ANNONSE

Leserbrev

Rusmisbruk i Sandnes

Fredericke Neergaard


Publisert: 17.01.2018

Benken, høsten 2017. 


Sandnes, lille Sandnes, er en by vi alle er stolte av og glade i.

Les mer...

Leserbrev

Et ja til EU er et ja til euro

Publisert: 17.01.2018

Hellas og Island var to av landene som ble hardest rammet etter finanskrisen i 2008. Ti år etter er EU-landet Hellas fortsatt i dyp krise. Utenfor EU og uten euroen har Island gjenreist økonomien. Dette viser hvor feilslått EU-valutaen er, og hvor viktig det er med rom for nasjonal økonomisk styring.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Leserbrev

Et ja til EU er et ja til euro

Publisert: 17.01.2018

Hellas og Island var to av landene som ble hardest rammet etter finanskrisen i 2008. Ti år etter er EU-landet Hellas fortsatt i dyp krise. Utenfor EU og uten euroen har Island gjenreist økonomien. Dette viser hvor feilslått EU-valutaen er, og hvor viktig det er med rom for nasjonal økonomisk styring.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Frivillighet – mulig i vår del av Norge?

Publisert: 25.10.2017

Hvem av oss har ikke hørt om behovet for frivillige på mange områder i vårt samfunn. Særlig spørres det i dag etter frivillige i helse og omsorgstjenestene. Vi trengs nå, og nok enda mer i årene som kommer. Vi som da kan trenge hjelpere og støttespillere, blir atskillig flere enn de som da kan ha dette som et betalt arbeid.

Les mer...

Leserbrev

Den (u)heldige turist

Publisert: 08.10.2017

Norge kjent for sin vakre natur og landskap. Både lokale og folk fra hele verden kommer hit for å se og oppleve de magiske fjordene og fjellene.

Les mer...

Leserbrev

Gass eller olje - begge deler, eller ingen av delene?

Publisert: 27.09.2017

Ja, det er et spørsmål som diskuteres i disse tider – og vil nok bli diskutert også etter valget i september. Det er ikke lett å vite hva man skal tro og hva man skal mene. Slik vil jeg tro mange 
av oss har det, bortsett fra deg som er helt sikke på det ene eller det andre. 
I alle fall ser vi i Seniorsaken det som 
et viktig spørsmål. Hva skjer hvis Norge avvikler både all leting og opphenting/ produksjon av olje og/eller gass? Hva 
vil skje hvis vi ikke gjør det, men fortsetter å lete og produsere?

Les mer...

Leserbrev

Hva er ­Kystpartiet?

Publisert: 30.08.2017

Jeg skal prøve å fortelle det i dette innlegget. Kystpartiet ble stiftet på slutten av 90-tallet, av engasjerte personer som mente at fiskeriene var for dårlig representert på Stortinget. Over lang tid har Kystpartiet utviklet seg til å bli et parti som omfatter mer enn kyst og fiskeri. selvfølgelig er ikke disse viktige deler av samfunnsutviklingen lagt til side til fordel for andre ting. Kystpartiet har fremdeles politikk for kyst og fiskeri, i tillegg til meninger om helse, alderdom, utdanning, næringsutvikling og innvandring for å nevne noen saker.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

EØS-avtalens ­klamme hånd over ­Stortingsvalget

Publisert: 30.08.2017

Både tilhengere og motstandere er enige om at EØS-avtalen griper inn i norsk samfunnsliv på svært mange og stadig nye områder. Da er det forstemmende hvordan EØS-spørsmålet blir omgått og unngått foran hvert eneste Stortingsvalg.

Les mer...

Leserbrev

KNOW HOPE (IL)– BIOGRAPHY

Publisert: 30.08.2017

Over the past decade, Addam Yekutieli (aka Know Hope) has developed a visual iconography and language used to mirror real-life situations and observations, and document the notion of a collective human struggle.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Leserbrev

Leserbrev

Er Uber delings­økonomi?

Publisert: 22.03.2017

Limousinen er ankommet, og vi skal ha noe markering av denne og selskapet vårt i denne forbindelse. Herunder minibusser og drosjer.

Les mer...

Leserbrev

Bestemor/besteforeldre søkes

Publisert: 22.02.2017

Vi er en familie på 4 som bor i Stavanger og som så gjerne skulle hatt en reserve bestemor/besteforeldre i området. Vi føler oss så aleine til tider og har lite med familie rundt oss. Skulle så gjerne hatt noen som kunne vært der for oss. Noen som har lyst å bli kjent med oss og har tid til å være litt med oss av og til? Det hadde vært veldig fint å ha noen andre trygge mennesker rundt oss som vi kan bli glad i og som kan bli glad i oss. Noen som vil komme på besøk til oss, noen vi kan komme på besøk til og som vil bli med på søndagstur o.l.  Dere må være gode mennesker med tanke om et langvarig og stabilt forhold. Håper virkelig du/dere tar kontakt med oss på mail 
bestemorsokes@gmail.com

Les mer...

Leserbrev

Det perfekte liv

Publisert: 22.02.2017

Hvordan andre ser på oss og vårt eget selvbilde er noe mange ­tenker over ­daglig. Fra hva man kler på seg, hvordan man ordner seg på håret, hva man spiser og hvor ofte man får presset seg til en trenings­økt er noe man finner ­alternativer til overalt i ­samfunnet.

Les mer...

Leserbrev

Sosiale medier – hvor er vi på vei?

Publisert: 25.01.2017

Sosiale medier fyller mange behov, tilfredsstiller «selfie» ­generasjonen, samler mennesker med like interesser, gir et stort sosialt spekter, du finner nyhetsoppdateringer og mye mer. Er vi mennesker blitt altfor opptatt av fasader og ­perfeksjonisme slik at vi glemmer å være oss selv midt oppi det hele. Lager vi oss det perfekte liv for offentligheten?

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Leserbrev

Arv og testamente – aktuelle tema?

Publisert: 12.10.2016

For noen er vel dette lett. Man har tenkt gjennom det og skrevet det ned for å ha det klart. Og om ikke testamentet er skrevet, har man greie etterkommere som finner en såkalt minnelig ordning når den tid kommer. Likevel, et testamente kan være greit – kanskje absolutt å anbefale? Og når man setter seg til for å ta fatt på den oppgaven, opplever en del av oss at det ikke er så enkelt. Hvem bør få hva? Hva sier loven? For det er jo en lov om arv. Det skal også være nye ting i arveloven som det kan være nyttig å være oppmerksom på. Og, lover er ikke alltid så lette å tolke.

Les mer...

Leserbrev

10 % fraværs­grense!

Publisert: 14.09.2016

Jeg blir helt målløs…. Hvordan er det mulig å overhodet komme på at dette kan være en god idé? De må ha sykemelding for ikke å få ugyldig fravær.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

SOS-chat – krisetjeneste over internett

Publisert: 13.08.2016

Høsten 2010 åpnet Kirkens SOS for mulig­heten til å chatte via internett. SOS-chat ble startet i det små, og var kun åpen én kveld i uka. I dag har vi åpent mandag-fredag kveld, i tillegg til noen timer på lørdag ettermiddag. Mange har tatt kontakt disse 6 årene, og vissheten om at dette er en tjeneste det er behov for har bare blitt styrket.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Vold i familien truer barnas trygge oppvekst

Publisert: 14.05.2016

Familien skal være et sted man kan føle seg trygg. For millioner av kvinner og barn er virkeligheten dessverre en annen. Hver tredje kvinne i verden blir utsatt for vold eller seksuelle overgrep i løpet av livet. For disse kvinnene har hjemmet blitt en arena for vold, og denne volden får også konsekvenser for barna i familien.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Kjærlighet og en kirke for alle

Publisert: 30.04.2016

12. april 2014, altså for 2 år siden fylte jeg ut utmeldingsskjemaet til Den Norske Kirke. Jeg meldte meg ut, ikke grunnet spørsmålet om Gud, men grunnet holdningen kirken hadde til homofile. Likeverdet som jeg har hørt så mye om gjennom oppveksten, skinte ikke igjennom lenger.

Les mer...

Leserbrev

Demens­landsby eller?

Publisert: 30.04.2016

En demenssykdom kan skje hvem som helst av oss. Det er en sykdom som kommer snikende, som gir store utfordringer når vi merker at hukommelsen svikter, når vi etter hver merker at ting går i surr – etter hvert plutselig ikke vet hvor vi er, ikke finner hjem og ting går i stå for oss. Det blir ikke greit å bo hjemme selv om «alle skal bo hjemme så lenge de kan» i dag. Da kjenner vi også på oss at vi er en byrde for våre nærmeste, vi som er så heldig å ha det. Og sykehjem? Vel, slik de fleste er innrettet i dag, blir det på en måte slutt på livet. Slik kan vi tenke, kanskje mange gjør det.

Les mer...

Leserbrev

Til alle brukere av Trollskogen på Hundvåg

Publisert: 16.04.2016

Jeg er en stolt beboer av Hundvåg, og er glad for lett tilgang til den fine Trollskogen. Mange barne­hager og familier bruker denne flittig til grilling og lek hele året. Trollskogen har flere flittige hjelpere, noen kjente og noen mindre kjente. Jeg har lyst å skrive noen ord om en som kanskje ikke er så kjent.

Les mer...

Leserbrev

Det gikk som vi fryktet

Publisert: 02.04.2016

Pensjonsreformen er en av de største velferds­reformene siden folke­trygden ble innført i 1967. Arbeidet hadde pågått siden 2001 da regjeringen nedsatte Pensjons­kommisjonen under ledelse av Sigbjørn Johnsen Ap. Endringsforslaget gikk i korthet ut på at alders­pensjonen i folketrygden skulle gjøres fleksibel.

Les mer...

Leserbrev

Omsorgskrise skapes ikke av eldrebølgen

Publisert: 05.03.2016

Omsorgskrise skapes ikke av eldrebølgen, men av forstillinger om at omsorg ikke kan gjøres annerledes enn i dag, sier Pål Flemming Bang i Din Velferdspostal: Let’s Care. Det er jo en spannende sak. Er det sant? Hvordan kan omsorg gjøres annerledes? Vi hører mye for tiden om Omsorgsteknologi. Det er en teknologi som mange, i alle fall politikere håper og tror kan redde verden. Og det er klart, den kan gi hjelp og trygghet til mange. Men hva er det Pål Flemming Bang og hans samarbeidspartnere vil tilby i tillegg? Kom til Mossiges Minde onsdag 9. mars kl 18, så får du høre, og være med å diskutere, saken.

Les mer...

Leserbrev

Hana Vår Cup 2016

Publisert: 05.02.2016

Hana IL har de siste årene utviklet seg kraftig på Håndballsiden. Idrettslaget har håndballag i de fleste aldersgruppene. I tillegg til trening, deltakelse på turneringer og lagsamlinger med fokus på mental trening, tilbyr Hana IL keepersamlinger for lagene i regionen, har spillerutviklingsforedrag og henter trenere fra Norge og utlandet til intensive treningsøkter. Nå arrangerer Hana også turnering for jenter i alderen 12 år (født 2003) 1.–3. april og 13 år (født 2002) 8.–10. april.

Les mer...

Leserbrev

Gosenrevyen 25 år!

Publisert: 05.02.2016

På Gosen i Stavanger stopper en hel skolekrets opp i fem uker. Familienes helgeturer droppes. Kirken legger til side sitt konfirmasjonsarbeid, og fritidsaktiviteter går på sparebluss. I fem uker er 230 ungdommer i 9. og 10. trinn fokusert på én ting, nemlig å lage en så bra premiere som mulig av Gosenrevyen. Med utgangspunkt i et grundig pedagogisk opplegg og profesjonelle kunstneriske rammer strekker ungdommene seg så langt som mulig innen sang, dans, musisering og skuespill.

Les mer...

Leserbrev

Å være en for andre gir livet mening

Publisert: 05.02.2016

– Å være til stede for mennesker som opplever livet på sitt vondeste er det mest meningsfulle jeg har brukt fritiden min på, har en frivillig i Kirkens SOS sagt, og er ikke alene om å tenke det.

Les mer...

Leserbrev

Karakterer på barneskolen?

Publisert: 05.02.2016

Det har vært mye i media om karakterer fra 5. trinnet. Dette synes jeg er alt for tidlig! Du kan ikke gi karakterer til en 5. ­klassing! Til en liten 9 åring! Folk tenker ikke nok på konsekvensene!

Les mer...

Leserbrev

La kjærlighet være kjærlighet

Publisert: 05.02.2016

Se for deg at du elsker noen og at du vil gifte deg med den personen. Se for deg at du kommer til kirken men blir nektet adgang eller tillatelse til å gifte deg grunnet seksualiteten din og den du elsker. Hvordan føles det?

Les mer...

Leserbrev

Stans den globale oppvarming!

Publisert: 05.02.2016

Det holdes lange foredrag om at den globale oppvarming øde­legger kloden vår, men det er få som faktisk tar initiativ til å gjøre noe med dette. Bli med å gjør noe du, det er ikke vanskelig i det hele tatt!

Les mer...

Leserbrev

Lekse­fri skole

Publisert: 05.02.2016

Hva er meningen med lekser? Hver dag jeg kommer hjem fra skolen ødelegger leksene mye av fritiden min. Jeg mener at lekser ikke gir noe mening. De er der bare for å irritere.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Leserbrev

Spiser du asfalt til frokost?

Publisert: 19.12.2015

Denne høsten har Norge har fått en ny nasjonal jordvern­strategi. Når man leser ordet «jordvernstrategi» skulle man tro den la opp til at man skulle – ja, nettopp – verne matjord. Da er det skummelt at jordvernstrategien foreslår at man skal bygge ned opptil 4000 dekar jord årlig. Det kunne gitt oss 4000 brød til evig tid.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Effekten av ­«gullpensjoner»

Publisert: 05.12.2015

Herr Edland får i Lokalavisen i uke 45 anledning til å spre edder og galle ut over dem som får eller har fått «gullpensjoner» i Statoil.

Les mer...

Leserbrev

Sanner vil hindre deg i å bli hørt

Publisert: 21.11.2015

Skogholt eller parkerings­plass? I dag kan du eller din organisasjon være med å mene noe om slike arealendringer. Får kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner det som han vil, kan den muligheten bli dramatisk redusert fra 2017.

Les mer...

Leserbrev

Nytt sykehus

Publisert: 07.11.2015

Det har vært sagt før, men må tydeligvis gjentas; at ved plasseringen av nytt sykehus må bare 4 hensyn telle. De er:

Les mer...

Leserbrev

Vold mot eldre?

Publisert: 07.11.2015

Vold mot eldre ? Er det et problem i vår tid og i vårt nærmiljø? Forskning viser at ja, det kan det være. Men det er ofte et skjult problem.

Les mer...

Leserbrev

Humanismen ­forsterker seg i byen!

Publisert: 26.09.2015

Human-Etisk Forbund er et livssynsynssamfunn, en interesseorganisasjon og seremonileverandør. Vi har over 84.000 medlemmer på landsbasis, hvorav nesten 3.000 medlemmer bor i Stavanger, og vi vokser raskt.

Les mer...

Leserbrev

Åpne øynene – stopp likegyldigheten!

Publisert: 26.09.2015

Tidene roper på en ny protestkultur, til å bli sint, til opprør her og nå, skriver 93 år gamle Stéphane Hessel i sin pamflett «Bli sint». Boken ble raskt en bestselger, og inspirerte blant annet Occupy-bevegelsen. Sammen med dyktige bidragsytere er den norske utgaven på 60 meget leseverdige sider. Utdrag fra teksten under er hentet direkte fra boken, supplert med saker som engasjerer meg. 

Les mer...

Leserbrev

Godt valg!

Publisert: 12.09.2015

Torsdag 20. august arrangerte Eldrerådet i Stavanger og Seniorsaken en debatt med fokus på noen sentrale spørsmål i forhold til eldrepolitikk og eldreomsorg. De valgte hovedtemaene var: Sykehjemsituasjonen i Stavanger, Seniorboliger, hjemmesykepleie og andre hjemmetjenester. Alle politiske parti var representert med sine topp kandidater ved sine partiledere eller representanter med særlig ansvar innenfor helse og omsorgstjenester. (Se bildet). Det satte vi som arrangører stor pris på. Det viser at Seniorene er viktige borgere, og seniorpolitikk og eldreomsorg viktig politisk ansvar. Det gir håp!

Les mer...

Leserbrev

Er det virkelig mer bom med FrP?

Publisert: 29.08.2015

«Mer bom under FrP», «FrP lovet mindre bom, og nå kommer den nye bomringen», «Skal aldri mer stemme FrP». Dette er noe jeg som FrP-politiker hører ofte. Flere store aviser som nettavisen, Dagens Næringsliv og VG har skrevet artikler hvor de legger vekt på at norske bilister betalte en halv milliard mer i bompenger i 2014 enn året før. Valget var i 2013 og FrP havnet i regjering, hvorfor betaler vi da mer i bompenger?

Les mer...

Leserbrev

Alternative bo-og tjenestetilbud for eldre – nok en gang

Publisert: 30.05.2015

I Norge hevder myndighetene at de aller fleste ønsker å bo i sitt eget hjem der man som oftest har bodd hele sitt voksne liv, så lenge det i det hele tatt går. For mange er nok det riktig, Men vi ser også mange reportasjer i avisene og hører mange historier om at dette kan gå på liv og verdighet løs. ­Isolasjonen, ensomheten og utryggheten kan bli en ekstra tung bør å bære.

Les mer...

Leserbrev

Hvis ditt barn mistet deg

Publisert: 21.03.2015

Hva gjør vi når nabobarna trenger hjelp, eller når en venn ikke helt klarer å ta vare på familien sin? Klarer vi å strekke ut en hånd? For mange av oss er det vanskelig å ta første skritt. Hva om vi har bedømt situasjonen feil? Det er mye lettere når de kommer til oss. Når vi blir spurt om å hjelpe til. Da sier vi garantert ja.

Les mer...

Leserbrev

Alternative bo-og tjeneste­tilbud for eldre – nok en gang

Publisert: 07.03.2015

I Norge hevder myndighetene at de aller fleste ønsker å bo i sitt eget hjem der man som oftest har bodd hele sitt voksne liv, så lenge det i det hele tatt går. For mange er nok det riktig, men vi ser også mange reportasjer i avisene og hører mange ­historier om at dette kan gå på liv og verdighet løs. Isolasjonen, ensomheten kan bli ekstra tung å bære. Slik skrev vi i et tidligere innlegg denne ­avisen.

Les mer...

Leserbrev

Trygge hjem gir 
en bedre fremtid

Publisert: 20.12.2014

Millioner av mennesker kommer aldri til å glemme 2. juledag for ti år siden. En av dem er Chantira, som var sju år gammel da bølgene drønnet inn over hjemstedet hennes i Krabi i Thailand. Den dagen mistet hun hele familien sin. Men heldigvis sto noen klare til å hjelpe.

Les mer...

Leserbrev

En førjulstid for alle

Publisert: 06.12.2014

Alle barn fortjener en fin førjuls­tid og en hyggelig jul. For at alle barn skal få en god jul håper vi alle skoler vil bidra til å gi ­reell valgfrihet i førjulstiden. De ­elevene som vil slippe skole­gudstjenester har krav på et likeverdig tilbud.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Idretten tar alt

Publisert: 13.09.2014

Debatten rundt et mulig OL i Oslo i 2022 har pågått en god stund og til tross for en velregissert kampanje, til støtte for en OL-søknad, så viser de fleste undersøkelser at den norske befolkning er motstandere av at lekene skal avholdes i Oslo-regionen.

Les mer...

Leserbrev

Norge taper grønne investeringer

Publisert: 13.09.2014

Det er et stort misforhold mellom de politiske ambisjonene om grønn industriell vekst i Norge og de rammevilkårene som gis for fornybarinvesteringer. Over to år etter at det felles sertifikatsystemet med Sverige ble innført, ser vi fallende investeringer i ny norsk fornybar kraftproduksjon og lav aktivitet i leverandørindustrien. Til tross for at norske strømkunder betaler halvparten av regningen, investeres bare én av fire kroner på norsk side av Kjølen. Skal noe av denne ubalansen rettes opp, trengs det kompenserende tiltak allerede i høstens statsbudsjett.

Les mer...

Leserbrev

Nå snakker vi om olje-elefanten i rommet

Publisert: 30.08.2014

Lenge har debatten om norske klimakutt blitt ført uten at vi har diskutert det aller mest åpenbare: Norge er en av verdens største produsenter av fossil energi. Men nå løsner det: både regjeringen, opposisjonen og oljebransjen krangler så busta fyker om oljen og klimaet.

Les mer...

Leserbrev

Jakt er dyrevennlig

Publisert: 30.08.2014

I oktober 2011 kunne medlemmene av Green­peace i Tyskland lese en oppsiktsvekkende leder i deres medlemsblad under overskriften «Fair, fritt og sunt».

Les mer...

Leserbrev

De viktige ­veteranene

Publisert: 16.08.2014

Én av elleve heimevernsoldater har vært i internasjonale operasjoner. Men vi ønsker oss flere veteraner fordi de gir oss verdifull kompetanse og styrker vår evne til å beskytte landet vårt.

Les mer...

Leserbrev

Et «barnehageløfte» for de eldste eldre

Publisert: 26.04.2014

Litt under halvparten av oss forlater livet på sykehjem. Der ønsker vi trygghet, god omsorg og verdighet. Forslaget fra regjeringen om rabatt for de som mot sin vilje blir plassert på dobbeltrom, vil hverken bidra til flere sykehjemsplasser eller mer verdig omsorg.

Les mer...

Leserbrev

Når sykehjem blir alternativet – og veien dit

Publisert: 01.03.2014

Det er en trang port inn til sykehjemmene i dagens Norge, På tross av det, er avgjørelsen om å søke seg selv eller en av sine pårørende inn til en varig plass der, vanskelig for mange. For den som trenger plassen, kan det kanskje oppleves som å gi opp livet sitt – gi opp privatlivet, bli en av mange i en institusjon, følge regler og rutiner, miste noe av seg selv. Det er en side av saken. En annen kan være at det å endelig få en plass på et sykehjem der en kan kjenne seg trygg, få maten på bordet og fellesskap med andre, er som å vinne i et lotteri. Slippe usikkerheten med om man kan takle natten og morgendagen.

Les mer...

Leserbrev

Erna Solbergs nyttårstale

Publisert: 18.01.2014

Vår nye statsminister Erna ­Solberg blir av mange kritisert fordi hun i sin nyttårstale ikke tok opp klimaspørsmålet.

Les mer...

Leserbrev

En unik skole for alle!

Publisert: 17.12.2013

Resultatene fra PISA-under­søkelsen viser at norske elever blir dårligere i matematikk. Vi ligger nesten et år bak ­Finland i matematikk, og vi scorer ­under gjennomsnittet på under­søkelsen. Dette er ikke godt nok! I følge kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er Norge tilbake på et 2006-nivå. ­Norske elever scorer bedre på lesing enn før, men naturfag og spesielt ­matematikk er et problem.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Leserbrev

Sett barna først

Publisert: 05.11.2013

FNs tusenårsmål er langt fra oppfylt. I neste runde må vi ­begynne med å beskytte verdens sårbare barn.

Les mer...

Leserbrev

Selvbestemt abort

Publisert: 05.11.2013

Det er blitt mye oppstyr rundt fastlegers rett til å kunne reservere seg mot abort. Eller fosterdrap, som er en mer korrekt beskrivelse av fenomenet. Burde ikke det å kunne reservere seg mot medvirkning til drap være en menneskerettighet eller bare normal barmhjertighet? Barnets mor har alltid hatt rett til å reservere seg, siden det eventuelle drapet kalles «selvbestemt abort.» Hvorfor skulle det være mer rett for barnets mor å reservere seg mot å drepe et lite medmenneske enn det skulle være for hennes lege å gjøre det samme? Fordi det ifølge norsk lov er tillatt med selvbestemt fosterdrap, må vite. Men er det ikke selvbestemt? Hvorfor er det ikke offeret selv som får bestemme om det vil leve eller dø? Hva ville barnet sagt om det ble spurt? Siden offeret ikke kan tale sin sak, hvorfor er det da så ille om en annen vil gjøre det? For eksempel barnets mor eller hennes fastlege?

Les mer...

Leserbrev

Stem grønt i år!

Publisert: 27.08.2013

Sommeren i år har vært en rekord­sommer: rekord i nedbør i juni, og varmerekord i juli. I fjor sommer var det også et par rekorder som ble slått: forskere målte den høyeste konsentra­sjonen av CO2 i atmosfæren over Arktis noensinne. ­Samtidig var det rekordlite sommeris i Arktis. Vi merker stadig mere til klimaendringene, og skal vi unngå mer skremmende ­rekorder haster det å starte omleggingen til et mer bærekraftig samfunn.

Les mer...

Leserbrev

Et pensjonssystem for fremtiden

Publisert: 27.08.2013

Vi skal ha et pensjonssystem som fremmer arbeid og som vi kan betale for i framtida. Folke­trygden må ha en god sosial profil og ­bidra til utjevning av inntektsforskjeller. Arbeider­partiet mener at vårt ansvar som politikere er å sikre at de som i fremtiden blir pensjonister, også i 2050, kan ha minst like gode og trygge pensjoner som i dag. Derfor har alle partiene, ­unntatt Fremskrittspartiet og partiet Rødt, vært med på å legge de siste brikkene på plass i et nytt pensjonssystem.

Les mer...

Leserbrev

Leserbrev

Så er det valg igjen

Publisert: 27.08.2013

Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, vil farge Vestlandet rødt. Nå reiser han landet rundt og deler ut på røde roser. Arbeiderpartiets røde ­roser er eksakt som Arbeider­partiets politikk. Før valget frisk og fristende, etter valget vissent og bare til hivings.

Les mer...

Leserbrev

Om å stemme taktisk eller riktig

Publisert: 13.08.2013

Etter å ha stått på stand en ukes tid for partiet DE KRISTNE og hørt hvordan folk tenker om hvilket parti de skal stemme på, blir jeg litt forundret. «Jeg støtter nok ditt parti, men i mitt fylke må jeg stemme taktisk» var det en som sa. Han kom fra et veldig sosialistisk fylke og var redd småpartiene ikke skulle nå frem - det gjaldt både De Kristne og KrF. Han ønsket en borgerlig regjering og i sitt hjerte satte han nok kristne verdier høyt i sine verdivalg. Støtte til Israel var også viktig, men fordi Høyre var så stort ville han stemme på dem for å være sikker på å få uttelling for sin stemme. Høyre vil ikke jobbe for hans kristne verdier eller for Israel i den grad han ønsket, og som De kristne vil, og det eneste han får uttelling for ved sin «taktiske stemme­givning» er en stemme til borgerlig flertall.

Les mer...

Leserbrev

Hvor ble det av melken?

Publisert: 18.06.2013

Jonas Gahr Støre har for en liten stund siden fremlagt ­Regjeringens forslag til Folke­helsemeldingen God helse – ­felles ansvar. Det er et omfattende dokument på 200 sider der man både finner en god beskrivelse av helseutfordringene i det 21. århundret og en lang rekke forslag til tiltak for å forebygge folkehelsen i befolkningen. Det har kommet både positive og ­negative reaksjoner på meldingen. På den positive siden er det blant annet blitt trukket frem forslag til bevilgning på kr 180 millioner til skolehelsetjenesten, mens kritikken først og fremst har gått på mangel på konkrete tiltak og manglende budsjettmidler knyttet opp til det som foreslås.

Les mer...

Leserbrev

Farvel Peru

Publisert: 07.05.2013

5 dager nå har jeg sittet og ­forsøkt å skrive dette reisebrevet. Jeg finner det vanskelig å skrive om dette oppholdet, for jeg ikke klarer å sette ord på hvordan jeg føler om det.7 måneder i Peru er forbi, og på tirsdag forlater jeg landet. Det gjør meg på samme tid glad og trist. Jeg vil savne Iquitos, med sine varme og ­imøtekommende kultur, språket og vennene jeg har fått her. ­Samtidig lengter jeg stadig mer etter å være i en kultur jeg ­kjenner og forstår. Jeg savner å føle meg komfortabel med menneskene rundt meg, i jobbsituasjon og med språket. Kulturforskjellene blir tydeligere jo lenger jeg er her, og jeg har oppdaget at jeg faktisk ikke er peruaner.

Les mer...

Leserbrev

Bota – Fogo Futebol-clube

Publisert: 23.04.2013

Jeg var i mars og besøkte min gode venn Roar Stenberg og hans kone Lady i Natal i Brasil Roar og Lady har for en periode bosatt seg her. Roar har i sine reiser til Natal, og i det halve året han har bodd her skaffet seg mange gode venner. Han har sammen med noen av sine venner, vært med å skape et nytt tilbud til barn som dessverre ikke har samme muligheter til å drive organisert idrett.

Les mer...

Leserbrev

Kvinnedagen i Iquitos

Publisert: 09.04.2013

For litt over 3 uker ble vi bedt av sjefen vår om å ha ansvar for å arrangere en kampanje den 8.mars. vi sa klart ja, kjempeglade over å få en så spennende oppgave.

Les mer...


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no