ANNONSE

SPORT & FRITID

automatisert sikkerhet bedrer tilbudet


Enda enklere og enda kjekkere i Klatrefabrikken

Tekst: Randi Sørensen
Foto: Susan Jane McLinden/
Klatrefabrikken

Publisert: 15.03.2014

Fakta:

Klatre­fabrikken
HVA: 

Mental og fysisk trening for ­kroppens maskineri – passer for klatrere i ­alderen 3 til 90 år. Buldrevegg, ­Klatrevegg og Fritt fall.


AKTUELL MED:

Først i distriktet med fullskala ­automatisert sikkerhet. Dermed er terskelen for bruk av tauvegger ­senket med tanke på alder, ferdighet og tid. Det er bare å ta på sele og sko, klippe inn og begynn å klatre. Enkelt og sikkert! 


HVOR:

Breiflåtveien 15 (Mariero), 

4017 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – torsdag kl 14.00 – 22.00

Fredag kl 14.00 – 20.00

Lørdag kl 10.00 – 18.00

Søndag/røde dager kl 10.00 – 20.00 


KONTAKT: 

Telefon 51 58 60 19

Daglig leder Eirik Skjærseth, 

telefon 911 80 853

eirik@klatrefabrikken.no

For booking og forespørsler, 

send e-post: post@klatrefabrikken.no


WEB:

www.klatrefabrikken.no />

Klatrefabrikken på Mariero i Stavanger er det mest innholdsrike klatresenteret i Rogaland. Det populære aktivitetssenteret har et klart mål om å introdusere klatring som et komplett treningstilbud – og kontinuerlig utvikle kundene til å bli bedre klatrere. Dette skal gjøres ved å ved å stadig lage nye klatreruter og buldreproblemer i alle vanskelighetsgrader.

Komplett trening

Når du kommer inn dørene på Mariero, føler du straks en behagelig stemning. Du blir møtt av hyggelig betjening, du kjenner den fine duften fra jasmin-lys og du ser at du er midt i et butikkområde med stort utvalg av klatre­utstyr. Her er også café for en varm oppkvikker eller en Kvikk-Lunsj.

Eirik er klar i sin tale: – Vi tilbyr en komplett og variert trening på alle nivåer, både mentalt og fysisk! Her får klatrerne forbedret motorikk, balanse, smidighet, styrke, bevegelighet, kondisjon og evne til koordinasjon. Da har kropp og sjel fått sitt så det holder! I tillegg har vi eget styrkerom med frivekter, boksesekk og slyngetrening for de som ønsker å supplere på klatre­treningen.

Klatrefabrikken er helt enestående i sitt slag her i distriktet. Og kanskje best av alt – her er åpent syv dager i uken året rundt.

Klatring for alle – i alle aldre

Klatrefabrikken startet opp i 2010 med Eirik Skjærseth som daglig leder. Han kan fortelle om fire år med jevn vekst – klatring har vist seg å slå an i alle aldersgrupper.

– Klatring er mental og fysisk trening som kroppens avanserte maskineri har godt av, sier Eirik. – Og ikke minst den sosiale siden er viktig. At mange trener sammen gjør klatring til en kjekk og samlende aktivitet. Alle har klatret på en stein eller i et tre. Klatring som trening er bygget opp rundt naturlig bevegelse og samme prinsipp satt i system. I likhet med å klatre i et tre kan også klatring utvikles i vanskelighetsgrader. Sagt med andre ord finnes det noe for alle å bryne seg på, dette er en kjekk aktivitet hvor vi trygt kan ønske nybegynnere mellom 3 og 90 år hjertelig velkommen.

Oppe i veggen allerede etter 5 minutter

Klatrefabrikken har utviklet et lavterskeltilbud som gjør det ­enkelt å begynne med klatring. Introduksjonskurset gir veiledning i både sikkerhets­tankegang, innføring i miljø og termer – samtidig som du får en treningsøkt i samme omgang. Introduksjonskurset gjennomføres sammen med en instruktør som veileder underveis i prosessen, og tar deg med gjennom buldring, som vil si klatring uten ­sikring på lave vegger med ­madrass under og helt opp i 10 meter høye vegger.

Det beste med introduksjonskurset er at du er oppe i veggen allerede etter 5 minutter.

Kurset avholdes én gang til ­dagen i ukedager og annenhver time i helgen. Dermed er det fritt frem for å hoppe på et kurs dersom du plutselig har litt tid til overs.

Klarer seg på egen hånd

For tauklatrere har vi nå fått installert et helt nytt automatisk sikkerhetssystem som fungerer slik: Et tau fra klatreren er festet på toppen av klatreveggen på en slik måte at når taket glipper, seiler han eller hun rolig ned på bakken – altså helt uten hjelp fra noen som står nede og kontrol­lerer, slik det var før. Dermed kan foreldre og andre følgesvenner slappe av på egen hånd uten å stå vakt, forteller Eirik med stor entusiasme. Denne ordningen er særdeles godt mottatt av brukerne. Den gir stor fleksibilitet for de som ønsker å trene alene – i tillegg gir systemet mange nye og spennende muligheter for gruppetimer, bursdager og teambuilding.

En annen nyhet nå i mars er såkalt Fritt fall – der er det bare å kaste seg utfor plattingen 8 meter oppe på veggen, og glede seg over myk landing. Garantert et høydepunkt ved bursdager og lignende!

Klatreskolen bygger selvtillit og mestringsfølelse

– Barn bør ha et alternativ til fotball. På klatreskolen 5–10 år er fokus glede og motorisk utvikling, hvor deltakerne buldrer og koser seg under oppsyn av instruktør.

Når de blir gamle nok, kan de delta på klatreskolen 10–16 år hvor vi har organiserte treninger med fokus på å bygge person og glede, samtidig som vi utfordrer klatreegenskapene. Å se hvordan deltakerne utvikler seg både personlig å motorisk er utrolig givende, sier klatretrener Sverre P. Jonassen.

– Deltakerne trener på å sikre andre på en trygg og sikker måte og vil være i stand til å kose seg med kunnskapen i mange år fremover.

For nykommere til klatre­skolen arrangeres det introduksjons­kurs hvor instruktøren blir kjent med deltakeren og får lært bort grunnleggende klatreteknikk i tillegg til sikringsmetode. Alt for at nykommere skal føle seg velkommen og føle seg trygge før de deltar i klatreskolen.

KlatreCamp sommeren 2014 – pølsespising og klatring kombinert i frisk luft

Å nyte en god dag ute i naturen med klatring er absolutt kjekt om sommeren. Sommercamps er treningssamlinger for alle nivå fra begynner til profesjonell.

Se for deg 5 kjekke dager med aktiviteter på Klatrefabrikken og utendørs i flott natur. Det blir gitt innføring i klatreteknikk og sikker­het av erfarne instruktører, og det foregår innenfor trygge rammer.

Det avholdes uformelle konkur­ranser, og fokus er å skape en kjekk opplevelse. Tidsrommet for sommercamp (10–13 år og 13–16 år) vil være i ukene 26–33.

Påmelding er mulig allerede i dag – ta kontakt.

Skoleklatring, lærerikt 
uten bøker

– Skoleklasser tilbys eget opplegg på dagtid, hvor vi går gjennom en grunnleggende sikkerhetsintroduksjon sammen med instruktør, før vi har ulike leker og aktiviteter. Barna er i full aktivitet allerede etter 5 minutter og garantert slitne etterpå.

Gjennom å tilby automatisk sikringssystemer og instruktør er skoleklatring sikrere enn en vanlig lekeplass, sier Tonje Alne(ansvarlig for skoleklatring). – Alt du trenger å gjøre er å ta på et par klatresko, en sele, og så er det bare å klippe seg fast. Og vips var du klar for å klatre de høye veggene.

Klatrebursdag for barn, ungdom og voksne

Klatrefabrikken på Mariero kan tilby forskjellige alternativer for deg som ønsker bursdagsfeiring eller skoleavslutning på senteret. Skoler og organisasjoner som ønsker en kjekk avslutning, kan også booke et bursdagsalternativ. Både små og store grupper tas imot – normal bursdagsgruppe ligger mellom 15 og 25 personer, men også langt større grupper kan komme.

Team-building til nye høyder

Klatrefabrikken har et stort utvalg av team-building aktiviteter som skreddersys etter ønske. Alt fra en enkel klatreøkt til ekspedisjoner i det fjerne utland, sier Sverre P. Jonassen.

– Ønsker du å skape en sosial møteplass for de ansatte utenom jobb, kan vi tilby klatrekurs opp til ønsket nivå. Har du behov for et gedigent kick-off med 300 personer, DJ og catering så fikser vi det også. Alt skreddersys ditt ønske, og mulighetene er mange.

Kameratklatring
 Trenger du noen å klatre med – eller ønsker du å møte hyggelige personer med samme interesse? Da er kompistirsdag noe for deg. Hver tirsdag er Klatrefabrikken en uformell møteplass for de som vil klatre. 

Oppstart tirsdag 18. mars kl 19.00. Det vil bli servert vafler, og det blir avholdt klatrekonkurranse med premier. Ta turen, nyt dagen – kos deg i klatreveggen.


Jenteklatring 
 Kom igjen jenter – dette er nyttig mental og fysisk trening for kroppens maskineri. Hver torsdag inviteres kvinnelige klatrere på sosialt treff og jenteklatring. Formålet er å bli kjent med andre klatrere, og kurs kan tas hvis ønskelig.


Teknikk + Trening 
 T + T skal hjelpe deg å nå små og store mål. Grunnleggende T+T vil gi en kick-start på din trening – her lærer du riktig klatreteknikk og gode treningsmetoder for effektiv bruk av buldreveggene. Du kan løse et spesielt problem eller bare ha det sosialt og moro!


Familieklatring 
 Klatring, bevegelse og motorikk i buldreveggene for alle familiemedlemmer – far, mor, søster og bror. Dette tilbudet er tilpasset hele familien – det fokuseres på myk og sikker introduksjon av klatring som trening. Her bygges primært et godt grunnlag innen motoriske evner, balanse og bevegelighet – målet er at barna skal ta vare på sin naturlige evne til å klatre.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no