ANNONSE

Min mening

Min mening
 av Svein Kåre Edland


Sett pris på livet

Mars har vært en travel måned for meg med mange ­aktiviteter av ulikt slag. Den nye regjeringens snuoperasjon i forbindelse med reservasjonsrett for leger, fikk meg til å stille i 8. mars tog for første gang på lenge. Jeg var ikke alene. Mer enn 1000 andre fant det også nødvendig å markere kvinners rettigheter denne dagen bare i Stavanger.

Over hele Norge ble det mobilisert, og det var tydelig at det engasjerte langt flere enn de som tradisjonelt går i tog 8. mars. Det er positivt at folk bryr seg og engasjeres i samfunns­livet og viktige spørsmål som berører oss alle.

 

Herlig tid

Det er noe spesielt fint med den tiden vi er inne i nå. Selv om det er kaldt om natten, er vinteren på vei til å slippe taket. Solen kommer stadig oftere og lyset det gir er inspirerende. Temperaturene stiger. Det gror og spirer overalt. Fuglene kvitrer fra tidlig morgen.

Høsten og vinteren er for mange en lang mørketid, hvor en fort kommer inn i et dårlig spor. Heldigvis så snur det nå. Bare gå utenfor døren eller på terrassen og kjenn etter. Gjør det akkurat nå. Lukk øynene.

I dag har de meldt 12- 13 grader og full sol. Det vil kanskje gi oss temperaturer på over 15 grader. Nyt det. Det er bare begynnelsen. Fremover blir det mange fine dager hvor du får hjelp til å se lyst på livet.

Jeg tror på kraften i den positive tanken, og vet at vi alle av og til trenger enn påminnelse hvor vi må ta oss tid til å sette pris på den hverdagen vi har. Vår hjerne er et fantastisk instrument. Dersom du hjelper den i gang med å tenke positivt, er det utrolig hvilke opplevelser og glede du kan gi deg selv og andre. Våre tanker styrer våre liv. Livet er hva dine tanker gjør det til. Når vi tenker positive tanker leder vi vårt liv i positiv retning. Det tror jeg på.

 

Troen på et liv før døden

Vi er alle forskjellige, og mange tror på en religion som gir gode muligheter for et liv etter døden. Jeg for min del er i tillegg opptatt av at det faktisk er ganske lurt å prøve å ha et godt liv før døden. Og da er det viktig å lære seg å sette pris på hverdagen. De små øyeblikkene som du i en travel tid ­aldri tar deg tid til å nyte. Det kan være den første kaffekoppen om morgenen, sola som kommer krypende gjennom vinduet, hyggelig frokost med familien, kjekke kolleger, fin vei til jobben, eller et kjekt nabolag. Her er det bare fantasien som er begrensningen, og vi er alle opptatt av forskjellige ting. Det gjelder bare å huske på, og sette pris på det.

Sannheten er at det ikke finnes en bedre tid å sette pris på livet enn akkurat nå. Om ikke nå, når da? Livet mitt vil alltid være fult av forandringer og ulike hendelser som jeg kan velge å se som positive eller negative. Jeg har bestemt meg for at uansett hva som skjer, så finnes det gode grunner til å være fornøyd. Lykken er ikke noe som skal skje i fremtiden, men det øyeblikket jeg har akkurat nå.

Det er ingen grunn til å vente med å være glad og fornøyd. Gå ut på terrassen og kjenn etter. Ta gjerne med andre i ­familien, eller naboen. Nyt det. Nå.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no