ANNONSE

MAT & DRIKKE

Lidenskap for lokal pizza

Tekst: Helene Stenhaug
Foto: Susan Jane McLinden

Publisert: 29.03.2014

Eier av Gausel Pizza, Ricki Randem, lover glovarme fristelser for ganen.

Fakta:

Gausel Pizza
HVA: 

Lokal pizzeria på Gausel serverer amerikansk pizza til privatkunder og bedrift.


Aktuell med: 

Gode tilbud mot bedrifter. 
Mulighet for fakturaavtale.


Bestilling: 

51 57 00 20


Web:

www.gauselpizza.no
 />

Facebook: 

Gauselpizza

Gausel Pizza er en av de få lokale enkeltstående pizzeriaene som er igjen i nærområdet. Her lages pizzaen fra bunn med en personlig vri.

Forus flammen, Vaulen snadder og Bogenes favoritt. Ja, dette er bare noen få av alternativene hos Gausel Pizza. Den lokale vrien serveres med en signatursmak av hjemmelaga tomatsaus og en smakfull osteblanding av blant annet cheddar ost. Pizza­bunnen er selvsagt hjemmelaga. Her ­spares det ikke på kruttet, og du kan komponere din egen pizza etter ønske. Med andre ord er det et drøss av pizzasmaker å velge mellom. Fra kylling til biff, thai, vegetar og glutenfri. Menyen er et forslag, og resten er opp til deg. Gausel pizza serverer tradisjonell amerikansk pizza, som er den vanligste varianten i Norge. Med halvtykk og sprø brødbunn med osteskorpe. En deilig pizza som metter godt.

Lokal og personlig

I hele 14 år har Gausel Pizza ­eksistert, og pizzabaker og innehaver Ricki Randem har vært med fra starten av.

– Det var svoger og svigermor som starta pizzeriaen, og jeg kom på banen etter bare et par ­måneder. Da forlot jeg samme faste jobb jeg hadde hatt i 17 år og ble pizzamaker på heltid, forteller Ricki. Han bekrefter at forandringen frydet. Fra 2002 ble det full fres med pizza her og pizza der, og lokalene ble flittig brukt til både barne­bursdager og ­sosiale eventer. Nå er det mest populært med henting eller ­levering, og spesielt overtidsmat til bedrifter. Hva har endret seg mest siden oppstart?

– Folk har mer penger og barna krever mer enn pizza og kake som feiring, dessverre. Tidene er i endring, og selv om Gausel Pizza har fått konkurenter i nær­området er etterspørselen stor. Ricki bryr seg ikke om konkurransen.

– Vi skiller oss ut på personlig service. Jeg er eneeier og til­gjengelig hver dag, om det skulle være noe.

Nordmenn på verdenstoppen

Å starte pizzeriaen var absolutt en lur idé. Nordmenn konsumerer nemlig ekstreme mengder av denne herligheten. Vi får liksom ikke nok. Ja, selv om tidene er i forandring, så er det en ting som ikke har endra seg.

– Folk elsker pizza, gliser ­Ricki. Jeg søker opp Norges pizza­historie på Wikipedia, og leser at vi havnet på verdenstoppen i 2004 med 50 millioner solgte frossenpizzaer og 13.000 tonn restaurantpizza. At Norge spiser mer pizza enn for eksempel Italia, er morsomt. Pizzafeberen virker ikke å ta slutt, og det koker av stekevarme i kjøkkenet til Ricki fra morgen til kveld. Størst pågang er det rundt middagstid, og morgenen bruker han til klargjøring av bunnene. Han har alltid klar en pizza, og fra du bestiller tar det 10 minutter før du har den rykende ferske herligheten i hånda.

Når en pizzabaker baker

Det er onsdags formiddag og pizzeriaen er tom for folk og fe. Unntatt jeg, fotografen og Ricki. Radioen spiller lavt og telefonen ringes ned av pizzasultne kunder som vil forberede dagens middag eller overtidsmat. Mellom tele­fonene får vi en omvisning bak på kjøkkenet. Her står store deig­boller klare til utbaking. De ser helt fantastiske ut, og får min egen pizzadeig til å blekne. Jeg undrer hva som er hemmeligheten til en bra pizzabunn. Ricki svarer.

– Hevingen. Når du lager pizza hjemme går det som regel fort fra du starter å bake, til du ­spiser den. Her lager vi deigen som ­regel dagen før, og forhever den i løpet av natten. Når den etterheves etter utkjevling er det fint å bruke noen timer til du ser den får perfekt størrelse. Forhånds­hevingen skjer avkjølt, ikke varm som vi med hastverk utfører den. Ved kald heving kan du løse gjæren i kaldt vann, og sette deigen i kjøleskapet over natten, forklarer Ricki.

Stekingen hos Gausel Pizza og din hjemme-ovn er kanskje noe annerledes. Ricki har en til­passet industriovn. Men det er ikke steinovn, slik som den italienske?

– Jo faktisk. Delvis. Det er innlagt stein i ovnen slik at den får litt av den steinbakte bunnen som originalpizzaen, men ovnen er tilpasset tradisjonell ­amerikansk pizza.

Hjemmelaga

Gausel Pizza er Rickis andre hjem. Han har faktisk ikke vært syk fra jobb en eneste dag siden oppstart for 14 år siden. Ricki smeller ut flere deiger til pizza­form for et lite bildedrøs. På kjøkkenet står det en diger eltemaskin, en ­megapose med mel og nok en mega størrelse av hermetiske tomater. Jeg prøver å presse ut flere tips til en vellykka pizza.

– Lag alt fra bunnen, smiler Ricki. Det kalles hurtigmat da han har utstyret til å forberede enorme mengder på kort tid, men bryter en det ned så er hver pizza «hjemmelaget» hos Gausel Pizza. Han vil ikke avsløre noen oppskrifter, men sier at til pizzasaus så bruker han tomater som base. Kok opp med krydderene du liker sammen med løk. Dette går like fort som å kjøpe et glass på butikken og er mye bedre. Han minner også om eltetiden til bunnen. Vil du ha garantert bra pizza, eller orker du ikke ­styret med å lage selv? Da er Gausel Pizza bare en telefon unna.

For deg eller bedriften din

Gausel Pizza leverer hjem til deg eller din bedrift. Fakturaavtale for bedrift er selvsagt mulig, og desto større bestilling, desto mer lønner det seg. Pizza er svært ­populært som overtidsmat. ­Skulle du ønske å bruke lokalene til event eller bursdag er dette også mulig ved etterspørsel. Eller så er det rett og slett å bare stikke innom en tur selv. Pizzaen er klar på cirka 10 minutter!

Buon appetito, som de sier på italiensk.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no