ANNONSE

REISE

reis med fly fra stavanger lufthavn sola:


Bli med på lesertur til Cuba

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 07.06.2014

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Cuba 24.10.–04.11.14


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/lokalavisen

Cuba, bare si navnet, og en rekke bilder dukker opp i ethvert menneske: En beskjegget Castro som taler med kraftfulle fakter til enorme folkemasser, brunbarkede menn i Panamahatt, dampende på en fet Cohiba, gamle amerikanske biler langs promenaden Malecon, en utrolig koloniarkitektur, palmer og hvite strender mot et innbydende og solglitrende karibisk hav – eller musikken, salsa, chachachá, smektende ømme boleros om kjærlighet og drømmer. Bildene er så mange…

Cuba er den underlige øya som i 50 år har stått mot USA’s handels­blokade, som er blant de få sosialistiske land som snubler videre på sin egen vei på underlig vis. Cuba er så annerledes, så utfordrende på så mange måter, at den appellerer til alle nysgjerrige mennesker. Cubas kapital er ikke sukker eller sigarer, det er den vanlige vennlige, stolte, livsbejaende cubaner du møter overalt. Møt smilet, gjestfriheten og sensualiteten i dette multikulturelle landet. Du vil få en reise du aldri vil glemme…

Høydepunktene er mange, kontrastene er store, inntrykk og opplevelser står i kø hver dag på denne spennende turen.

DAG 1

Avreise fra Stavanger på morgenen, via Paris med ankomst Havana tidlig på kvelden. Innsjekking på det hyggelige Hotel Sevilla i sentrum av Gamlebyen i Havana. Hotellet ligger meget sentralt. Middag på hotellet. En liten vandretur på kvelden for å snuse inn stemningen og atmos­færen, kanskje innom en bar eller to med smektende boleromusikk eller svingende salsarytmer..

DAG 2

Vi starter dagen med en vandretur til Revolusjonsmuseet, som gir oss en fin innføring i landets historie og revolusjonen. Så vandrer vi rundt i Gamle Havana med utrolig koloniarkitektur, og plazaer, et myldrende liv, skjønnhet og fattigdom side om side. Vi titter inn i små butikker og verksteder, og dørene står åpne til cubanernes egne leiligheter. Lunsj på en koselig restaurant i Gamlebyen. Vi fortsetter vår rolige vandring i denne utrolig vakre byen. Overalt er luften fylt av musikk fra barer eller ut fra dører og vinduer vi passerer. Noe av ettermiddagen er satt av til å utforske det gamle Havana på egen hånd. På kvelden vender vi tilbake til Gamlebyen for å spise middag på en hyggelig og romantisk restaurant.

Etter middagen stikker vi innom Elsa Maria, hvor du kan lære å danse salsa, rumba eller andre populære cubanske danser i den varme kvelden på hennes terrasse i Gamlebyen.

DAG 3

Denne dagen er viet en sightseeing med buss rundt i Havana. Vi starter med en omvisning på Havana Club Rhum Museum, for å se hvordan den berømte Havana Club-rom’en blir produsert, og en liten smaksprøve hører med. Vi kjører videre gjennom vakre Vedado ned til John Lennon-parken for å hilse på John.

Vi busser videre ned til Calle Hammel, en liten gate dekorert og utsmykket med malerier og installasjoner, og et senter for afrikansk kunst, musikk og santeria. Vi kjører videre langs berømte Malecon til den fasjonable bydelen Miramar, med gamle mafiapalasser og eksklusive hus. Etter en utmerket lunsj kjører vi til berømte Hotel Nacional, ­mafiaens hotell i Havana, og vi ser på Hall of Fame, bilder av alle berømtheter som har bodd der. Dette er også hotellet hvor dikta­toren Batista holdt nyttårsfest 1958/59, og fikk beskjed om Che Guevaras seier i Santa Clara. Han flyktet den natten og Revolusjonens seier var et faktum. Ettermiddagen er satt av til utforsk­ning av Havana på egenhånd.

På kvelden vandrer vi ned i Gamlebyen igjen, for en god middag på lokal restaurant. Etter­på stikker vi kanskje innom en av de mange musikkbarene i Obispo, og de som vil kan kaste seg ut i sensuelle salsarytmer…

DAG 4

Dette er Hemingway-dagen. Vi starter med et besøk i hans vakre villa litt utenfor byen, derfra videre til den lille fiskelandsbyen Cojimar, hvor Hemingway hadde sin båt Pilar, og hvor han inntok sin lunsj på en koselig liten restaurant, Las Terrazas, med utsikt til havet og bukten. Besøkene her inspirerte ham til boken «Den gamle mannen og havet». Vi skal selvsagt spise lunsj her. Så går turen til en av Cubas vakre hvite strender; Playa del Este, havanesernes egen strand, hvor vi kan nyte et bad i Atlanter­havet og delta i cubanernes livlige strandliv med musikk og dans…

Etter noen deilige timer på stranden har vi resten av ettermiddagen og kvelden fri. Reise­leder hjelper til med tips om restauranter for middag (ikke inkl.), og etterpå kan de som vil utforske Havanas hektiske natte­liv…

DAG 5

Etter frokost setter vi nå kursen mot «Sydkystens perle» Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, beliggende i en havbukt på sydkysten. Vi spiser lunsj på fasjonable Club Cienfuegos, før vi tar en tur inn i byen til Plaza Marti, med sine vakre bygninger i kolonistil. Vi stikker innom Thomas Terry teater, og deretter videre til en sigarfabrikk, for å se hvordan en av Cubas mest berømte eksportartikler blir laget.

Vi skal bo på Hotel Jagua, rett ved havbukten. Middag på hotellet. Etterpå vandrer vi over gaten for å besøke den vakre arkitektoniske perlen, palasset Palacio de Valle, for å nyte en Mojito eller annet på takterrassen under Cubas sorte varme himmel.

DAG 6

Vi drar sørøstover til Trinidad hvor vi skal bo rett på stranden på Hotell Costa Sur. Her er alt inkludert, både mat og drikke. Men først skal vi besøke denne vakre gamle kolonibyen, som er på UNESCO’s liste over verdensarv-steder. Få steder er koloni­tidens arkitektur bevart som her. Vi vandrer rundt i trange brostensbelagte gater, omkranset av lave pastellmalte hus, og går innom små gallerier, museer og kanskje vi blir invitert inn i et av de gamle sukkerbaronenes hus…

Vi spiser lunsj i byen, og setter av litt tid til å besøke markedet, med all slags kunsthåndverk. Byen er kjent for sine vakre håndlagde duker. Etter innsjekk på hotellet vårt litt utenfor byen, rekker vi å kaste oss ut i de karibiske bølger og nyte litt strandliv før middag.

Om kvelden drar vi inn til gamle Trinidad igjen, hvor musikk og danseopplevelsene står i kø: du kan se et forrykende show med afrikansk musikk og dans, eller man kan henføres av cubansk musikk på Casa de la Trova eller Casa de la Musica. Vi kan svinge oss i salsarytmer eller nyte en romantisk bolero. Det er en opplevelse av de sjeldne å sitte ute i en sort varm Cubanatt og la seg forføre av sensuelle rytmer i denne gamle vakre byen…

DAG 7

Denne dagen er avsatt til sol og bad og ren avslapping. Det er en nydelig strand ved hotellet, og gratis forfriskninger er aldri langt unna i strandbaren. Frokost, lunsj og middag på hotellet.

DAG 8

Etter frokost drar vi innover på øya til Che Guevaras by, Santa Clara, hvor vi stopper først ved byens vakre plaza og ser oss litt om i sentrum, før vi vandrer til Tren Blindado, hvor det avgjørende slaget stod mellom Batistas tropper og de revolusjonære under ledelse av Che i 1958. Så videre til minnesmerket og mausoleet for revolusjonshelten, Che Guevara, som er en legende på Cuba. Lunsj på Las Caneyes, før vi drar videre til Havana og vårt hotell, National. Middag (ikke inkl.) på en av de hyggelige ­stedene i sentrum. Reiseleder er behjelpelig med råd og hjelp.

DAG 9

Etter frokost er dagen til egen disposisjon for å utforske Havana. Lunsj og middag er ikke inkludert denne dagen, men reise­leder står til disposisjon med gode råd og tips. Mange velger å besøke det store markedet San Juan nede ved havnen denne dagen, for å kjøpe med seg noen hyggelige gaver hjem.

DAG 10

Etter frokost drar vi til den herlige stranden utenfor Havana, Playa del Este, for å nyte noen siste timer med sol og bad, før vi inntar en god typisk cubansk lunsj på El Cubano ved landsbyen Guanabo. Så går turen litt østover, hvor vi skal ombord i det gamle Hershey Train, eller Sjokoladetoget, for en av turens store «højdare»: en «rullende» cubansk fest med orkester, dansere og forfriskninger… GLED DEG!

Om kvelden drar vi til avskjedsmiddag, og vi avslutter med et forrykende musikk- og danseshow «Cabaret Parisienne» på Hotel Nacional. Dette showet holder høy internasjonal standard, og dansere og andre opptredende er et syn for øyet med sine fantastiske kostymer.

DAG 11

Avreisedag. Fram til lunsj har man fritid til å ta en siste tur til Gamlebyen eller andre steder, eller man ønsker kanskje bare å nyte de siste timene på Cuba ved det flotte svømmebassenget på hotellet. Nydelig lunsj på ­Restaurant Tocororo i Miramar.

Vi samles for å dra til flyplassen på ettermiddagen og tar et verdig farvel med Havana og Cuba ved at vi cruiser i gamle amerikanske veteranbiler fra 50-tallet langs Malecon, gjennom Miramar og Vedado til Revolusjonsplassen, hvor vi møter bussen vår. En ­fantastisk opplevelse!

Innsjekking og avreise.

DAG 12

Mellomlanding og hjemkomst Stavanger.

Mer praktisk info får du nærmere avreisen.

Reisefakta:

Avreise: 24.10.14.

Retur: 04.11.14.

Pris per person: kr 22 500,- 


Prisen inkluderer:

• Flyreisen tur/retur ­Stavanger– Havana 
m/Air France eller KLM

• Alle flyskatter

• All busstransport iflg. program

• All overnatting i delt dobbelt­rom

• Alle frokoster, de fleste middager og lunsjer, som nevnt i programmet

• Oppholdet i Trinidad er 
«all inclusive», all drikke og mat inkludert

• Alle utflukter med lokal guide i tillegg til norsk reiseleder på Cuba

• Visum for innreise til Cuba


Tillegg: 

• Enkeltrom: kr 2 300,-

• Måltider ikke nevnt i ­programmet

• Avreiseskatt Cuba, 
25 CUC (ca 180 NOK) 

• Reiseforsikring

• Drikke til maten


Reiseleder:

KRISTIN ­ERIKSEN

Kristin har blitt forelsket i Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef og etter 14 år i vare­handelen i Norge begynte hun et nytt og annerledes eventyr. I dag jobber hun som reise­leder, men er også aktiv i flere prosjekter. Hun er opptatt av å vise det ekte Cuba med besøk i cubanske hjem, på skoler og i kirken der hun selv er med i et prosjekt for å hjelpe barn og eldre.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no