ANNONSE

HUS & HAGE

Fint å bo i ­rimelig og romslig modulhus

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 15.02.2014

Tove, Rakel, Ivar og Isak sitter godt i den nye sofaen som er over 100 år gammel og som de fikk gratis via Finn.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Husdrømmen trenger ikke koste skjorta. Det fikk den unge familien på Ålgård oppleve. Lokalavisen har møtt kjøperne av et modulhus fra den erfarne svenske produsenten Älvsbyhus.

 

 

For 5 måneder siden tok vi ­turen opp til Kyllingstad, utenfor ­Ålgård og møtte Tove og Ivar Kyllingstad. De hadde nylig overtatt gården, bodde i et ­gammelt hus og var klar for å flytte inn i et nytt hus. Den gang uttalte de at det var et sjokk å oppleve ­forandringen på så kort tid. Da de dro på jobb den ene ­dagen, var det ingenting på tomten, men når kvelden kom, stod det en enebolig som var tett og med alle vinduene ferdig montert. Syv uker senere skulle de flytte inn. 
I sist uke møtte vi familien på ny, etter at de har bodd i huset i 4 ­måneder.

 

Vi har vært heldige

– Du forventer jo ikke at huset skulle bli helt ferdig i løpet av bare noen få uker, forteller Tove og Ivar Kyllingstad.

– For oss har dette vært en stor overraskelse og en svært positiv opplevelse. Vi har hele tiden gått og ventet på at noe ikke skulle fungere, men det har vært bare små baga­teller. Älvsbyhus har virkelig hatt et flott opplegg med to forskjellige byggelag og med egne kontrollører som har sjekket at jobben er utført på en god måte. Den ­lokale representanten for ­Rogaland er Gard Grubstad, og han må virkelig få skryt, sier Tove til Lokalavisen.

– Han jobber etter prinsippet om at jobben ikke er gjort før kunden er fornøyd, og det har vi satt stor pris på, legger Ivar til.

 

Både hus og gård

– Når vi hadde muligheten til å overta gården, var vi også svært opptatt av å kunne ha en bolig som vi kunne trives i med vår ­familie med to små barn. Men det økonomiske løftet er stort, og vi hadde ikke trodd vi skulle få til begge deler. Men så oppdaget vi produsenten Älvsbyhus som ­tilbyr fullverdige eneboliger til en pris som du ikke tror er ­mulig. Vi erkjente tidlig at det var viktig for oss å holde kostnadene nede, sier begge til Lokalavisens utsendte.

Tove er nyutdannet prest, og Ivar er sosionom og veileder hos Nav. I tillegg til å være ­bonde. Med to små barn er det travle dager og mange viktige gjøremål.

– Selv­følgelig hadde det vært spennende med et arkitekttegnet drømmehus, men vi ønsket ikke å bygge for dyrt. Det finnes andre ting i livet som vi også vil ­prioritere, og da gjelder det å ikke bygge dyrere enn det du ­ønsker å bruke på bolig, sier de to.

 

Enkel prosess

– Det var viktig for oss å få et hus som var raskt å få opp, og vi tok kontakt med Gard Grubstad som har sin base i Haugesund. Vi brukte en dag sammen med hanmog gikk gjennom tegninger, materialvalg, utstyr og hvordan alt fungerer. Vi hadde på forhånd studert nettsidene godt, snakket med andre som tidligere hadde bygget Älvsbyhus, og gjennom denne dagen ble vi overbevist om at Älvsbyhus var rett leverandør for oss. De fremstod som svært profesjonelle og grundige. Vi gikk også på befaringer i andre hus slik at vi kunne se hvordan de forskjellige modellene er i virkelig­heten. Vi hadde i utgangspunktet tenkt på en modell, men etter en gjennomgang av tegninger og befaring valgte vi et annet hus som har en åpen løsning på kjøkkenet. For oss var det viktig å kunne sitte med frokost­bordet og se ut på ­markene hvor sauene beiter. Det er balsam for sjelen for en bonde som har vokst opp på gård, sier Ivar.

 

Mye innhold – rimelig pris

– For oss er dette en perfekt ­løsning, forteller Tove til Lokalavisen.

– Lav kostnad og store arealer. Første etasjen inneholder en romslig entré, fliselagt bad, to soverom og en åpen løsning med stor stue og kjøkken. Det ene sove­rommet har til og med et eget «walk in closet» som er ­luksus for alle som er opptatt av å ha orden på klær og sko. I tillegg er det et overraskende stort og praktisk vaskerom med egen inngang. Dette er viktig med tanke på daglige oppgaver på gården, og selvfølgelig ungene. Det er godt å ha en hverdagsinngang hvor det går an å henge fra seg arbeidsklær og barnetøy. Fra inngangspartiet er det trapp opp til uinnredet loft. Her er det store muligheter for egeninnsats og gode arealer. Vi kan lett bygge 2-3 soverom og loftstue. Opplegg til bad er allerede montert. Vi gjorde et tilvalg med en ark i 2. etasje som gir godt lys, og der viktig når vi skal innrede denne etasjen. Selve ­huset ­kostet ca kr 1.600.000 ferdig montert med alle hvitevarer, elektriker­arbeid og rørlegger. I tillegg kom grave­arbeid og tomt, ­forteller Tove.

 

Vintertesten

– Her på Kyllingstad tar vinden godt når det blåser, sier Ivar til Lokalavisen.

– For oss har det vært en god test på husets ­kvalitet, med tanke på det været vi hadde i januar. Vi er kjempefornøyde, sier Tove.

– Min far er tømmermann og har fulgt hele prosessen med huset. Han er imponert, og da er det betryggende for oss. Med bakgrunn som prest og sosionom tenker vi at gården har mange muligheter. Gjerne ikke så mye med den store landbruksproduksjonen, men her er det muligheter for å tenke annerledes. En gård kan være balsam for sjelen, og vi håper at vi en dag kan drive med rehabilitering med base på gården. Å hjelpe andre er noe vi begge brenner for. ­Kanskje vi skal vurdere å bygge flere hus?


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no