ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Plastisk kirurgi: Ikke for å bli perfekt

Tekst: Randi Sørensen
Foto: Colourbox/PSH

Publisert: 01.03.2014

Hos Privatsykehuset Haugesund står personlig veiledning i fokus. Det bidrar til at pasienten føler seg trygg på behandling og resultat.

Fakta:

Privat­sykehuset Haugesund
Hva: 

Offentlig godkjent sykehus


Hvor:

Privatsykehuset Haugesund AS, 

Haraldsgt. 139 (inngang Sørhauggt.)

5527 Haugesund. 


Aktuell med: 

Tilbyr ulike behandlinger og ­kosmetiske inngrep


Kontakt:

Tlf: 52 70 05 50

post@privatsykehuset.no


Web:

www.privatsykehuset.no />

Den typiske kunden som tar plastisk kirurgi, ønsker ikke å bli perfekt, men ønsker å justere noe som har plaget dem lenge.

Plastisk kirurgi er mye vanligere enn folk tror.

– Vi har pasienter fra alle ­sosiale lag, og takket være ­erfaring gjennom mange år har vi ved Privatsykehuset ­Haugesund spesialister som kan tilby ­individuelt tilpassede ­metoder til den enkeltes behov, sier lege Fredrik Gewalli.

– Felles for alle kundene er at de vil gjøre noe med det de oppfatter som et problem og ønsker å bli litt mer fornøyd med kroppen sin. En kosmetisk operasjon kan påvirke pasientene svært ­positivt, og vi får stadig flere kunder som ønsker å få en vurdering om det kan være et alternativ for dem.

Ikke alt kan slankes eller ­trenes bort. Skandinaver er stort sett ikke ute etter de store for­andringene og ønsker ikke å se opererte ut.

– Når kundene tar kontakt, er det oftest etter en nøye og gjennom­tenkt vurdering, og hvor de ønsker å få endret og gjort noe med noe som har vært opplevd som plagsomt for dem over tid. De vanligste inngrepene er bukplastikker og brystoperasjoner.

Kombinasjon fettsuging og mageplastikk

Magepartiet er et av de van­ligste områdene Privatsykehuset Hauge­­sund behandler. Metodene som brukes er enten fettfjerning eller i kombinasjon med buk­plastikk for å oppnå det beste resultatet.

Mange plages av fettansamling, overflødig og hengende hud på magen etter vektnedgang eller graviditet. Dette er et problem som verken lar seg slankes eller trenes bort. Mageplastikk er den eneste operasjonen som kan gi deg den stramme, faste og flate magen som mange drømmer om.

Kombinasjonen fettsuging, fjern­ing av hud og deretter opp­stramming av musklene, gir gode resultater. Du blir sterkere i magen og det er bra for ryggen din. I tillegg oppnår mange bedre fordøyelse.

Noen trenger mindre bryst

En del kvinner har så tunge og store bryst at det gir store fysiske utfordringer i tillegg til at det ofte er sosialt vanskelig. Mange får smerter i rygg og nakke på grunn av tyngden på bysten og BH-stroppen som presser på skuldrene. Mange føler seg ­sosial utilpass og prøver gjerne å skjule ­brystene. Dette kan medføre ­uønskete kroppsstillinger både når du går og sitter. Det kan ­gjelde på skole, jobb eller på fritiden. Bryst­reduksjon gir deg lettere byste, rundere og høyere bryster med en fin fasong.

– Brystreduksjon er et vanlig plastikkirurgisk inngrep, og en trygg behandling. Vi reduseres brystenes størrelse ved at brystvev og overflødig hud fjernes, sam­tidig som brystene strammes opp. Om nødvendig gjøres fettsuging i tillegg for ytterligere å forbedre ­brystenes fasong, sier lege Gewalli.

Mange ønsker større bryst

Mange er født med små bryst og skulle ønske at de var større. I tillegg er det mange som får mindre og mer hengende bryst etter amming. Dette er svært plagsomt for mange kvinner, og da kan løsningen være å legge inn protese som øker størrelsen og tilpasser formen. Det er enkelt å få større bryster, eller gjenopprette de brystene du tidligere hadde.

Skru klokken 10 år tilbake

Ansiktsløft er et inngrep som tar sikte på å redusere alders­forandringer i ansiktet og øvre del av halsen. Du kan ikke endre ansiktets karakter, men målet er å få personen til å se yngre og mer opplagt ut. Alder, moderne livsstil og stress, kan sette preg på ansiktet. Det kan være genetiske årsaker, røyking eller at du har utsatt huden for mye sol.

Huden blir mindre elastisk med årene, og tyngdekraften trekker den nedover. Poser, hudfolder og rynker blir resultatet. Et ansiktsløft kan gi deg et yngre utseende. Ved et ansiktsløft blir løs hud strammet opp, og vi foretar en innvendig oppstramming av bindevevet for et mer varig resultat. Ansiktsløftning gir ­spesielt god effekt på kjeve og hake.

Panneløft

– Spesielt kvinner har plager med hud som henger over øyet, og de fleste tror det er øye­lokket som må utbedres. Men ofte er det nødvendig med det vi ­kaller panneløft, forteller lege Gewalli.

– Hos mange ­kommer aldrings­tegn først til syne i ­pannen og rundt øynene. Panne­løft løfter lave øyebryn og glatter ut grove rynker i ­pannen og mellom brynene. Disse ­personene har ofte stor glede av panneløft. Det er en enkel operasjon hvor vi øker avstanden mellom øyet og øyen­brynet. Det skaper bedre balanse i ­ansiktet, og øyets funksjoner blir bedre. Du blir ikke så trett når du konsentrerer deg, og du ser bedre.

Irriterende med fett

Fettansamling på ulike steder på kroppen kan være genetisk eller hormonelt betinget og kan ofte verken slankes eller trenes bort. Fettsuging fjerner fettansamling på dine problemområder på en skånsom måte og gir varig effekt slik at du lettere kan få den kroppen du drømmer om. Dette gir varig effekt da det ikke lages nye fettceller.

Privatsykehuset Haugesund har dyktige kirurger som har svært lang erfaring med denne behandlingen. Aktuelle områder er fett rundt magen, på utsiden eller innsiden av lårene, ­hofter og kne. Fettsuging kan også be­nyttes på legger, ankler, og dobbelt­haker. Mange menn utvikler bryster og fettsuging kan eliminere dette ­problemet.

Avtal tid for vurdering

For å vurdere om en behandling er aktuell for deg, er det viktig å komme til en konsultasjon hvor legen kan gjøre en vurdering. Sammen med kirurgen vil du kunne ­vurdere de forskjellige ­alternativene og ­finne frem til den behand­lingen som er best for akkurat deg. Ta kontakt for time­avtale.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no