ANNONSE

SPORT & FRITID

automatisert sikkerhet bedrer tilbudet


Enda enklere og enda ­kjekkere i Klatrefabrikken

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Susan Jane McLinden/
Klatrefabrikken


Publisert: 10.05.2014

Fakta:

Klatre­fabrikken

HVA: 

Mental og fysisk trening for ­kroppens maskineri – passer for klatrere i ­alderen 3 til 90 år. Buldrevegg, ­Klatrevegg og Fritt fall.


AKTUELL MED:

Først i distriktet med fullskala ­automatisert sikkerhet. Dermed er terskelen for bruk av tauvegger ­senket med tanke på alder, ferdighet og tid. Det er bare å ta på sele og sko, klippe inn og begynne å klatre. Enkelt og sikkert! 


HVOR:

Breiflåtveien 15 (Mariero), 

4017 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – torsdag kl 14.00 – 22.00

Fredag kl 14.00 – 20.00

Lørdag kl 10.00 – 18.00

Søndag/røde dager kl 10.00 – 20.00 


KONTAKT: 

Telefon 51 58 60 19

For booking og forespørsler, 

send e-post: post@klatrefabrikken.no


WEB:

www.klatrefabrikken.no

Klatrefabrikken på Mariero i Stavanger er det mest innholdsrike klatresenteret i Rogaland. Det populære aktivitetssenteret har et klart mål om å introdusere klatring som et komplett treningstilbud – og kontinuerlig utvikle kundene til å bli bedre klatrere. Dette skal gjøres ved å stadig lage nye klatreruter og buldreproblemer i alle vanskelighetsgrader.

Komplett trening

Når du kommer inn dørene på Mariero, føler du straks en behagelig stemning. Du blir møtt av hyggelig betjening, du kjenner den fine duften fra jasmin-lys og du ser at du er midt i et butikkområde med stort utvalg av klatre­utstyr. Her er også café for en varm oppkvikker eller en Kvikk-Lunsj.

Daglig leder Eirik Skjærseth er klar i sin tale: – Vi tilbyr en ­komplett og variert trening på alle nivåer, både mentalt og ­fysisk! Her får klatrerne for­bedret motorikk, balanse, smidig­het, styrke, bevegelighet, kondisjon og evne til ko­ordinasjon. Da har kropp og sjel fått sitt så det ­holder! I tillegg har vi eget styrkerom med frivekter, boksesekk og slyngetrening for de som ønsker å ­supplere på klatre­treningen.

Klatrefabrikken er helt ene­stående i sitt slag her i distriktet. Og kanskje best av alt – her er åpent syv dager i uken året rundt.

Klatring for alle – i alle aldre

Klatrefabrikken startet opp i 2010. Eirik kan fortelle om fire år med jevn vekst – klatring har vist seg å slå an i alle aldersgrupper.

– Klatring er mental og fysisk trening som kroppens avanserte maskineri har godt av, sier ­Eirik.

– Og ikke minst den sosiale siden er viktig. At mange trener sammen gjør klatring til en kjekk og samlende aktivitet. Alle har klatret på en stein eller i et tre. Klatring som trening er bygget opp rundt naturlig bevegelse og samme prinsipp satt i system. I likhet med å klatre i et tre kan også klatring utvikles i vanskelighetsgrader. Sagt med andre ord finnes det noe for alle å bryne seg på, dette er en kjekk aktivitet hvor vi trygt kan ønske nybegynnere mellom 3 og 90 år hjertelig velkommen.

Oppe i veggen allerede etter 5 minutter

Klatrefabrikken har utviklet et lavterskeltilbud som gjør det ­enkelt å begynne med klatring. Introduksjonskurset gir veiledning i både sikkerhets­tankegang, innføring i miljø og termer – samtidig som du får en treningsøkt i samme omgang. Introduksjonskurset gjennomføres sammen med en instruktør som veileder underveis i prosessen, og tar deg med gjennom buldring, som vil si klatring uten ­sikring på lave vegger med ­madrass under og helt opp i 10 meter høye vegger.

Det beste med introduksjonskurset er at du er oppe i veggen allerede etter 5 minutter.

Kurset avholdes én gang til ­dagen i ukedager og annenhver time i helgen. Dermed er det fritt frem for å hoppe på et kurs dersom du plutselig har litt tid til overs.

Klarer seg på egen hånd

– For tauklatrere har vi nå fått installert et helt nytt automatisk sikkerhetssystem som fungerer slik: Et tau fra klatreren er festet på toppen av klatreveggen på en slik måte at når taket glipper, seiler han eller hun rolig ned på bakken – altså helt uten hjelp fra noen som står nede og kontrol­lerer, slik det var før. Dermed kan foreldre og andre følges­venner slappe av på egen hånd uten å stå vakt, forteller Eirik med stor ­entusiasme.

– Denne ordningen er særdeles godt mottatt av brukerne. Den gir stor fleksibilitet for de som ønsker å trene alene – i tillegg gir systemet mange nye og spennende muligheter for gruppetimer, bursdager og teambuilding.

En annen nyhet denne våren er såkalt Fritt fall – der er det bare å kaste seg utfor plattingen 8 meter oppe på veggen, og glede seg over myk landing. Garantert et høydepunkt ved bursdager og lignende!

Klatreskolen bygger selvtillit og mestringsfølelse

– Barn bør ha et alternativ til fotball. På klatreskolen 5–10 år er fokus glede og motorisk utvikling, hvor deltakerne buldrer og koser seg under oppsyn av instruktør.

Når de blir gamle nok, kan de delta på klatreskolen 10–16 år hvor vi har organiserte treninger med fokus på glede, samtidig som vi utfordrer klatre­egenskapene. Å se hvordan deltakerne utvikler seg både personlig å motorisk er utrolig givende, sier klatretrener Sverre P. Jonassen.

– Deltakerne trener på å sikre andre på en trygg og sikker måte og vil være i stand til å kose seg med kunnskapen i mange år fremover.

For nykommere til klatre­skolen arrangeres det introduksjons­kurs hvor instruktøren blir kjent med deltakeren og får lært bort grunnleggende klatreteknikk i tillegg til sikringsmetode. Alt for at nykommere skal føle seg velkommen og føle seg trygge før de deltar i klatreskolen.

KlatreCamp sommeren 2014 – pølsespising og klatring kombinert med frisk luft

Å nyte en god dag ute i naturen med klatring er absolutt kjekt om sommeren. Sommercamps er treningssamlinger for alle nivå fra begynner til profesjonell.

Se for deg 5 kjekke dager med aktiviteter på Klatrefabrikken og utendørs i flott natur. Det blir gitt innføring i klatreteknikk og sikker­het av erfarne instruktører, og det foregår innenfor trygge rammer.

Det avholdes uformelle konkur­ranser, og fokus er å skape en kjekk opplevelse. Tidsrommet for sommercamp (10–13 år og 13–16 år) vil være i ukene 26–33.

Påmelding er mulig allerede i dag – ta kontakt.

Kursoversikt akkurat nå:

• Introklatring 
(Buldring & Autobelay)

• Topptaukurs

• Led-kurs

• Brattkort

• Utekurs

• Fjellsportkurs

• Kameratredningskurs

• FjellklatrekursAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no