ANNONSE

MAT & DRIKKE


Cocktailparty


Tekst: Øyvind Hjelle

Foto: Carl Martin Nordby


Publisert: 19.04.2017

THOUSAND ISLAND: Hjemmelaget er veldig mye bedre enn kjøpevarianten.


Sommeren bør by på minst ett skikkelig ­rekecocktailparty – samme hva Jan ­Klåstad måtte mene.


Les mer...

MAT & DRIKKE


5 fargerike påsketips


Publisert: 05.04.2017

Påskeferie betyr ekstra fridager. Lange dager som kan brukes til ­akkurat det du vil. Enten påsken skal tilbringes på ski på fjellet, med båtpuss ved fjorden eller bare hjemme, byr den for de aller fleste på god tid til å kose seg ­sammen med familie og venner. Noen dager skal kanskje benyttes til å finne frem ­sykkel og joggesko, mens andre dager kan brukes til å ­invitere venner til en ­deilig, lang lunsj i sol­veggen. Her er noen gode ideer til påskemat som kan passe til alle anledninger:


Les mer...

MAT & DRIKKE


Lammenam


Publisert: 05.04.2017

Etter fire timer i ovnen blir en billig lamme­ribbe mør, saftig, god, søt, spennende og sterk. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Kyllingenes Formel 1


Publisert: 08.02.2017

Chicken Kiev er en av de rettene man må ­oppleve før man dør. Får du den ikke servert, er det bare å brette opp ermene og lage den selv.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Historisk møte


Publisert: 25.01.2017

Klippfisk fra Norge, ­Lardo fra Collonata i Italia. Sammen går de to spiselige mesterverkene opp i en høyere enhet.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Svinebundet


Publisert: 07.12.2016

Vi som er svinebundet, lar aldri gris vike for sau. Men sier gjerne ja takk til begge deler.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Fuglene skal også være mette


Publisert: 07.12.2016

Å lage egen vintermat for hagens fugler er en flott førjulsaktivitet. Ta gjerne med barna mens du holder på. Vi har her en oppskrift på fuglemat som du kan lage selv.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Soppkupp


Publisert: 09.11.2016

Når soppen kupper lasagnen, rykker retten opp i den gastronomiske eliteserien.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Høstkabal


Publisert: 26.10.2016

Med norske plommer, fransk sjokoladesaus og mexicansk churros-snurr går høsten lett opp.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Svin i vin


Publisert: 27.08.2016

Svin i vin er grisegod partymat som praktisk talt gjør seg selv i ovnen.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Cæsars nye klær


Publisert: 13.08.2016

Den viktigste ingrediensen i Caesar Cordinis oppgraderte salat kommer fra havet – 
via grillen.

Les mer...

MAT & DRIKKE


Økt proteininntak og metthetsfølelse


Publisert: 13.08.2016

Mange dietter tar utgangspunkt i at kosten skal være mest mulig proteinrik. Nå har en metaanalyse undersøkt om høyt proteininntak påvirker metthetsfølelsen. Andre studier viser at for å oppnå et optimalt inntak av protein, bør dette fordeles på fire måltider om dagen – og gjerne litt ekstra før sengetid.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Fet sjanse


Publisert: 25.06.2016

Sprø og saftig kylling med aromatisk ris og spicy dipp står kanskje ikke øverst på Grete Roede-menyen. Men junkfood trenger det ikke være!


Les mer...

MAT & DRIKKE


Har du system på grillingen?


Publisert: 25.06.2016

Magen er sjelden mer utsatt for diaré enn når du griller uten system. Marinade og kylling bør du ha ekstra god kontroll på, mener hygieneeksperter.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Rustikt med ramsløk


Publisert: 28.05.2016

Norges nye trendråvare, ramsløk, er på alles lepper og i stadig flere mager. Her serverer vi den til helgrillet kylling.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Komfortabel budsjettmat


Publisert: 16.04.2016

Lettsaltet svineknoke og blomkål er komfortabelt på alle måter. Rimelig for lommeboka, null stress å lage – og behagelig å spise.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Pastafavoritten


Publisert: 02.04.2016

Sopps spagetti med kjøttdeig er blitt en norsk klassiker. Hvorfor ikke finne seg en ny favorittpastarett?


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Surt og godt


Publisert: 05.02.2016

Med fermentering, eller melkesyregjæring, får gode bakterier florere. Tilhengerne forteller om bedre fordøyelse og helse.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Ribba ruller videre


Publisert: 09.01.2016

Hvis ribbe er symbolet på jul, og gresskar på halloween, kan begge deler gjerne vare lenger enn til påske.

Les mer...

MAT & DRIKKE


Svinebundet


Publisert: 19.12.2015

Vi som er svinebundet, lar aldri gris vike for sau. Men sier gjerne ja takk til begge deler.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Okse i øl


Publisert: 21.11.2015

Høsten er perfekt for rustikke smaksbomber på tallerkenen. Du setter standarden med ølbakte okseskanker og norske rotgrønnsaker.


Les mer...

MAT & DRIKKE


La ­deigen heve


Publisert: 21.11.2015

Vi kjøper for mange, og baker for få, ifølge Sverre Gunnar Haga. Han snakker om ferske brød – og dem lager han selv.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Het potet


Publisert: 07.11.2015

En «bakt pottit» kan på lik linje med hummer og gåselever være en fullverdig gourmetopplevelse, bare du velger riktig fyll.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Få opptur på sopptur


Publisert: 10.10.2015

Vi jakter høyt og lavt etter skogens gull, kantarellen. Men i løpet av turen blir mange fullt spiselige, og kanskje like gode, sopparter forbigått.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Den genuine thai take away


Publisert: 29.08.2015

Nærmere Thailand kommer du ikke her i distriktet! På hjørnet av Langgaten og Pedersgaten i Stavanger finner du nå spisestedet Original Thai Food. Navnet er ikke tilfeldig valgt – på dette kjøkkenet lages retter på nøyaktig samme måte som i Thailand, med ekte, originale råvarer direkte fra «Smilets land». Responsen har ikke latt vente på seg – kundene og gjestene er mer enn fornøyd!


Les mer...

MAT & DRIKKE


Lag din egen ­iskrem


Publisert: 29.08.2015

Hjemmelaget iskrem kan være fort gjort – og veldig godt. Kanskje lager du en iskremtype ingen har testet før.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Vinger som svinger


Publisert: 29.08.2015

Kyllingvinger har aldri smakt bedre! De hotte, coole flygeredskapene dyppes i cheddarfondue og crunchy tortillacrisp.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Naken sannhet


Publisert: 15.08.2015

Mange av de beste rettene gjennom tidene er blitt til ved tilfeldigheter. Gnudi er trolig blant dem.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Perfekt panert


Publisert: 13.06.2015

Hvis en flyndre svømmer din vei, kan du med fordel panere den. Torsk, laks og kveite kan også bli sprøtt nok.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Fra Wellington til Viltington


Publisert: 02.05.2015

Viltington er den norske utgaven av den engelske klassikeren Beef Wellington. Fylt med sopp, spekeskinke og reinsdyr – og servert med fjorårets granskuddsirup.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Geitas vårlige salat


Publisert: 18.04.2015

Du trenger ikke dra til Paris for å møte våren. Med denne retten kommer den lyse årstiden til deg, uansett hvor langt nord du befinner deg.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Påske og hjemmelaget turmat


Publisert: 21.03.2015

Påsken nærmer seg med stormskritt. Påske er tid for så mangt. Noen tenker krim, andre tenker Jesus. Noen tenker fjell, andre sjø. Mange tenker selvfølgelig påskeegg og kyllinger. Alle tenker på appelsin og kvikklunsj.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Påske = lam


Publisert: 21.03.2015

Påske og god mat hører sammen - på samme måte som skiturer på skareføre og i strålende solskinn, med kvikklunsj og appelsiner i sekken. For noen er påska ensbetydende med båtpuss og lange dager på brygga, med kaffekanna innen rekkevidde – avsluttet med en velfortjent påskeseilas. Men det er også de som foretrekker rolige dager hjemme, enten det er i byen, eller andre steder i vår langstrakte land.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


En smak av harde tider


Publisert: 21.02.2015

Av og til er livet som pengelens overraskende smakfullt. Her er luksusmiddagen både fattig og rik bør koste på seg.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Anden i gata


Publisert: 07.02.2015

Nå må du ikke lenger på restaurant for å nyte et mørt andebryst. Med enkle grep og and fra butikken kan du framstå som en mesterkokk på hjemmebane.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Nudelig suppe


Publisert: 24.01.2015

Som en deilig del av streetfood-bølgen har «ramen» fått et oppsving i Norge. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Skall du?


Publisert: 10.01.2015

Å grille fisk er nesten like vanskelig som å lage en supergod skalldyrsaus på rekeskall. Her kan du lære deg begge deler!


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Svinebundet


Publisert: 20.12.2014

Vi som er svinebundet, lar aldri gris vike for sau. Men sier gjerne ja takk til begge deler.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Den eksotiske poteten


Publisert: 20.12.2014

Det tok tid før nordmenn lærte seg å bruke den en gang så eksotiske poteten. Men den lille knollen skulle få stor historisk betydning.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Nye høyder


Publisert: 06.12.2014

Pasta med laks er blitt hverdagskost, men her skal vi opp et nivå – til steinsopphøgda. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Lag din egen julemat fra bunn


Publisert: 06.12.2014

Å lage julepålegg og julepølser er slett ikke så vanskelig som mange kanskje tror. – Det er enkelt, og blir både bedre og billigere, forteller kokk og arendalitt i Opplysningskontoret for kjøtt, Magnus Tvedt-Øresland.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Starten på et sjokoladeeventyr


Publisert: 06.12.2014

Det er 125 år siden Freia ble etablert som en liten sjokoladeprodusent på Rodeløkka i Oslo. I dag produseres det 19.000 tonn med sjokolade der årlig.


Les mer...

MAT & DRIKKE


En hard nøtt


Publisert: 06.12.2014

Nøtteknekkerne brukes bare i jula. Ellers i året spiser vi ferdigknekte nøtter. Sånn var det ikke før.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Musserende luksus


Publisert: 22.11.2014

Dyktige vinbønder, men også smart markedsføring, har ført champagnen til topps i hierarkiet av sprudlende viner.

Les mer...

MAT & DRIKKE


Hjerne-snacks


Publisert: 08.11.2014

Bestemte typer mat kan få deg til å føle velbehag, rett og slett fordi mat påvirker hjernens kjemi! Det er mye som tyder på at vi ofte ubevisst velger matvarer som kan påvirke humøret. De senere årene har forskerne blitt langt mer oppmerksomme på at hjernens funksjon og humør i stor grad er avhengig av det vi spiser. Og vi vet nå stadig mer om hvordan ulike næringsstoffer påvirker både konsentrasjon, hukommelse og velvære.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Nykonservativ and


Publisert: 08.11.2014

I århundrer er ender blitt bakt og lagret i sitt eget fett. Den historiske konserveringsmetoden, confit, inspirerer til stadig nye krumspring.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


15 tips til «5 om dagen»!


Publisert: 25.10.2014

Mange synes det er vanskelig å få i seg nok grønnsaker i løpet av dagen. Den enkleste måten å gjøre dette på er derfor å spise grønnsaker som en del av alle dagens måltider. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan komme opp i 5 om dagen. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Flat deig med noe oppå


Publisert: 25.10.2014

Ingen vet sikkert når den første pizzaen ble laget og spist. Tomat var i hvert fall en ingrediens som kom mye senere, trolig etter en idé fra noen i Napoli.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Dim sum-dilla


Publisert: 11.10.2014

Gyoza er en munnfull som gjør at du ikke har lyst til å slutte å spise med det aller første.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Tid for vin


Publisert: 27.09.2014

Å lage egen vin er lettere og billigere enn å lage øl. Råvarene kan være nesten hva som helst. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Skaperglede i sukker


Publisert: 13.09.2014

Tidligere har marsipanen nærmest fått regjere alene over norsk kakedekor. Men nå får flere og flere øynene opp for sukkerpasta. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Urgod smak


Publisert: 13.09.2014

Telemarksfe er ikke bare et småskalaprodukt, men direkte utrydningstruet. Den største tjenesten vi kan gjøre denne kua nå, er å spise den.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Sushi San – sushi for alle!


Publisert: 30.08.2014

Neste gang du er på vei for å nå bussen, ta toget, eller til bilen du har parkert på Jernbanelokket og lurer på hva du skal ha til lunsj eller middag, bør du la Sushi San – Stavangers siste nye sushirestaurant - løse utfordringen.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Roten til mye godt


Publisert: 16.08.2014

De er rike på mineraler, vitaminer og fiber. Norske rotfrukter får du tak i hele året, men det er om høsten de er aller best.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Helt pudding


Publisert: 21.06.2014

Med denne desserten får du det beste av to verdener – en hybrid av kompakt, engelsk julepudding og silkemyk, fransk crème brûlée.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Havets biff


Publisert: 24.05.2014

Gi slipp på den irrasjonelle hvalangsten, og lær deg kunsten å steke den perfekte hvalbiff.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Røde dager


Publisert: 10.05.2014

Vil du ha flere røde dager i middagskalenderen? Sett en dyprød borscht på menyen!

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Potent olding


Publisert: 26.04.2014

Portvin er en av vinverdenens klassikere, med en historie som går mange århundrer tilbake i tid.

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Et lettere påskeegg


Publisert: 12.04.2014

Barna forventer velfylte påskeegg også i år. Det bør de få, men man kan gjerne lure dem til å spise litt mindre, tipser ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Smaken av ekte sjokolade


Publisert: 12.04.2014

Det er ikke bare kaffe og vin som kan nytes og vurderes ut fra dyrkingsforhold og plantesorter. Nå er også sjokoladen på vei inn i finsmakernes rekker. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Nam med lam


Publisert: 29.03.2014

Det er nå, og ikke i påsken, du finner ferskt lammekjøtt 
i butikkene.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Valuta for pengene


Publisert: 29.03.2014

Vi drømmer oss bort til landsbyen Montalcino, som ligger idyllisk til på en fjelltopp i det sørlige Toscana – omkranset av vinmarker beplantet med druen Sangiovese. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Lidenskap for lokal pizza


Publisert: 29.03.2014

Gausel Pizza er en av de få lokale enkeltstående pizzeriaene som er igjen i nærområdet. Her lages pizzaen fra bunn med en personlig vri. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Kvalitet på budsjett


Publisert: 15.03.2014

Det er få steder vinverdenens største primadonna, Pinot Noir, produserer virkelig gode viner til overkommelig pris.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Smaken av rosin

Publisert: 01.03.2014

Det finnes mange eksempler på at vin og mat fra samme sted passer godt sammen. Amarone og Gorgonzola er et slikt vel forlikt par fra Nord-Italia.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Ungarsk supperåd


Publisert: 15.02.2014

Det råder en svært enkel, men streng gulasj-justis i det ungarske supperådet. Resultatet blir perfekt vintermat.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Smaken av Sangiovese


Publisert: 15.02.2014

Få druer er så sagnomsuste som Toscanas Sangiovese. Men også naboregionen Umbria lager saftige rødviner av denne smakfulle druen.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Portugisisk glede


Publisert: 01.02.2014

Det portugisiske merket Periquita har vært å finne i Vinmonopolets sortiment i en mannsalder. Vårt valg leverer flott kvalitet til en beskjeden penge.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Klostervin


Publisert: 18.01.2014

Druen Grüner Veltliner blir til viner som oser av finesse. Det visste munkene på Schloss Gobelsburg allerede på 1300-tallet.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Klodens beste gulrotkake


Publisert: 04.01.2014

Byens beste pølser? Norges beste kebab? Verdens beste sushi? Slike påstander er jeg skeptisk til. Bortsett fra når det gjelder akkurat denne gulrotkaken!


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Luksuriøs aften


Publisert: 17.12.2013

I anledning hummersuppen graver vi dypt både i kjelleren og i lommeboken, og kliner til med en knallgod hvit burgunder.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Smakfulle julegaver


Publisert: 03.12.2013

En undersøkelse før jul i fjor avslørte to ting som kan inspirere til litt ekstra kjøkkenarbeid i desember: Vi er lei av julas kjøpemas. Og én av to ønsker seg en spiselig gave. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Stappa mett


Publisert: 03.12.2013

Ofte er det sausen som gjør et måltid. Men til pinnekjøtt er det definitivt stappen!

Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Hvit jul


Publisert: 03.12.2013

Bryt tradisjonen og prøv noe nytt i år! Riesling og pinnekjøtt passer som hånd i hanske.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Suppa på erten


Publisert: 19.11.2013

En suppe på erter trenger ikke ligne på den velkjente ertesuppa. Og det må slett ikke ta to timer å lage den.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Myteomspunnen vinmaker


Publisert: 19.11.2013

Kultprodusenten Domaine Marcel Deiss gjør ting med druer som naboene synes er rart. Men ingen kan bestride at resultatet er av høy klasse.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Eikefatenes velsignelse


Publisert: 05.11.2013

Denne uka gir gjæring og modning på eikefat akkurat den aromaen vi trenger. Men eikefatenes velsignelse stopper ikke der.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Sprelsk på skiva


Publisert: 05.11.2013

Etter en vellykket fisketur skal det sprelske trofeet fortæres. Sprøstekt på en blings med feit rømme og kantareller blir fisken fantastisk.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Litt forsinket lammesesong


Publisert: 08.10.2013

En kjølig vår forsinket beitesesongen for mange lam, men nå er kjølediskene i landets matbutikker i ferd med å fylles med prima kjøtt.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Supersuppe


Publisert: 08.10.2013

Nå som vi mer eller mindre frivillig går fra sommeren og inn i høsten, kan vi i hvert fall glede oss over én ting: Norge er modent!


Les mer...

MAT & DRIKKE


Smaken av Semillon


Publisert: 08.10.2013

To timers kjøretur nord for storbyen Sydney ligger vinområdet Hunter Valley. Her befinner en av Australias eldste og best bevarte vinhemmeligheter seg, med kvaliteter i verdensklasse. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Kjøla rundt


Publisert: 24.09.2013

Liker du tanken på å lage noe godt uten å planlegge for mye? Kjør en «kjøla rundt»-salat og se hva det blir til!


Les mer...

MAT & DRIKKE


Fransk fristelse


Publisert: 24.09.2013

Sauvignon Blanc dyrkes i dag verden over. De mest prestisjefylte vinene på den kjente druen kommer fra landsbyen Pouilly Fume.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Sprek gris


Publisert: 10.09.2013

Lei av tørt, smakløst og seigt kjøtt fra grillen nå på sensommeren? Med svinenakke får grillsesongen en ny vår.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Ny giv på skole­kjøkkenet 


Publisert: 27.08.2013

For første gang er det laget et komplett læreverk til elevenes favorittfag. Nå skal barn og unge kunne ta med seg både matkunnskap og kokebøker hjem. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Hvite riddere


Publisert: 27.08.2013

Asparges kan være så mangt – men med syndig hollandaise og løyrom når de langt!


Les mer...

MAT & DRIKKE


Velg riktig i grønnsaksdisken


Publisert: 13.08.2013

Å kjøpe frukt og grønt kan være et lotteri. Ofte må skallet av før du kan se om kvaliteten holder. Men det finnes noen knep som skiller prima vare fra sekunda!


Les mer...

MAT & DRIKKE


Pannemat


Publisert: 13.08.2013

Spanias mest allsidige rett er perfekt på grillen eller over bålet en norsk sommerdag.


Les mer...

MAT & DRIKKE


Kjenn din sopp!


Publisert: 13.08.2013

De første kantarellene står allerede i skogen og venter. Men pass nøye på hva du tar med deg i kurven. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Bare bra med rabarbra


Publisert: 18.06.2013

I nabolaget mitt svinser barna utålmodig rundt rabarbraplanten som veps rundt saftglasset om sommeren. Det burde voksne gjøre også.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Smakfullt vårtegn


Publisert: 04.06.2013

Årets første kulinariske vårtegn dukker opp i solveggen i disse tider. På med oppvaskhanskene, og ut for å plukke! 


Les mer...

MAT & DRIKKE


Hva bør du kjøpe økologisk?


Publisert: 04.06.2013

Noen typer frukt og grønt inneholder flere rester etter sprøytemidler enn andre. De som er sprøytet mest, bør du erstatte med økologiske alternativer, oppfordrer Oikos. Mattilsynet mener alt er like trygt.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Champagnesjansen


Publisert: 21.05.2013

Livet byr på mange flere champagne-anledninger enn folk tror. Mørk dress og feststemt mingling er ikke påkrevet.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Myter om frukt og grønt


Publisert: 07.05.2013

Det eksisterer mange forskjellige myter rundt frukt og grønnsaker og her har vi fått ernæringsfysiolog Camilla Andersen til å avsløre noen av dem.


Les mer...

MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


MAT & DRIKKE


Full rulle


Publisert: 09.04.2013

Alle land har en gøyal deig man kan putte gode råvarer inni eller oppå. 


Les mer...

MAT & DRIKKE


En perfekt start


Publisert: 09.04.2013

Rieslingviner har en egen evne til å kombinere innsmigrende aroma, friskhet, eleganse og intensitet.


Les mer...


Annonse

© 2017 - Lokalavisen -- Design/layout: Erik DePasquale / dittbudskap.no