister og pittoreske bakgater. Vi er i Sibir. Midt på vinteren. 


Les mer...

REISE


REISE


Spis i Paris!


Publisert: 15.02.2014

Maten er en av de mange gode grunnene til å besøke Paris. Vi har besøkt sju minneverdige spisesteder – fra budsjett til luksus.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


Høstcruise fra Barcelona


Publisert: 18.01.2014

Opplev Middelhavet og Adriaterhavets skatter til spennende stedene på dette flotte cruiset., vi besøker bl.a Venezia, Dubrovnik, Montenegro, Roma etc.


Les mer...

REISE


Vann og vin i Niagara


Publisert: 18.01.2014

Niagarafallene er blant verdens mest kjente turistattraksjoner. Men det er flere fuktige og mer ukjente gleder i nærområdet.


Les mer...

REISE


REISE


Istedenfor snø og vinter


Publisert: 18.01.2014

Oldtidsruiner i Jordan, strandliv i Florida eller elefantsafari på Sri Lanka. Ekostiske reiser frister dem av oss som kan reise bort i januar. 


Les mer...

REISE


Nytt år, nye reiser


Publisert: 18.01.2014

Hvor reiser nordmenn i året som kommer? Malaysia, Myanmar, Brasil og mellomstore europeiske byer spås et oppsving.

Les mer...

REISE


REISE


Et mylder av øyer


Publisert: 18.01.2014

Gud børstet av seg på hendene etter å ha skapt verden, sier kappverderne. Smulene han mistet, ble Kapp Verde. 


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Romantiske reiser


Publisert: 03.12.2013

Spennende smug, staselige slott og storslagen natur. Her er tre favoritter for en romantisk helg utenfor den vanlige sesongen.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


Ray Kays LA


Publisert: 22.10.2013

Etter ti år som stjernevideoregissør vet Reinert «Ray Kay» Olsen litt om LA-gryta. Her serverer han noen av tipsene sine.


Les mer...

REISE


Smaken av Lisboa


Publisert: 22.10.2013

Europas beste fiskeretter, fantastiske skalldyr og krydder fra Afrika: Lisboas kjøkken er hetere enn noensinne.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Kongelig vandring i Sverige


Publisert: 24.09.2013

Hvorfor ikke ta vandringsskoene med over grensen? I svenske Lappland finner du Kungsleden, som går gjennom en fantastisk og lett tilgjengelig villmark.


Les mer...

REISE


Ta barna 
inn i naturen


Publisert: 24.09.2013

Høsten er en ideell tid for fine turopplevelser med barna. Forfatteren av boka «Vill glede» anbefaler å legge ambisjonene igjen hjemme og ta natta til hjelp. 


Les mer...

REISE


Øyhopping i Norge


Publisert: 10.09.2013

Norge har nesten 240.000 øyer, og det går båt ut til mange av dem. Vi har øyhoppet i Ytre Hvaler.


Les mer...

REISE


Katmandu forvirrer og begeistrer


Publisert: 10.09.2013

På elvebredden utfører en sørgende sønn de religiøse ritualene før farens lik skal kremeres. Bare et steinkast unna råder et kaos av tutende bilister, fargerike sykkelrickshaws, småbutikker, tiggere og turister. 


Les mer...

REISE


REISE


Høy på utekino


Publisert: 27.08.2013

I London har interessen for film på kino nådd nye høyder. Trenden er utendørskino, gjerne på taket.


Les mer...

REISE


Bli med på Musikkparade i Tyrol


Publisert: 27.08.2013

Liker du alpene om sommeren? Er du glad i musikk og underholdning? Synes du det er kjekt og sosialt å reise sammen med noen? Da skal du vurdere å bli med på denne turen som går nå i september.


Les mer...

REISE


REISE


Fjelltur for første gang


Publisert: 13.08.2013

Planlegg godt, pakk fornuftig og gi blaffen 
i om det er meldt regn. Det er Turistforeningens tips til deg som skal på din første tur i den norske fjellheimen.


Les mer...

REISE


Vandring i hvitt


Publisert: 13.08.2013

Brevandring gir is og snø under beina også sommerstid. Men varmt sommervær kan ødelegge for fremtidige isopplevelser.


Les mer...

REISE


Den gamle byen og juvet


Publisert: 13.08.2013

Ronda deles i to av et juv, og knyttes sammen igjen av tre broer. Fjellbyen er ikke egnet for folk med høydeskrekk. Ernest Hemingway elsket den.


Les mer...

REISE


Ferie i skipsleia


Publisert: 13.08.2013

Du kan overnatte i om lag halvparten av fyrene langs Norges kyst. På en liten holme på Hvaler kan du bo i selve fyrhuset.


Les mer...

REISE


Byer for ­bereiste


Publisert: 18.06.2013

Klar for en herlig vårhelg i en europeisk by? Hvis du allerede har sett og gjort det meste i London, Berlin og Praha, finnes det mange spennende alternativer. 


Les mer...

REISE


Ferie i lånt hjem


Publisert: 18.06.2013

Gunda Djupvik og familien bytter gjerne bolig med folk de ikke har møtt. Snart går turen til Barcelona.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Fottur i sola


Publisert: 18.06.2013

Gran Canaria byr på et nettverk av eldgamle stier blant agave, mandeltrær og storslagne utkikkspunkter.


Les mer...

REISE


Ta sykkelen med og opplev Tour de France


Publisert: 04.06.2013

Tour de France er et av verdens største idrettsarrangement. Nå kan du ta med deg sykkelen din og bli med Sør-Vest reiser til Frankrike for å oppleve stemningen og de norske sykkelproffene på nært hold. Du får mulighet 
til å sykle deler av etappene selv. 


Les mer...

REISE


REISE


REISE


REISE


REISE


Søvnløs i Sevilla


Publisert: 21.05.2013

Sevillas natteliv skal være helt fantastisk. På mandager er det bare sånn passe, men det holder i massevis.


Les mer...

REISE


REISE


REISE


Ti kanariske opplevelser


Publisert: 07.05.2013

Kanariøyene er nordmenns solskinnsfavoritt. Blir man lei av stranden ved hotellet, har øygruppen rikelig med andre forlokkende tilbud.


Les mer...

REISE


Planetens ­beste reisemål


Publisert: 07.05.2013

I 40 år har Lonely Planet foreslått hvor du skal reise, spise og sove. I år vil de sende deg til Sri Lanka, Korsika og San Francisco.


Les mer...

REISE


REISE


Øyer i det fjerne


Publisert: 23.04.2013

Verden er full av små, forlokkende øyer. Noen er litt mer utilgjengelige enn andre, men du kan besøke de fleste.


Les mer...

REISE


Barcelona – et flott reisemål


Publisert: 23.04.2013

Barcelona er hovedstaden i ­Catalonia, en selvstyrt region i det nordøstlige Spania. (Sterke krefter jobber for at Catalonia bør løsrive seg fra Spania og bli egen stat.) Byen befinner seg ved Middelhavskysten, rundt 120 km sør for fjellkjeden ­Pyreneene. Med sine 1,6 millioner inn­byggere er Barcelona også ­Spanias nest største by etter ­Madrid. Stor-­Barcelona har over 5 millioner innbyggere, noe som utgjør rundt 70 % av Catalonias befolkning.


Les mer...

REISE


Trill og tråkk 
i Europa


Publisert: 23.04.2013

På minst ett punkt skiller sykkelferien seg fra de fleste andre ferier: Du er antakelig i bedre form når du kommer hjem enn da du dro.


Les mer...

REISE


REISE


Unike utflukter i Jordan


Publisert: 09.04.2013

Midt i konfliktenes Midtøsten ligger rolige Jordan. Her kan du oppleve både fredfylt ørkenlandskap, deilig badeliv og en av verdens flotteste ruinbyer på 
én dag.

Les mer...


Annonse

© 2017 - Lokalavisen -- Design/layout: Erik DePasquale / dittbudskap.no