ANNONSE

MAT & DRIKKE

Plukk-fest

Tekst og foto: Øyvind Hjelle / NTB


Publisert: 17.01.2018

FIN PLUKKFISK: I ytterkanten av begrepet «plukkfisk» finner vi denne retten med saltbakt uer eller annen hvit, fast fisk.

Plukkfisk er så godt at det bare er å begynne å produsere «rester» for harde livet.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Høy på pære

Publisert: 25.10.2017

En ost som får tittelen «verdens beste», har lov til å være litt høy på pæra.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Grillet villaks

Publisert: 13.09.2017

Ønsker du en helt vill lakseopplevelse? Lær av fortidens fiskere, som tente bål og spiste ved elvebredden.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Kald og hot

Publisert: 16.08.2017

Denne thai-inspirerte salaten med mango, melon og kylling er skreddersydd til årets varmeste dager.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Prosjekt for gourmeter

Publisert: 14.06.2017

Det skal ikke alltid være raskt og billig. Iblant vil vi legge lista høyt nok til å imponere både oss selv og gjestene.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Boller med baller

Publisert: 03.05.2017

New York City er kjent for sin attitude, og den gjenspeiles godt i smaken på ukas småfrekke meatballs.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Cocktailparty

Publisert: 19.04.2017

Sommeren bør by på minst ett skikkelig ­rekecocktailparty – samme hva Jan ­Klåstad måtte mene.

Les mer...

MAT & DRIKKE

5 fargerike påsketips

Publisert: 05.04.2017

Påskeferie betyr ekstra fridager. Lange dager som kan brukes til ­akkurat det du vil. Enten påsken skal tilbringes på ski på fjellet, med båtpuss ved fjorden eller bare hjemme, byr den for de aller fleste på god tid til å kose seg ­sammen med familie og venner. Noen dager skal kanskje benyttes til å finne frem ­sykkel og joggesko, mens andre dager kan brukes til å ­invitere venner til en ­deilig, lang lunsj i sol­veggen. Her er noen gode ideer til påskemat som kan passe til alle anledninger:

Les mer...

MAT & DRIKKE

Lammenam

Publisert: 05.04.2017

Etter fire timer i ovnen blir en billig lamme­ribbe mør, saftig, god, søt, spennende og sterk.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Helgesnacks

Publisert: 22.03.2017

Når vi skal kose oss litt ekstra, spiser vi snacks før middag.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Kyllingenes Formel 1

Publisert: 08.02.2017

Chicken Kiev er en av de rettene man må ­oppleve før man dør. Får du den ikke servert, er det bare å brette opp ermene og lage den selv.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Historisk møte

Publisert: 25.01.2017

Klippfisk fra Norge, ­Lardo fra Collonata i Italia. Sammen går de to spiselige mesterverkene opp i en høyere enhet.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Rørete sak

Publisert: 11.01.2017

Vaffelrøre kan lages på mange måter, for eksempel av mandelpoteter.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Varmt 
i koppen

Publisert: 07.12.2016

Den beste juledrikken lager du selv. Her er fem rykende varme av den alkoholfrie sorten.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Svinebundet

Publisert: 07.12.2016

Vi som er svinebundet, lar aldri gris vike for sau. Men sier gjerne ja takk til begge deler.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Fuglene skal også være mette

Publisert: 07.12.2016

Å lage egen vintermat for hagens fugler er en flott førjulsaktivitet. Ta gjerne med barna mens du holder på. Vi har her en oppskrift på fuglemat som du kan lage selv.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Soppkupp

Publisert: 09.11.2016

Når soppen kupper lasagnen, rykker retten opp i den gastronomiske eliteserien.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Høstkabal

Publisert: 26.10.2016

Med norske plommer, fransk sjokoladesaus og mexicansk churros-snurr går høsten lett opp.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Molter kan mer

Publisert: 14.09.2016

Moltekrem med krumkaker er vel og bra, men av og til har man lyst på noe nytt.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Svin i vin

Publisert: 27.08.2016

Svin i vin er grisegod partymat som praktisk talt gjør seg selv i ovnen.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Økt proteininntak og metthetsfølelse

Publisert: 13.08.2016

Mange dietter tar utgangspunkt i at kosten skal være mest mulig proteinrik. Nå har en metaanalyse undersøkt om høyt proteininntak påvirker metthetsfølelsen. Andre studier viser at for å oppnå et optimalt inntak av protein, bør dette fordeles på fire måltider om dagen – og gjerne litt ekstra før sengetid.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Cæsars nye klær

Publisert: 13.08.2016

Den viktigste ingrediensen i Caesar Cordinis oppgraderte salat kommer fra havet – 
via grillen.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Har du system på grillingen?

Publisert: 25.06.2016

Magen er sjelden mer utsatt for diaré enn når du griller uten system. Marinade og kylling bør du ha ekstra god kontroll på, mener hygieneeksperter.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Fet sjanse

Publisert: 25.06.2016

Sprø og saftig kylling med aromatisk ris og spicy dipp står kanskje ikke øverst på Grete Roede-menyen. Men junkfood trenger det ikke være!

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Rustikt med ramsløk

Publisert: 28.05.2016

Norges nye trendråvare, ramsløk, er på alles lepper og i stadig flere mager. Her serverer vi den til helgrillet kylling.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Komfortabel budsjettmat

Publisert: 16.04.2016

Lettsaltet svineknoke og blomkål er komfortabelt på alle måter. Rimelig for lommeboka, null stress å lage – og behagelig å spise.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Pastafavoritten

Publisert: 02.04.2016

Sopps spagetti med kjøttdeig er blitt en norsk klassiker. Hvorfor ikke finne seg en ny favorittpastarett?

Les mer...

MAT & DRIKKE

Gi sausen pepper!

Publisert: 19.03.2016

En perfekt peppersaus går 
i svart, hvitt, rosa og grønt – 
og passer til nesten alt.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Surt og godt

Publisert: 05.02.2016

Med fermentering, eller melkesyregjæring, får gode bakterier florere. Tilhengerne forteller om bedre fordøyelse og helse.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Ribba ruller videre

Publisert: 09.01.2016

Hvis ribbe er symbolet på jul, og gresskar på halloween, kan begge deler gjerne vare lenger enn til påske.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Svinebundet

Publisert: 19.12.2015

Vi som er svinebundet, lar aldri gris vike for sau. Men sier gjerne ja takk til begge deler.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Het juletradisjon

Publisert: 05.12.2015

En varm gløgg kan krydre kalde desemberdager. 
Og du kan enkelt lage den fra bunnen av selv.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

La ­deigen heve

Publisert: 21.11.2015

Vi kjøper for mange, og baker for få, ifølge Sverre Gunnar Haga. Han snakker om ferske brød – og dem lager han selv.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Okse i øl

Publisert: 21.11.2015

Høsten er perfekt for rustikke smaksbomber på tallerkenen. Du setter standarden med ølbakte okseskanker og norske rotgrønnsaker.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Het potet

Publisert: 07.11.2015

En «bakt pottit» kan på lik linje med hummer og gåselever være en fullverdig gourmetopplevelse, bare du velger riktig fyll.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Få opptur på sopptur

Publisert: 10.10.2015

Vi jakter høyt og lavt etter skogens gull, kantarellen. Men i løpet av turen blir mange fullt spiselige, og kanskje like gode, sopparter forbigått.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Vi som bygger landet

Publisert: 26.09.2015

Man tager hva man haver, og er det noe vi haver mye av, så er det byggryn, skogsopp og harde oster.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Vinger som svinger

Publisert: 29.08.2015

Kyllingvinger har aldri smakt bedre! De hotte, coole flygeredskapene dyppes i cheddarfondue og crunchy tortillacrisp.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Den genuine thai take away

Publisert: 29.08.2015

Nærmere Thailand kommer du ikke her i distriktet! På hjørnet av Langgaten og Pedersgaten i Stavanger finner du nå spisestedet Original Thai Food. Navnet er ikke tilfeldig valgt – på dette kjøkkenet lages retter på nøyaktig samme måte som i Thailand, med ekte, originale råvarer direkte fra «Smilets land». Responsen har ikke latt vente på seg – kundene og gjestene er mer enn fornøyd!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Lag din egen ­iskrem

Publisert: 29.08.2015

Hjemmelaget iskrem kan være fort gjort – og veldig godt. Kanskje lager du en iskremtype ingen har testet før.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Naken sannhet

Publisert: 15.08.2015

Mange av de beste rettene gjennom tidene er blitt til ved tilfeldigheter. Gnudi er trolig blant dem.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Avslutt med pasjon

Publisert: 27.06.2015

Vil du avslutte måltidet med en dessert full av lidenskap og smak? Her er et syndig forslag.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Perfekt panert

Publisert: 13.06.2015

Hvis en flyndre svømmer din vei, kan du med fordel panere den. Torsk, laks og kveite kan også bli sprøtt nok.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Fra Wellington til Viltington

Publisert: 02.05.2015

Viltington er den norske utgaven av den engelske klassikeren Beef Wellington. Fylt med sopp, spekeskinke og reinsdyr – og servert med fjorårets granskuddsirup.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Geitas vårlige salat

Publisert: 18.04.2015

Du trenger ikke dra til Paris for å møte våren. Med denne retten kommer den lyse årstiden til deg, uansett hvor langt nord du befinner deg.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Saken er biff

Publisert: 21.03.2015

Sulten på ordentlig? Prøv en saftig porterhouse steak med saus av margbein.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Påske og hjemmelaget turmat

Publisert: 21.03.2015

Påsken nærmer seg med stormskritt. Påske er tid for så mangt. Noen tenker krim, andre tenker Jesus. Noen tenker fjell, andre sjø. Mange tenker selvfølgelig påskeegg og kyllinger. Alle tenker på appelsin og kvikklunsj.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Påske = lam

Publisert: 21.03.2015

Påske og god mat hører sammen - på samme måte som skiturer på skareføre og i strålende solskinn, med kvikklunsj og appelsiner i sekken. For noen er påska ensbetydende med båtpuss og lange dager på brygga, med kaffekanna innen rekkevidde – avsluttet med en velfortjent påskeseilas. Men det er også de som foretrekker rolige dager hjemme, enten det er i byen, eller andre steder i vår langstrakte land.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

En smak av harde tider

Publisert: 21.02.2015

Av og til er livet som pengelens overraskende smakfullt. Her er luksusmiddagen både fattig og rik bør koste på seg.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Anden i gata

Publisert: 07.02.2015

Nå må du ikke lenger på restaurant for å nyte et mørt andebryst. Med enkle grep og and fra butikken kan du framstå som en mesterkokk på hjemmebane.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Nudelig suppe

Publisert: 24.01.2015

Som en deilig del av streetfood-bølgen har «ramen» fått et oppsving i Norge.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Skall du?

Publisert: 10.01.2015

Å grille fisk er nesten like vanskelig som å lage en supergod skalldyrsaus på rekeskall. Her kan du lære deg begge deler!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Pølsemakerne

Publisert: 10.01.2015

Pølser blir noe helt annet når du kverner kjøttet og stapper tarmene selv.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Svinebundet

Publisert: 20.12.2014

Vi som er svinebundet, lar aldri gris vike for sau. Men sier gjerne ja takk til begge deler.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Den eksotiske poteten

Publisert: 20.12.2014

Det tok tid før nordmenn lærte seg å bruke den en gang så eksotiske poteten. Men den lille knollen skulle få stor historisk betydning.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Julens hvite godsak

Publisert: 20.12.2014

Alle har et forhold til marsipan, julens godteri nummer én. Og det er enkelt å lage den selv.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Nye høyder

Publisert: 06.12.2014

Pasta med laks er blitt hverdagskost, men her skal vi opp et nivå – til steinsopphøgda.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Lag din egen julemat fra bunn

Publisert: 06.12.2014

Å lage julepålegg og julepølser er slett ikke så vanskelig som mange kanskje tror. – Det er enkelt, og blir både bedre og billigere, forteller kokk og arendalitt i Opplysningskontoret for kjøtt, Magnus Tvedt-Øresland.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Starten på et sjokoladeeventyr

Publisert: 06.12.2014

Det er 125 år siden Freia ble etablert som en liten sjokoladeprodusent på Rodeløkka i Oslo. I dag produseres det 19.000 tonn med sjokolade der årlig.

Les mer...

MAT & DRIKKE

En hard nøtt

Publisert: 06.12.2014

Nøtteknekkerne brukes bare i jula. Ellers i året spiser vi ferdigknekte nøtter. Sånn var det ikke før.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Eplekjekk pannekake

Publisert: 22.11.2014

Er det eplekaker i panne? Eller pannekaker med epler? Lag, smak og gjør deg opp din egen mening.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Musserende luksus

Publisert: 22.11.2014

Dyktige vinbønder, men også smart markedsføring, har ført champagnen til topps i hierarkiet av sprudlende viner.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Hjerne-snacks

Publisert: 08.11.2014

Bestemte typer mat kan få deg til å føle velbehag, rett og slett fordi mat påvirker hjernens kjemi! Det er mye som tyder på at vi ofte ubevisst velger matvarer som kan påvirke humøret. De senere årene har forskerne blitt langt mer oppmerksomme på at hjernens funksjon og humør i stor grad er avhengig av det vi spiser. Og vi vet nå stadig mer om hvordan ulike næringsstoffer påvirker både konsentrasjon, hukommelse og velvære.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Nykonservativ and

Publisert: 08.11.2014

I århundrer er ender blitt bakt og lagret i sitt eget fett. Den historiske konserveringsmetoden, confit, inspirerer til stadig nye krumspring.

Les mer...

MAT & DRIKKE

15 tips til «5 om dagen»!

Publisert: 25.10.2014

Mange synes det er vanskelig å få i seg nok grønnsaker i løpet av dagen. Den enkleste måten å gjøre dette på er derfor å spise grønnsaker som en del av alle dagens måltider. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan komme opp i 5 om dagen.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Flat deig med noe oppå

Publisert: 25.10.2014

Ingen vet sikkert når den første pizzaen ble laget og spist. Tomat var i hvert fall en ingrediens som kom mye senere, trolig etter en idé fra noen i Napoli.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Dim sum-dilla

Publisert: 11.10.2014

Gyoza er en munnfull som gjør at du ikke har lyst til å slutte å spise med det aller første.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Havets ulv

Publisert: 27.09.2014

Spenstige steinbitstrimler smaker ekstra godt i sursøt saus.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Tid for vin

Publisert: 27.09.2014

Å lage egen vin er lettere og billigere enn å lage øl. Råvarene kan være nesten hva som helst.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Skaperglede i sukker

Publisert: 13.09.2014

Tidligere har marsipanen nærmest fått regjere alene over norsk kakedekor. Men nå får flere og flere øynene opp for sukkerpasta.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Velger sunt korn

Publisert: 13.09.2014

Bygg og havre er trendy – og sunnest – men totalforbruket av korn i matvarer går ned.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Urgod smak

Publisert: 13.09.2014

Telemarksfe er ikke bare et småskalaprodukt, men direkte utrydningstruet. Den største tjenesten vi kan gjøre denne kua nå, er å spise den.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Sushi San – sushi for alle!

Publisert: 30.08.2014

Neste gang du er på vei for å nå bussen, ta toget, eller til bilen du har parkert på Jernbanelokket og lurer på hva du skal ha til lunsj eller middag, bør du la Sushi San – Stavangers siste nye sushirestaurant - løse utfordringen.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Roten til mye godt

Publisert: 16.08.2014

De er rike på mineraler, vitaminer og fiber. Norske rotfrukter får du tak i hele året, men det er om høsten de er aller best.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Helt pudding

Publisert: 21.06.2014

Med denne desserten får du det beste av to verdener – en hybrid av kompakt, engelsk julepudding og silkemyk, fransk crème brûlée.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Havets biff

Publisert: 24.05.2014

Gi slipp på den irrasjonelle hvalangsten, og lær deg kunsten å steke den perfekte hvalbiff.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Skogens lysegrønne godsak

Publisert: 10.05.2014

På denne tiden av året bugner Norge av «skytende» grantrær. Granskudd er gratis, spiselig og sunt, men hvordan er smaken?

Les mer...

MAT & DRIKKE

Røde dager

Publisert: 10.05.2014

Vil du ha flere røde dager i middagskalenderen? Sett en dyprød borscht på menyen!

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Potent olding

Publisert: 26.04.2014

Portvin er en av vinverdenens klassikere, med en historie som går mange århundrer tilbake i tid.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Et lettere påskeegg

Publisert: 12.04.2014

Barna forventer velfylte påskeegg også i år. Det bør de få, men man kan gjerne lure dem til å spise litt mindre, tipser ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Smaken av ekte sjokolade

Publisert: 12.04.2014

Det er ikke bare kaffe og vin som kan nytes og vurderes ut fra dyrkingsforhold og plantesorter. Nå er også sjokoladen på vei inn i finsmakernes rekker.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Kjempegod kjendisvin

Publisert: 12.04.2014

Skal man kjøpe en vin bare fordi en kjent person har satt navnet sitt på den? I utgangspunktet ikke.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Nam med lam

Publisert: 29.03.2014

Det er nå, og ikke i påsken, du finner ferskt lammekjøtt 
i butikkene.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Lidenskap for lokal pizza

Publisert: 29.03.2014

Gausel Pizza er en av de få lokale enkeltstående pizzeriaene som er igjen i nærområdet. Her lages pizzaen fra bunn med en personlig vri.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Valuta for pengene

Publisert: 29.03.2014

Vi drømmer oss bort til landsbyen Montalcino, som ligger idyllisk til på en fjelltopp i det sørlige Toscana – omkranset av vinmarker beplantet med druen Sangiovese.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Kvalitet på budsjett

Publisert: 15.03.2014

Det er få steder vinverdenens største primadonna, Pinot Noir, produserer virkelig gode viner til overkommelig pris.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Smaken av rosin

Publisert: 01.03.2014

Det finnes mange eksempler på at vin og mat fra samme sted passer godt sammen. Amarone og Gorgonzola er et slikt vel forlikt par fra Nord-Italia.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Ungarsk supperåd

Publisert: 15.02.2014

Det råder en svært enkel, men streng gulasj-justis i det ungarske supperådet. Resultatet blir perfekt vintermat.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Smaken av Sangiovese

Publisert: 15.02.2014

Få druer er så sagnomsuste som Toscanas Sangiovese. Men også naboregionen Umbria lager saftige rødviner av denne smakfulle druen.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Portugisisk glede

Publisert: 01.02.2014

Det portugisiske merket Periquita har vært å finne i Vinmonopolets sortiment i en mannsalder. Vårt valg leverer flott kvalitet til en beskjeden penge.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Klostervin

Publisert: 18.01.2014

Druen Grüner Veltliner blir til viner som oser av finesse. Det visste munkene på Schloss Gobelsburg allerede på 1300-tallet.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Klodens beste gulrotkake

Publisert: 04.01.2014

Byens beste pølser? Norges beste kebab? Verdens beste sushi? Slike påstander er jeg skeptisk til. Bortsett fra når det gjelder akkurat denne gulrotkaken!

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Luksuriøs aften

Publisert: 17.12.2013

I anledning hummersuppen graver vi dypt både i kjelleren og i lommeboken, og kliner til med en knallgod hvit burgunder.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Smakfulle julegaver

Publisert: 03.12.2013

En undersøkelse før jul i fjor avslørte to ting som kan inspirere til litt ekstra kjøkkenarbeid i desember: Vi er lei av julas kjøpemas. Og én av to ønsker seg en spiselig gave.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Stappa mett

Publisert: 03.12.2013

Ofte er det sausen som gjør et måltid. Men til pinnekjøtt er det definitivt stappen!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Taco fra scratch

Publisert: 03.12.2013

Det er overraskende lettvint å lage taco uten ferdigprodukter. Du må bare vite hvordan.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Hvit jul

Publisert: 03.12.2013

Bryt tradisjonen og prøv noe nytt i år! Riesling og pinnekjøtt passer som hånd i hanske.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Suppa på erten

Publisert: 19.11.2013

En suppe på erter trenger ikke ligne på den velkjente ertesuppa. Og det må slett ikke ta to timer å lage den.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Myteomspunnen vinmaker

Publisert: 19.11.2013

Kultprodusenten Domaine Marcel Deiss gjør ting med druer som naboene synes er rart. Men ingen kan bestride at resultatet er av høy klasse.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Eikefatenes velsignelse

Publisert: 05.11.2013

Denne uka gir gjæring og modning på eikefat akkurat den aromaen vi trenger. Men eikefatenes velsignelse stopper ikke der.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Sprelsk på skiva

Publisert: 05.11.2013

Etter en vellykket fisketur skal det sprelske trofeet fortæres. Sprøstekt på en blings med feit rømme og kantareller blir fisken fantastisk.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Litt forsinket lammesesong

Publisert: 08.10.2013

En kjølig vår forsinket beitesesongen for mange lam, men nå er kjølediskene i landets matbutikker i ferd med å fylles med prima kjøtt.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Supersuppe

Publisert: 08.10.2013

Nå som vi mer eller mindre frivillig går fra sommeren og inn i høsten, kan vi i hvert fall glede oss over én ting: Norge er modent!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Smaken av Semillon

Publisert: 08.10.2013

To timers kjøretur nord for storbyen Sydney ligger vinområdet Hunter Valley. Her befinner en av Australias eldste og best bevarte vinhemmeligheter seg, med kvaliteter i verdensklasse.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Kjøla rundt

Publisert: 24.09.2013

Liker du tanken på å lage noe godt uten å planlegge for mye? Kjør en «kjøla rundt»-salat og se hva det blir til!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Fransk fristelse

Publisert: 24.09.2013

Sauvignon Blanc dyrkes i dag verden over. De mest prestisjefylte vinene på den kjente druen kommer fra landsbyen Pouilly Fume.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Sprek gris

Publisert: 10.09.2013

Lei av tørt, smakløst og seigt kjøtt fra grillen nå på sensommeren? Med svinenakke får grillsesongen en ny vår.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Ny giv på skole­kjøkkenet

Publisert: 27.08.2013

For første gang er det laget et komplett læreverk til elevenes favorittfag. Nå skal barn og unge kunne ta med seg både matkunnskap og kokebøker hjem.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Hvite riddere

Publisert: 27.08.2013

Asparges kan være så mangt – men med syndig hollandaise og løyrom når de langt!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Velg riktig i grønnsaksdisken

Publisert: 13.08.2013

Å kjøpe frukt og grønt kan være et lotteri. Ofte må skallet av før du kan se om kvaliteten holder. Men det finnes noen knep som skiller prima vare fra sekunda!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Pannemat

Publisert: 13.08.2013

Spanias mest allsidige rett er perfekt på grillen eller over bålet en norsk sommerdag.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Kjenn din sopp!

Publisert: 13.08.2013

De første kantarellene står allerede i skogen og venter. Men pass nøye på hva du tar med deg i kurven.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Bare bra med rabarbra

Publisert: 18.06.2013

I nabolaget mitt svinser barna utålmodig rundt rabarbraplanten som veps rundt saftglasset om sommeren. Det burde voksne gjøre også.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Smakfullt vårtegn

Publisert: 04.06.2013

Årets første kulinariske vårtegn dukker opp i solveggen i disse tider. På med oppvaskhanskene, og ut for å plukke!

Les mer...

MAT & DRIKKE

Hva bør du kjøpe økologisk?

Publisert: 04.06.2013

Noen typer frukt og grønt inneholder flere rester etter sprøytemidler enn andre. De som er sprøytet mest, bør du erstatte med økologiske alternativer, oppfordrer Oikos. Mattilsynet mener alt er like trygt.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Champagnesjansen

Publisert: 21.05.2013

Livet byr på mange flere champagne-anledninger enn folk tror. Mørk dress og feststemt mingling er ikke påkrevet.

Les mer...

MAT & DRIKKE

Favoritt til fisk

Publisert: 07.05.2013

Få folkeslag drikker mer Chablis enn vi nordmenn. Ukens utvalgte er en av de store slagerne.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Myter om frukt og grønt

Publisert: 07.05.2013

Det eksisterer mange forskjellige myter rundt frukt og grønnsaker og her har vi fått ernæringsfysiolog Camilla Andersen til å avsløre noen av dem.

Les mer...

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

MAT & DRIKKE

Full rulle

Publisert: 09.04.2013

Alle land har en gøyal deig man kan putte gode råvarer inni eller oppå.

Les mer...

MAT & DRIKKE

En perfekt start

Publisert: 09.04.2013

Rieslingviner har en egen evne til å kombinere innsmigrende aroma, friskhet, eleganse og intensitet.

Les mer...


Annonse

© 2018 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no