ANNONSE

HUS & HAGE

– Jeg bor 
i ­markedets ­rimeligste 
nye ­enebolig

Tekst: Svein Kåre Edland
Foto: Paulo Pagani

Publisert: 15.03.2014

Dette nye huset fra Älvsbyhus var klart på få uker.


Mange er på jakt etter ny bolig, og det gjelder å få best mulig bolig til lavest mulig pris. Lokalavisen har snakket med en kunde som nylig har kjøpt bolig hos en svensk ferdighusprodusent som gjør alt helt annerledes. Det viser igjen på sluttregningen.

 

 

– For meg har det vært en stor og positiv overraskelse å bli kjent med Älvsbyhus, sier Rune 
Stangeland som rett før jul flyttet inn i ny enebolig på Forsand.

– Med fire barn i alderen 4-17 år er det viktig for meg med god plass. Selv om jeg opprinnelig er fra Tananger, trives jeg godt på Forsand. Samboer Mette ­Dubland er også svært fornøyd med den nye boligen, og kommer opprinnelig fra Hillevåg i Stavanger. Paret har kjøpt kommunal tomt og har opplevd bygge­prosessen gjennom Älvsbyhus som svært enkel og effektiv.

 

Kort byggetid

– Du forventer jo ikke at huset skulle bli helt ferdig i løpet av bare noen få uker, forteller Rune fra sofaen i det nye huset, med panoramautsikt over sjø og fjell på Forsand.

– Vi har hele tiden gått og ventet på at noe ikke skulle fungere, men det har vært bare små bagateller. Älvsbyhus har virkelig hatt et flott opplegg med to forskjellige byggelag og med egne kontrollører som har sjekket at jobben er utført på en god måte. Den lokale representanten for Rogaland er Gard Grubstad, og han må virkelig få skryt, sier Rune til Lokalavisen.

– Han jobber etter prinsippet om at jobben ikke er gjort før kunden er fornøyd, og det har vi satt stor pris på. Vi har hele tiden følt oss helt trygge på at dette skulle bli bra.

 

God informasjon og prisgunstig

– Litt tilfeldig kom jeg over nett-siden til Älvsbyhus og fattet straks interesse for konseptet. På hjemmesiden fant jeg veldig mye informasjon og ble straks interessert i å finne ut mer. Eneboligene var så rimelige at det var nesten slik at du ikke trodde det var sant. Sammenlignet med de fleste andre var boligene nærmest halv pris. I tillegg til lav kostnad var det fantastisk å oppdage hvor enkelt alt var lagt opp. Det er betryggende at Älvsby­hus kommer med egne hånd­verkere som støper både grunnmur og setter opp selve huset. Til og med hvitevarer følger med.

 

Kontakt med én person

– Jeg har forholdt meg til Älvsby­hus sin representant i Sør ­Rogaland. I mitt første møte fikk jeg en grundig presentasjon av hele byggeprosessen, og et ferdig oppsett på alle kostnader. Inkludert alle håndverkere og kommunal tilknytning og saksbehandling. Jeg fikk noen ut-
fordringer med kommunen i forhold til tomten, men selv dette tok Älvsbyhus seg av. ­Prosessen har gått på skinner, og det var veldig lett å bestemme seg. 
Prisen er selvfølgelig avgjørende for meg, men jeg har fått stor tillit til måten prosessen gjennomføres på. Servicen har vært fremragende. Uansett når på døgnet jeg har prøvd å få kontakt, har jeg alltid blitt besvart raskt. Det har gitt meg trygghet og ro i forhold til å flytte inn i min nye ­bolig.

 

Mye innhold – rimelig pris

– For oss er dette en perfekt løsning, forteller Mette og Rune til Lokalavisen. Lav kostnad og store arealer. Første etasjen inneholder en romslig entré, fliselagt bad, to soverom og en åpen løsning med stor stue og kjøkken. I tillegg er det et overraskende stort og praktisk vaskerom med egen inngang. Det er godt å ha en hverdagsinngang hvor det går an å henge fra seg arbeidsklær og barnetøy. Fra inngangspartiet er det trapp opp til uinnredet loft, men paret har allerede begynt å innrede loftet. Her blir det fire soverom, loftstue, og bad. – Det blir rimelig når vi kan utføre mye egeninnsats. Vi gjorde et tilvalg med en ark i 2. etasje som gir godt lys, og det er viktig når vi skal innrede denne etasjen. Selve huset kostet ca 1.800.000 ferdig montert med alle hvitevarer, elektrikerarbeid og rørlegger. I tillegg kom grave-
arbeid og tomt. Prisen var også 
inkludert garasje, sier Rune.

 

God test denne vinteren

– Her på Forsand tar vinden godt når det blåser, sier Rune til Lokalavisen. For oss har det vært en god test på husets kvalitet, med tanke på det været vi hadde i januar. Vi er kjempefornøyde. Huset har vist seg å være svært godt isolert, og faktisk bruker vi bare varme­pumpe til oppvarming, og varmen kommer i 6 forskjellige radiatorer i huset. Effektivt og rimelig. God komfort som gir trivsel for store og små. Nå håper vi bare at det blir flere kjøpere til kommunale tomter, slik at vi kan få enda flere naboer, avslutter Rune Stangeland og Mette Dubland som trives svært godt i det nye 
huset med panoramautsikt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no