ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

inova medical formidler helsetjenester i inn- og utland


Hjelp mot langvarige plager i rygg og nakke

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 10.05.2014

– Det er en klar forutsetning for vår virksomhet at vi kan yte høy service og gi trygghet i alle ledd av prosessen, sier daglig leder i Inova Medical, Kristine Jansen.


Fakta:

Inova ­Medical AS

HVA:

Formidler helsetjenester i inn- og utland – særlig fokusert på å bidra til at alle med langvarige plager i nakke og rygg får diagnose og behandling.


AKTUELL MED:

Upright MRI vil si at du tar MR-undersøkelse i oppreist eller sittende posisjon. Bilder tatt under naturlig belastning kan avsløre problemer som ikke blir oppdaget ved «vanlig» liggende MR i Norge.


HVOR:

Inova Medical AS

Kanalarmen 10

4033 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – torsdag kl 09.00–17.00

Fredag etter avtale


KONTAKT:

Telefon: (+47) 51 22 38 86 / 87 

eller (+47) 40 05 92 24 / 26

E-post: post@inovamedical.no


WEB:

www.inovamedical.no

Trenger du diagnostikk eller behandling som du ikke får i Norge? Har du plager fra whiplash eller annen skade som ingen finner ut av? Mener du at behandlingen du får i Norge ikke er tilstrekkelig? Vil du ha en second opinion i utlandet? Vil du ikke vente i en lang helsekø?

Inova Medical AS på Forus kan hjelpe deg videre. Det finnes nemlig veier til et bedre liv også litt utenfor eget helsesystem.

Her er det snakk om to ­driftige gründere og en felles, klar ­mening om at det lokale helse­tilbudet ikke alltid er godt nok. Kristine Jansen og Mari-Ann Sæle hadde begge rundt 12 års erfaring som sykepleiere i det offent­lige helsesystemet da de konkluderte med at på visse områder finnes det internasjonale eksperter som går utenpå det ­lokale tilbudet – hvorfor ikke la de flinkeste i Europa være tilgjengelige for pasienter i ­Rogaland og Norge?

Som tenkt, så gjort.

I oktober 2013 startet ­Kristine og Mari-Ann bedriften ­Inova ­Medical AS med en klar forretnings­idé: Vi skal gi folk en bedre livskvalitet. Dette ­gjelder ikke minst de som ­sliter med langvarige smerter i rygg og nakke, og som føler at de ikke får hjelp i sin søken etter ­diagnose og behandling. De to gründerne har sett på nært hold at denne pasient­gruppen finnes, og at ­deres situasjon tærer på både kropp og sjel i lengden.

Da kan det være naturlig å se utenfor landets grenser.

Søken etter størst ekspertise

Inova Medical har en visjon om å kunne tilby de beste diagnostikk- og behandlingstilbudene på det internasjonale markedet. Som innovatører på sitt felt søker de to partnerne etter teknologi og helsetilbud som vi ikke finner i Norge, som ikke er tilstrekkelige i Norge eller som har lange ventelister i Norge.

Daglig leder i Inova Medical, Kristine Jansen, sier:

– På flere områder ser vi at andre land er kommet lenger enn Norge innen diagnostikk, behandling og forskning. Dermed har vi sett det som vår oppgave å stadig søke etter ny teknologi og nye behandlingsmuligheter for ulike pasientgrupper.

Det er en klar forutsetning for vår virksomhet at vi kan yte høy service og gi trygghet i alle ledd av prosessen. Vi setter kvalitet høyt, og alle våre klinikker, sykehus og ansvarlige behandlere er kvalitetssikret.

Siler ut de beste

– Vi sjekker. Vi reiser og oppsøker. Vi intervjuer. Slik kan vi velge i en jungel av tilbud, også useriøse. Ved hjelp av vår bakgrunn og vårt kontaktnett i helse­sektoren, har vi gjort grundige undersøkelser og evalueringer under våre samtaler og besøk hos internasjonale samarbeidspartnere, forteller Kristine.

Hennes partner, Mari-Ann Sæle, er kunde- og økonomi­ansvarlig i Inova Medical.

De har begge to bakgrunn som autorisert sykepleier og mye ­erfaring fra privat og offent­lig sektor – i tillegg har ­Mari-Ann lang erfaring fra ­privat næringsliv.

Deres virksomhet er allerede blitt lagt merke til andre steder i Norge. Inova Medical sam­arbeider med Norges Whiplash Forbund og med det advokatfirmaet i Oslo som har engasjert seg ­sterkest innen nakkeskader.

Sittende/stående MR i London

– Professoren vi samarbeider med i London, var faktisk først ute mht. klinisk bruk av MR – så han vet hva han holder på med, forsikrer Kristine.

– Hos ham blir våre pasienter undersøkt i en såkalt Upright MRI, og da blir hodeledd og ryggrad skannet i en oppreist ­eller vektbærende posi­sjon. Dermed blir bilder tatt ­under naturlig belastning – og ­problemer kan avsløres som ofte ikke ville blitt oppdaget av MR i ­liggende stilling. For ­eksempel er mellomvirvel­skiver i ­ryggen utsatt for et trykk som er 11 ­ganger høyere når man ­sitter enn ved ryggleie. Disse last­avhengige endringene kan avsløre patologi som ikke er synlig eller undervurdert i en liggende stilling.

Upright MRI-metoden er også den eneste prosedyren som tillater undersøkelse av ryggraden ved ulike kroppsholdninger. ­Pasienten kan bli undersøkt i ­varierende grad av bøyning og forlengelse, roterende eller side­veis – frem til posisjonen der smerten oppleves verst.

Denne maskinen avdekker nakke­skader som har oppstått ved for eks. en whiplash ulykke. ­Metoden kan også vise ­ustabilitet som følge av en virvel som er sklidd ut, og vise prolaps som er under­estimert når en avbildes i ryggleie.

Hvis du har klaustrofobi, stor kropp eller er ute av stand til å legge deg ned komfortabelt, er Upright MRI er herlig ny­vinning!

Inova Medical er et trygt valg

– Vi setter fokus på sikkerhet og trygghet for deg som pasient, sier Kristine.

– Vi bruker kun sykehus og klinikker som har dokumentert erfaring og godt omdømme, samt at vi kun bruker anerkjente spesialister og professorer innen diagnostikk. Kvalitetssikring er alfa og omega for oss.

Inova Medical ønsker at du som pasient skal ha flere valg vedrørende din helse, og kan derfor hjelpe deg med å få en second opinion i utlandet, både innen diagnostikk og behandling.

Det er vanskelig å få behandling dersom en ikke har noen diagnose – og det er viktig med riktig diagnose for å få riktig behandling. Det er også viktig å påpeke at selv om en etterlengtet diagnose fåes i utlandet, så kan behandlingen ofte foretas her hjemme.

Og husk rent økonomisk – ­ifølge Helfo kan du søke om refusjon til flere typer diagnostikk og poli­klinisk behandling innenfor EØS.

Vi arrangerer gruppeturer innen rygg/nakke diagnostikk i England og gruppeturer innen ulike typer atlasterapi. I tillegg har vi bl.a. forebyggende helse­turer i Spania, tinnitusbehandling og spennende bakteriofagbehandling. Dette utgjør en ekstra trygghet for dem som ikke vil reise alene, og i forhold til eventuelle språkproblemer. Våre spesialister og professorer snakker godt ­engelsk, noe som er en forutsetning for at vi skal ha et samarbeid med dem.

For pasienter som reiser alene utenfor gruppeturene, er det ­mulig å få med seg en representant fra Inova Medical hvis dette er ønskelig. Vi prøver å skredder­sy våre tilbud så godt vi kan for våre kunder, sier Kristine og avslutter med en påminnelse:

– Vi er ikke konkurrenter til det norske helse­vesen – vi er ­supplerende.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no