ANNONSE

REISE

langhelg med direktefly frem og tilbake til byen som har alt


Barcelona i fire dager: 1.–4. mai

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Erik DePasquale/Rolf Schreiner


Publisert: 12.04.2014

Sagrada Familia er en helt unik turistmagnet.


Fakta:

Sør-Vest 
reiser
AKTUELL MED:

Firedagers opplevelsesreise til ­Barcelona – byen som har alt.


KONTAKT:

Torgveien 15 C, 4016 Stavanger


BOOKING:

Telefon 51 82 02 10


WEB:

www.sorvestreiser.no />

Barcelona – Catalonias flotte hovedstad – ligger på en smal kyststripe omkranset av fjell. Vi har gleden av å kunne tilby en fire dagers tur til Barcelona, hvor du selv kan velge innholdet i turen, mens vi gir deg rammene. På denne turen kan du få alt: Sol, strand, shopping, god mat og masse kultur. En tur som kort sagt passer for hele familien!

Turen starter torsdag 1. mai på Stavanger lufthavn Sola, hvor vi møter reiseleder og sjekker inn på eget charterfly som skal ta oss direkte til Barcelona. Flyet har avgang kl. 08.30, og turen nedover tar i underkant av 3 timer. Det serveres mat om bord.

Ved ankomst i Barcelona blir vi hentet av egen buss med lokal­guide, og vi tar en flott panorama­tur hvor vi får se de mest kjente stedene i Barcelona som; Casa Milá, Casa Batlo, ­kirken Sagrada Familia og fotballstadion Camp Nou.

Deretter sjekker vi inn på ­hotellet vårt, Hotel Catalonia La Pedrera ****, som ligger svært sentralt i bybildet. Herfra er det gåavstand til den historiske ­bydelen Barrio Gotico og hoved­gaten La Rambla. Det er heller ikke langt til havnen, hvor en ­finner sandstrand og akvarium. Om en heller vil se kulturelle minnesmerker som den stor­slagne ­katedralen La Sagrada ­Familia, eller besøke Olympia­stadion fra 1992, er det lett å komme seg dit ved å bruke hop on-hop off ­bussene.

Søndag 4. mai er siste dag i Barcelona. Vi har nesten hele ­dagen på oss før vi møtes i ­resepsjonen på hotellet – før bussen vår ­kjører oss ut til flyplassen. Flyet har ­avgang fra Barcelona kl. 18.00, og vi lander i Stavanger litt før kl. 21.00.

Reisefakta:

Avreise: 1.5.

Retur: 4.5.

Pris per person: kr 5 995,- 


Prisen inkluderer:

• Fly t/r Barcelona inkl. skatter og avgifter 

• Tre overnattinger på Hotel ­Catalonia La Pedrera **** 
med frokost

• Reiseleder fra Sør-Vest reiser

• Måltid på flyreisen

• Buss t/r mellom flyplass og hotell i Barcelona

• Tre timer sightseeing med skandinavisk­talende guide


Tillegg:

Enkeltrom: kr 1 350,-


Et sjeldent 
flott reisemål

Barcelona er hovedstaden i Catalonia, en selvstyrt ­region i det nordøstlige ­Spania. (Sterke krefter ­jobber for at Catalonia bør løsrive seg fra Spania og bli egen stat.

Barcelona er blant ­Europas aller mest populære reise­mål. Byen har gått forbi Paris når det gjelder antall besøkende, og ligger nå kun bak London og New York på verdensbasis. 

Den aller mest kjente ­gaten, La Rambla, har alltid et yrende folkeliv og masser av gateartister, kunstnere, menneskelige statuer og selgere. Det er også boder hvor det selges blomster, kjæledyr og fugler, samt et godt utvalg restauranter og butikker. La Rambla går nedover mot havnen til Columbus-monumentet, en høy søyle med en statue av Christofer Columbus på toppen.

Den gotiske bydelen, Barri Gòtic, ligger rett nordøst for La Rambla. Dette er den eldste delen av byen, og er populær blant turister på grunn av sine smale gater og bygninger både fra middel­alderen og den romerske kolonitida. Her ligger byens gotiske katedral, kjent som La Seu. Plaça Reial, en palmefylt plass omringet av gamle bygninger, og kjent for sine mange restauranter, barer og utesteder, befinner seg også i den gotiske ­bydelen. Det samme gjør flere museer, med Picasso-museet og Barcelonas byhistoriske museum som de mest besøkte. 

Modernisten Antoni Gaudí er kanskje den personen som har satt aller mest preg på Barcelona. Rundt om i hele byen kan man finne bygninger som er tegnet av denne kontroversielle, men populære, arkitekten. Hans mest kjente byggverk, katedralen Sagrada Familia, ble påbegynt i 1882 og er ennå ikke ferdig. Den er foreløpig planlagt å stå ferdig i 2026 – hvis det er penger til fullføringen.

Den mest kjente parken i Barcelona er Parc Güell, som ligger nord i byen, og som er utformet av Antoni Gaudí. Den har en rekke bisarre bygninger og skulpturer i Gaudís særegne stil, og den gir også gode turmuligheter. Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no