ANNONSE

UTDANNING & JOBB

høstens tilbud fra akademiet privatistskole i sandnes: 


Klar for ingeniør-/medisinstudium, påbygg gen./spes. studiekompetanse, forbedre fag?

Tekst: Svein Kåre Edland/Rolf Schreiner


Publisert: 24.05.2014

Fakta:

Akademiet


HVA:
Privatistskole i vekst – kurs på dag- og kveldstid.


AKTUELL MED:
Høstens tilbud er klare – skolen tilbyr studier som gjør eleven klar for ingeniør- og medisinstudier. Også gratis rådgiving. 


HVOR:
Langgata 1, 4306 Sandnes


KONTAKT:
51 90 55 30


WEB:
www.akademiet.no

Akademiet Privatistskole tilbyr kurs både på 
dag- og kveldstid. 
Alle høstens kurs har oppstart i tidsrommet 
25. – 29. august.

Nytt av året er Økonomipakke, da flere og flere ønsker å studere økonomi.

 

Norge er i en helt unik posisjon og har stort behov for arbeidskraft med høyere utdanning. Akademiet Privatistskole vil hjelpe deg å bli kvalifisert for å komme inn på de studier som du ønsker.

Du kan ta kontakt på mail: sandnes@akademiet.no – du kan også ta turen innom skolen som er åpen hver dag fra kl. 08.00 til 16.00. Eller avtal gjerne tid på forhånd – ring tlf. 982 330 75 eller 400 199 76.

På nettet kan du gå inn på ­Akademiet privatist Sandnes og sikre deg plass nå.

 

Ingeniør

– I vår region er det fantastiske muligheter innenfor olje­bransjen, sier Harald Unneland Dyngen, som er rektor ved Akademiet. – Som foreldre er det vanskelig å unngå å gi råd om å gå i denne retning, dersom dette er noe ungdommen interesserer seg for. Men en stor mengde elever mangler en del fag. Mange av våre del­takere sikter seg inn på ingeniør­studier, og vi har derfor satt sammen en pakke som inneholder fag­kombinasjonen som kreves. Pakken tas enten over ett skoleår eller ett ­semester. Pakken oppfyller fag­kombinasjonene som gir de nødvendige forkunnskaper for å søke på ingeniørstudier i ­Norge. Pakken gir i tillegg realfags­poeng til sammen. For de som trenger oppfrisking av fagene, har vi et forkurs som går i uken før studiet starter.

 

Medisinerpakke

Medisinstudiet krever spesiell studiekompetanse. Dette innebærer at du må oppfylle visse fagkrav i tillegg til den generelle studiekompetansen. Akademiet Privatistskole skreddersyr pakker som passer for studiet – ­enten du velger å ta det i Norge eller utenfor Norge. Pakkene går over ett skoleår. Fagene gir i tillegg realfags­poeng.

Generell studiekompetanse/påbygg

Du trenger generell studie­kompetanse for å studere på høyskoler og universitet. Akademiet tilbyr flere alternative kurs­pakker avhengig av din alder, tidligere skole og yrkesbakgrunn:

• Påbygg for deg som har 2 år på yrkesfag

• Påbygg for deg som har fagbrev 23/5-regel

• Generell studiekompetanse på 2 år

– Vi merker stor pågang til Vg3 påbygg, og satser på å videre­utvikle et godt opplegg for disse elevene, sier rektor Harald ­Unneland Dyngen.

 

Akademiets sommerskoler

• 4. – 8. august: Sommerskole i matematikk for elever fra 8. – 10. trinn.

• 4. – 8. august: Sommerskole i matematikk for elever fra videre­gående skole.

Hver dag fra kl. 09.00 – 14.00, ring gjerne 951 48 908 for nærmere info.

 

Gratis rådgiving

Synes du det er vanskelig med studievalg? Hva er mulighetene ut fra ditt ståsted? Utdanningsbildet er blitt mye mer komplisert, og det er ikke alltid like lett å være verken foreldre eller elev.

– Ikke alle vet hvordan de skal forbedre vitnemålet sitt. Mange ønsker å ta en bestemt utdan­nelse, men er usikre på hvilke fag de trenger for å komme inn. Andre ønsker å omskolere seg. Dette kan Akademiet hjelpe dem med, og vi tilbyr derfor gratis rådgivning, sier rektor Harald Unneland Dyngen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no