ANNONSE

KULTUR

Stavanger ­Musikkorps av 1919 – en suksesshistorie!

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 10.05.2014

Når Stavanger Musikkorps av 1919 sammen med Nordic Tenors og Kjell Inge Torgersen inviterer til festaften onsdag 21.5, i Stavanger Konserthus i «Fartein Valen» salen er dette en milepel i korpsets 94 år lange historie.

Konserten «An Evening to ­Remember» er den første i Stavanger Konserthus ­historie hvor et janitsjarkorps med gjeste­solister, gir konsert.

Da murmester og musiker Jonas ­Solheim den 9. september 1919 tok ­initiativet til opprettelsen av Stavanger Musikkorps av 1919, kunne han neppe ha ant at dette korpset i dag er et av ­landets beste og denne regionens eldste janitsjarkorps. Korpsets medlemmer er i alderen 17-73 år og er alle amatører.

SMK1919 har i alle år tilstrebet en høy musikalsk standard og deltar hvert år i NM for janitsjarkorps i Trondheim. I de senere år har korpset hatt stor ­musikalsk framgang takket være et målbevisst musikalsk arbeid og dyktige dirigenter. Korpsets nåværende faste dirigent er Morten Wensberg, som til daglig underviser i direksjon ved UIS.

Samtidig er dette et naturlig ledd i korpsets musikalske og organisatoriske utvikling. Korpset rangeres iflg. NMF (Norges musikkorps forbund) i dag som et av landets fremste janitsjarkorps og er som sådan en ikke ubetydelig kultur­leverandør fra det frivillige organisasjons­liv lokalt. Årets resultat i NM ble tidenes beste hvor SMK1919 ble belønnet med 3 plass i 1. divisjon! Korpset har i dag en tilnærmet symfonisk besetning.

Kveldens konferansier er Kjell Inge Torgersen og publikum kan glede seg til store musikalske øyeblikk, humor og overraskelser i skjønn forening.

Nordic Tenors kombinerer utsøkt kunstnerisk kvalitet med humor, dans og ­musikalske overraskelser. Gruppen ­består av tenorene Sveinung ­Hølmebakk, Jan Tore Saltnes og Roald Haarr. De fikk sitt gjennombrudd i 2006 da de mottok «Komiprisen» som årets nykommer. ­Etter dette har de vært kongelige toastmastre for HMK Harald, de åpnet den nye operaen i Bjørvika, og har spilt tre helaftens forestillinger. Nordic Tenors er også kjent for sine vakre julekonserter, og reiser i førjulstiden rundt i Norge, de siste årene også i Sverige. De har besøkt Stavanger konserthus en rekke ganger og gleder seg nå til å dele scenen med ­Stavanger Musikkorps av 1919.

Kveldens program vil bli, ja nettopp, an evening to remember, med musikk og sang, flotte arrangementer med ­tenorer og korps og sågar også med kveldens konferansier. SMK1919 vil også benytte anledningen til å vise kveldens ­publikum den musikalske spennvidden til et ­moderne janitsjarkorps.

Stavanger kommune v/kultursjefen har støttet konserten og vektlegger at det er viktig at at det lokale amatør- og frvilligmusikklivet finner relevante anledninger til å prøve ut Stavanger Konserthus.

Det er nettopp dette Stavanger ­Musikkorps av 1919 nå gjør og håper selvsagt på full sal!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no