ANNONSE

HUS & HAGE

nye leiligheter på lura/forus


Med orkesterplass til Gandsfjorden

Tekst: Svein Kåre Edland

3D-illustrasjoner: VISCO

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 26.04.2014

Her kan du flytte inn i ny fin, leilighet bare 50 m fra sjøen.


Fakta:

Veidekke Bolig


Hva:
En av Norges største boligutviklere


Aktuell med:
Nytt boligprosjekt med praktfull utsikt bare 50 meter fra sjøen.


Kontakt:
Espen Grastveit EM1 tlf 997 03 170

Leiv Inge Stokka EM1 tlf 952 10 773

Olav Kristensen EM1 tlf 900 86 442


Web:
www.sjopanorama.no

Skal du male huset og klippe plener i år? Er du trøtt og lei av krevende vedlikehold? Tenker du av og til at det snart er på tide å flytte til en ny og moderne leilighet? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen.

 

 

Med en herlig beliggenhet rett ved fjorden hvor Lura møter Forus, er det nå full fart i byggingen av to flotte bygg som til sammen skal inneholde 38 leiligheter. Med strålende solskinn som god ramme, møter Lokalavisen prosjektutvikler Gunnar Block Watne fra Veidekke. Sammen med eiendomsmeglerne Olav Kristensen og Leiv Inge Stokka fra Eiendomsmegler1 får vi full omvisning på byggeplassen.

– Her ser du den fantastiske utsikten over fjorden, forteller Block Watne når vi tar oss oppover i etasjene. Vi har vært opptatt av å utvikle et boligprosjekt som virkelig tar vare på den flotte innseilingen til Sandnes, og med panoramautsikt til den flotte naturen på andre siden av fjorden.

Det er Block Berge Bygg som er totalentreprenør for Sjøpanorama, og den erfarne lokale entreprenøren er en del av Veidekke konsernet.

Sjøpanorama

Prosjektet ligger ved Rissebærstraen, og du kjører ned til sjøen på Sjøveien som ligger rett etter Hegre Auto på Lurahammeren. Boligene ligger bare 50 meter fra sjøen i to atskilte bygg med 19 leiligheter i hver. De aller fleste leilighetene har fantastisk utsikt over fjord og fjell. Byggene får lik utforming innvendig og utvendig. Hvitslipt betong og bruk av trematerialer skaper et rent og elegant uttrykk som harmonerer med den fjordnære ­plasseringen. Felles lukket parkeringsanlegg i underetasjen gjør parkeringen trygg, og heisen tar deg ­direkte opp til den etasjen du skal. Hvert bygg får fire forskjellige leilighets­typer i størrelsene 54 m², 72 m², 124 m² og 136 m² BRA. Alle får balkonger, og begge toppleilighetene får enestående takterrasser med fantastisk utsikt over Gandsfjorden og sørover mot Sandnes sentrum.

 

Perfekt beliggenhet

Sjøpanorama oppføres nederst i Sjøveien, altså i enden av blindvei. Det gir en fredelig plassering, som samtidig er sentral i forhold til det meste Sandnes- og Stavanger-regionen byr på. Sandnes sentrum, Kvadrat og de mange arbeidsplassene på Forus, er bare få minutter unna. Like nedenfor Sjøpanorama finner du også en særdeles flott gang- og sykkelvei som kan benyttes helt inn til Stavanger. Det tar heller ikke mer enn noen få minutter å gå rett opp bakken til bussholdeplassen i Gamleveien. Her er det høy frekvens på busser i retning Sandnes, Forus og Stavanger.

 

Mange solgt allerede

– Vi har allerede solgt 21 av de 38 leilighetene, forteller Olav ­Kristensen, som opplyser at selve byggingen skjer i to byggetrinn. Byggetrinn 1 er ferdig ved års­skiftet, mens byggetrinn 2 er ­ferdig i løpet av andre kvartal neste år. I byggetrinn 1 er det 5 ledige leiligheter, og det siste trinnet har 12 ledige. Prisene varierer avhengig av størrelse, men den rimeligste leiligheten med ett soverom koster kr 2.799.000. De store leilighetene med tre soverom på 124 m2 har gjennomgående lys og er svært attraktive. Mange vil også sette pris på løsningen med separat stue, og eget kjøkken med romslig spiseplass på ca 30 m2.

 

Lite vedlikehold og mye lys

– Dette prosjektet har et svært vedlikeholdsvennlig bygg, forteller Gunnar Block Watne til Lokalavisen.

Fasadematerialene vil i all hovedsak bestå av slipte, lyse betongvegger og fine innslag av treverk, glass og aluminium. Utvendig vil Sjøpanorama framstå som lyst og elegant. Bruken av tre skaper en fin kontrast, som gjør seg gjeldende blant annet ved inngangs­partiene. Leilighetenes store vindusflater gir godt med lys innvendig, og vil i tillegg ta til seg fargespillet fra fjord og himmel i de ulike års­tidene. Dette vil gi fasadeuttrykket en ekstra dimensjon som blir lett å like. Nye bygg blir stadig mer energieffektive. Det betyr at du får en lavere strømregning samtidig som du har det godt og varmt. Å bygge i betong betyr at det blir enklere å holde en stabil temperatur hele året. Betongboliger er gode og varme om vinteren, og svalere om sommeren. På grunn av termisk masse magasinerer betongen overskuddsvarmen om dagen når solen skinner. Om natten når temperaturen ute synker, frigjøres denne varmen. Dette stabiliserer temperaturen. De fleste som flytter inn i ny bolig, blir overrasket over hvor lave strømregningene blir. I tillegg er betongbygg trygge å bo i med tanke på brann, og gir også lydmessige fordeler mellom boenhetene sammenlignet med tre. Betong er også gunstig med tanke på fremtidig vedlikehold, som betyr lavere fellesutgifter for beboerne.

 

Arkitektens tanke

– I dette prosjektet har vi en sjelden utsikt og nærhet til fjorden som er svært spennende å jobbe med, forteller sivil­arkitekt ­Christian Robberstad fra ­Rambøll.

– De to byggene ligger nydelig til på oversiden av jernbanen, og har uhindret sikt utover fjorden. Materialene som er valgt, fungerer godt sammen. Romdisponeringen balanserer utsikten med eksponering for sol, og skaper gode, lyse forhold i alle leilig­heter. Sammen med gjennomtenkte og funksjonelle plan­løsninger vil kjøpere kunne finne et hjem de vil sette stor pris på i hverdagen.

 

Hvem er kjøperne?

– Leilighetene i Sjøpanorama ser ut til å passe mange som er godt voksne eller som jobber i Forusområdet, mener Kristensen.

– Når man blir eldre, er det mange som vil ha et enklere liv, uten omfattende vedlikehold på eldre eneboliger. Hage er kjekt, men det kan også være mye arbeid. Det er lettere å reise når du har leilighet. Enten du skal på hytta eller har lyst på en tur til utlandet og kanskje varmere strøk. Når det gjelder de som jobber på Forus, er det å kunne gå eller sykle til jobben blitt stadig viktigere. Her oppnår du ­akkurat det. Det er god etterspørsel i markedet etter eneboliger, og mange vil oppleve at de får godt betalt ved å selge eneboligen nå. Vi stiller gjerne opp og takserer eksisterende bolig slik at den enkelte kjøper får en indikasjon på ­verdien av eget hus.

 

Ta kontakt

– Dersom du har interesse av å studere dette prosjektet nærmere, er det bare å ta kontakt forteller Olav Kristensen.

– Vi viser deg gjerne tegningene i detalj og hjelper deg med å finne den rette leiligheten, avslutter han.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no