ANNONSE

UTDANNING & JOBB

Gullbillett til arbeidsmarkedet

Tekst: Øystein Bjørheim 


Publisert: 06.12.2017

Menn i helse jakter menn mellom 25 og 55 år.

Suksessprosjektet Menn i helse går inn i runde nummer to med oppstart både på Nord-Jæren og på Haugalandet. Menn i helse er på jakt etter nye kandidater som i dag mottar en ytelse fra Nav.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Høyt er de hevet

Publisert: 19.04.2017

Asgeir Lium og ­andre kranførere må gjøre jobben med falkeblikk og omhyggelig presisjon. De ­sitter ensomme i en svimlende høyde, men utsikten er upåklagelig.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Arbeids­trening og arbeids­glede

Publisert: 14.09.2016

På Bergeland videregående, tilrettelagt undervisning og arbeidstrening, legges det stor vekt på å tilpasse opplæringen til hver enkelt elev. Skolen tilbyr spesialundervisning som legger til rette for fremtidig arbeid eller dagstilbud. I tillegg til undervisning samarbeider skolen med arbeidsmarkedsbedrifter og ordinære bedrifter om arbeidstrening. På toppen av det hele har elevene egen butikk i Breigaten 15, midt i Stavanger sentrum!

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Norges ­første universitets­studine

Publisert: 13.08.2016

En lovendring måtte til før Cecilie Thoresen kunne bli Norges første kvinnelige universitetsstudent – og slik bane vei for flere. Sine egne studier fikk hun imidlertid aldri fullført.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Lær alt, nå!

Publisert: 28.05.2016

Nettbasert læring som skal revolusjonere måten vi utdanner oss på, har lenge vært «like rundt hjørnet». Er vi nå endelig kommet dit teknologene spådde?

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

De mest etter­spurte yrkene

Publisert: 16.04.2016

Mer informasjon om optikeryrket finnes på blioptiker.no. Mens samordnaopptak.no har all info om skoler, frister, og poengutregning. (Foto: Kaia Means)

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Å lykkes uten utdanning

Publisert: 05.03.2016

At høyere utdanning gir deg flere valgmuligheter innen yrkeslivet, er det liten tvil om. Men noen klarer seg utmerket uten verken høyere eller videregående utdanning.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Forbedre karakterer fra videregående – 9 av 10 lykkes

Publisert: 27.06.2015

Eksamensrettet under­visning fra lærere som brenner for faget sitt er kjernen i tilbudet fra Sonans Utdanning i Stavanger. Med 500 individuelle timeplaner er det den enkelte elev som er i sentrum – enten du vil ta opp fag, forbedre karakterer, bytte studieretning eller ta videregående på to år. Yrkesfaglig påbygg kan du ta om kvelden etter jobb. Du kan følge undervisning både i klasserom og via nettstudier. ­­Matematikk med teskje eller realfagskurs til ingeniørutdanning viser bredden i tilbudet.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Verdens beste rektor er tilbake

Publisert: 02.05.2015

Da han sluttet som rektor ved Akademiet Sandnes opprettet elevene en egen Facebook-side for sin ex-rektor som de kalte «verdens beste rektor». Harald Unneland Dyngen er nå tilbake i undervisningssektoren som daglig leder for nystartede Metis Privatistskole i Sandnes og Stavanger.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Distriktets kjekkeste videre­gående skole?

Publisert: 21.02.2015

Dette er for alle! Tre år på Noroff Videregående Skole med utdannings­program «Medier og kommunikasjon» er ikke bare for fremtidige journalister og designere. At skolen legger vekt på tekst, foto, film og presentasjon gir elevene et allment godt grunnlag for hvilket som helst studie- eller yrkesvalg. Kort sagt er Noroff en kreativ og allsidig vei til studiekompetanse.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Lærlinger ut i verden

Publisert: 07.02.2015

Du trenger ikke være akademiker for å utdanne deg utenlands. Kelly Olkkonen (20) er storfornøyd med lærlingpraksisen i Spania gjennom Erasmus+.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Bedre i matte på fire uker!

Publisert: 11.10.2014

Matematikk i 10. klasse og videregående skole er krevende. For mange elever er dette faget en årsak til frafall eller svake vitnemål. Sonans lanserer derfor «Mattenøkkelen», som er et intensivt kurs hvor elever kan forbedre sine matematikkferdigheter i løpet av fire uker. «Mattenøkkelen» gjør bruk av digitale, pedagogiske verktøy, sammen med god personlig veiledning og oppfølging.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

På tide å bytte jobb?

Publisert: 26.04.2014

Det er nytt år og nye muligheter. Tid for ransakelse og beslutninger. Hvor lenge har du vært i jobben din? Kanskje på tide å sjekke din egen markedsverdi, og prøve 
noe nytt?

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Reise i kunnskap

Publisert: 01.03.2014

I tre år skal tyske Nora Warhof jobbe verden 
rundt mot kost og losji. Lønna er nye ferdigheter 
i snekkerfaget.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Ta teknisk fagskole – nå!

Publisert: 17.12.2013

Petroleumteknisk Akademi (Peteka) er en privat skole som tilbyr utdannelse for oljeindustrien – gjennom teknisk fagskole og kurs innen bl.a. brønnteknikk og boring. Skolen er etablert i flere norske byer, og nå står Stavanger for tur. I løpet av de første månedene i 2014 vil de første studentene få sin undervisning her i distriktet.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Interiør på timeplanen

Publisert: 05.11.2013

Noen tar interiørinteressen et skritt videre og melder seg på kurs. Målet kan være å oppgradere eget hjem – eller å satse på interiør som yrke.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Ta kurs i brønnteknikk – nå!

Publisert: 18.06.2013

RP Services er en privat skole som tilbyr et bredt spekter av kurs for dem som ønsker jobb offshore. Mer enn 30 års erfaring fra oljebransjen har gitt grunnlag for høyt faglig innhold på hvert kurs. Etter 15 års virksomhet med kurs i Kvinesdal, har RP Services nå utvidet virksomheten til Stavanger, Sokndal og Oslo. Responsen har vært enorm og påmelding til høstens kurs er godt i gang.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

UTDANNING & JOBB

Vil du bli med å forme ­næringslivets fremtid…?

Publisert: 07.05.2013

– Kanskje en litt vel ambisiøs utfordring, men det er ikke tvil om at fremtiden er digital. Vi i InBusiness har allerede bistått over 2000 bedrifter et godt stykke på reisen. Det digitale markedet er imidlertid i en rivende utvikling, og vi søker derfor nye ambisiøse og kreative medarbeidere som vil være med å ta distriktets «web-pionér» videre inn i fremtiden.

Les mer...

UTDANNING & JOBB

Vil ha flere kloke hoder til Norge

Publisert: 07.05.2013

Arbeidsinnvandrere med høy utdanning er flinke til å tilpasse seg det norske samfunnet, viser ny undersøkelse. Nå vil næringslivet gjerne ha flere av dem.

Les mer...


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no