ANNONSE

HUS & HAGE

Plettfri solskjerming

Tekst: Chera Westman

Foto: Nitor/Alfort & Cronholm


Publisert: 26.04.2014

Markiser og parasoller er både gode solavskjermere og stemningsskapere på uteplassen. Men om de får bli fulle av mugg og forurensning blir ikke atmosfæren like koselig. Heldigvis er det lett å rense!

All heder til solen, men noen ganger kan det være godt å sitte litt i skyggen også. Markiser og parasoll er laget av tekstil som er behandlet for å tåle et langt liv utendørs, men etter en tid kan de allikevel anta enn grønnaktig tone eller få sorte prikker. En god vask innimellom forlenger da levetiden – og gir skittent solskjermingstekstil fargene tilbake.

Vaskemidler for utendørs tekstiler fjerner mugg, bakterier, sot og andre forurensninger. Det finnes varianter som bare kobles til hageslangen og automatisk doserer ut riktig mengde over markisen. Etter påføring får midlet virke, mens vær og vind tar hånd om etterarbeidet.

Etter vask kan det være en god idé å impregnere stoffene igjen. Da blir overflaten mer vannavstøtende og mindre mottagelig for ny tilsmussing. Impregneringen sprayes ut og får tørke inn. Den kan også brukes på teltduker, presenninger, ryggsekker og annet tekstil for utendørs bruk. Impregnering av puter og duker gjør tekstilene mer flekk- og fuktavvisende.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no