ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

lokal øyelege med laserbehandling mot «alderssyn»


PMP Synskirurgi har satt ­Stavanger på verdenskartet

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 24.05.2014

Petter Montagu-Pettersen er en av verdens mest erfarne spesialister innen synskirurgi, med 20.000 gjennomførte øyelaseroperasjoner. 


Fakta:

PMP ­Synskirurgi


HVA:
Øyelege Petter Montagu-Pettersen utfører laserkirurgi for bedre syn. Tilbyr korreksjon av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn (lesebrillebehov).


AKTUELL MED:
Startet opp i Stavanger i mars 2014. Lang erfaring innen laseroperasjoner og det mest avanserte utstyret som kan fremskaffes, gir pasienten de vitenskapelig beste og tryggeste behandlingene som finnes i dag.


HVOR:
Kongsgaten 10, 4005 Stavanger

(Handelens Hus – 2. etasje)


KONTAKT:
Telefon 976 58 664 

anne@pmp-synskirurgi.no

petter@pmp-synskirurgi.no


WEB:
www.pmp-synskirurgi.no

De fleste av oss vil oppleve at når vi er rundt 50 år, får vi såkalt alderssyn – dvs. at vi får problemer med å lese liten skrift. Hodepine på arbeidsplassen før øynene blir korrigert, er også en kjent problemstilling. Dermed får noen briller for første gang, mange må gå over til progressive briller – mens andre må legge en lesebrille på nesen i tillegg til kontaktlinsene.

Alle disse gruppene har denne våren fått helt ny hjelp. Alderstilpasset synskorreksjon kan nå gjøres kun ved bruk av laser. Det ypperste utstyret for laserkirurgi som finnes på markedet, er på plass i Kongsgaten i Stavanger. Det har vakt stor oppmerksomhet langt utover Norges grenser.

 

Ikke la deg lure av mellom­navnet. Han er siddis så god som noen, men da øyelege Petter ­Pettersen ­giftet seg med sin engelske ­kjæreste, født Montagu, fant ­begge ut at de ville slå de to navnene sammen.

Etter endt utdannelse for 15 år siden­ – og praksis ved ­sykehus (også SUS) og klinikker flere ­steder, startet Petter Montagu- Pettersen opp egen virksomhet i hjembyen i mars i år. Og han har brakt med seg en ­revolusjonerende nyhet: PMP Synskirurgi er eneste klinikk i Norden som tilbyr alders­tilpassert synskorreksjon med denne spesielle laserteknologien.

En enestående nyvinning 
i faget

– Det er forsket og arbeidet med denne nye lasermetoden siden 2007, forteller Montagu-­Pettersen.

– Sist høst var man klar med nyheten, som er en ­liten revolusjon i min bransje. Nå kan jeg foreta en laserbehandling som korrigerer alderssynet og øvrige synsfeil i én og samme operasjon.

Det er viktig å presisere at min metode er helt uten bruk av ­implantater. Den kalles ­Presbyond alderstilpasset laser­korreksjon, og Presbyond er vare­merket til Carl Zeiss Jena – et verdensnavn i optiker­bransjen. Jeg har valgt en teknologi som har best resultater, lavest risiko og som gir hurtigst gjennvinning av godt syn.

Metoden er rask og effektiv. Jeg bruker mindre enn ett minutt per øye, og det gode synet opp­leves etter rundt fire timer. Og pasienten kan være trygg på at dette er et ukomplisert inngrep uten ubehagelige bivirkninger – det viser resul­tatene til nå. ­Siden opp­starten av klinikken for tre måneder siden, har jeg bare fornøyde kunder å vise til. Her i ­distriktet går nå rundt 40 ­personer rundt med et helt nytt syn på livet ­etter å ha besøkt PMP Synskirurgi. Grunnen er rett og slett at her har vi for hånden det mest avanserte laserutstyret for synsforbedring som kan fremskaffes i verden.

 

Stor oppmerksomhet internasjonalt

At lille Stavanger leder an på dette området, har ikke gått upåaktet hen. Et internasjonalt lege­tidsskrift som regnes som det beste og mest seriøse i sin ­sjanger, vil i neste ­nummer presentere teamet bak PMP ­Synskirurgi og fortelle leserne at i Norges oljehovedstad har en øyelege ­investert millioner av kroner for at klinikken hans skal stå frem som innovatør innen alders­tilpasset laserkorreksjon.

Det vil også bli påpekt at samtlige ledd i prosessen gjennomføres av spesialist i øyesykdommer, Dr. Petter Montagu-Pettersen – en av verdens mest erfarne spesialister innen synskirurgi, med 20.000 gjennomførte øyelaseroperasjoner.

 

Den tryggeste og beste metoden

Øyelegen hjelper deg å ivareta en av de viktigste sansene vi har. PMP Synskirurgi har også som mål å forbedre ditt syn – gjennom moderne, profesjonell og trygg behandling. Visjonen er klar nok: «PMP Synskirugi vil gjøre ditt syn så optimalt som medisinsk og teknisk mulig – med den tryggeste og beste behandlingsmetoden som er tilgjengelig, nøyaktig og grundig tilpasset dine øyne.»

Klinikken tilbyr korreksjon av nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn (lesebrillebehov) gjennom markedets vitenskapelig dokumentert tryggeste metoder. Dette er metoder med meget høy presisjon, og som gir hurtigst mulig gjenvinning av synet etter operasjon.

 

Et samspilt team

PMP Synskirurgi tilbyr også ordi­nære øyelegetjenester i tillegg til synskorreksjon, og grundig sjekk og oppfølging av alle typer øye­lidelser.

Teamet bak PMP er personer med lang erfaring innen så vel øyesykdommer som operasjonell medisinsk behandling av disse.

Øyelege Petter Montagu-­Pettersen blir assistert av off. ­godkj. sykepleier Anne Paust-Andersen som har 10 års erfaring innen synskirurgi. De har gjennom årene vist at de ­fungerer meget godt i to-spann og utfyller hverandre til pasientens store tilfredsstillelse. Et team å stole på, rett og slett.

 

Alle aldre. Kom når du vil.

At 50-åringer nå kan åpne ­øynene for en bedre alderdom, er et viktig budskap fra de to i PMP Synskirurgi, men det er viktig å legge til at ungdom og andre som er lei av briller kan få rask og ­effektiv hjelp gjennom en laseroperasjon.

– Og det er ikke vi som ­dikterer tidpunktet, sier de to.

– Vi er fleksible, maskinene står her – du kan selv bestemme dag og tidspunkt for nytt, ­ skarpere syn.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no