ANNONSE

KULTUR

Konsert til inntekt for barnehjem i Ukraina

Tekst: Randi SørensenPublisert: 24.05.2014

Fredag 23. mai på Vigrestad Misjonshus og Lørdag 24. mai i Frøyland Orstad Kirke arrangerer KPK-Ukraina veldedighetskonsert til inntekt for barnehjemmet House of Mercy i Ukraina. Gjennom disse konsertene ønsker KPK å sette fokus på hvordan enkeltmennesker kan tenne lys i andres mørke ved å strekke ut en hjelpende hånd til noen i nød. Det var nemlig slik KPK-Ukraina startet.

Ellen Aarsland, daglig leder i KPK-­Ukraina forteller: – Det er 16 år siden Ivar Lyster litt tilfeldig tok med seg en gruppe ungdommer på busstur til Ukraina. Hans intensjon var å la disse unge menneskene få et mer nyansert bilde av verden gjennom å møte fattigdom ansikt til ansikt. Lite ante vi at den turen skulle bli begynnelsen på KPK-Ukraina – et hjelpearbeid som i dag har gitt humanitær hjelp til ­et titalls tusen ukrainere.

Det begynte allikevel i det små. Noen varme måltid til barn på gata, et par søppel­sekker med vinterklær i bitende kulde. De oppdaget raskt at det var et ­behov for hjelp med en mer langsiktig tanke, og dette resulterte i at huset som skulle bli House of Mercy, ble kjøpt.

– I dag bor det 21 barn på barne­hjemmet i Uzhgorod. Hver enkelt barn har en hjerteskjærende historie om omsorgssvikt, mishandling og forsømmelse. Felles for dem alle er at de hadde vært alene i denne verden om ikke House of Mercy hadde tatt dem inn. Her får de en seng å sove i, mat på bordet, skolegang, mennesker som er oppriktig interessert i deres beste og et trygt sted de kan kalle hjemme, forteller Ellen.

Det er like stor stas hver gang et nytt barn flytter inn.

– For tre dager siden flyttet det to nye gutter inn på House of ­Mercy. Jurah på syv år og Sasha på tre år. Til tross for sine korte leveår har de allerede opplevd å bli kastet ut på gata av sine alkoholiserte foreldre, for så å ende opp på et oppsamlingssted for barn uten omsorgspersoner. ­Flere barn forteller at de heller vil bo på gata enn å være her. Nå har de endelig fått et sted de kan kalle hjemme, sier Ellen.

Teambesøk

Denne uken er det et team av barn og voksne fra House of Mercy på besøk i Norge. Her skal de få møte noen av alle som er med og støtter arbeidet – noen av dem som har vært med på å gi dem et radikalt annerledes liv.

– Hvert år får vi besøk av ulike barn som vi gir hjelp til. I løpet av denne uka besøker de ulike ­steder som KPK-Ukraina for støtte fra. Barna syns det er utrolig stas å oppleve at det er så mange som bryr seg om dem, forteller Ellen.

Veldedighetskonsert

– KPK-Ukraina er helt avhengig av økonomisk støtte fra våre støtte­partnere, og vi er utrolig takknemlig for hvor gavmilde folk er. Arbeidet i Ukraina hadde ikke vært mulig uten denne ­støtten, sier Ellen.

KPK-Ukraina får inn penger på ulike måter, men denne helgen skal de gjøre noe nytt.

– Fredag 23. mai og lørdag 24. mai arrangerer KPK-Ukraina veldedighetskonsert. Alt overskuddet går direkte til å drive barnehjemmet vårt. Inngang er gratis, men det gis mulighet til å gi en gave under arrangementet. Med oss på disse kveldene har vi Mikael Järlestrand fra Sverige og Berniks fra Ukraina. I tillegg vil teamet som er på besøk, bidra og vi vil få høre noen av historiene til barna våre. Begge konsertene starter kl 19:00, og alle er hjertelig velkomne, avslutter Ellen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no