ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Stadig flere velger tannbehandling i utlandet

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Dental


Publisert: 21.06.2014

Behandling ved tannklinikken i Ungarn, hvor samme refusjonsregler gjelder som i Norge.

Fakta:

Dental Norge AS


Dentalnorge.no tilbyr gratis konsultasjon i Stavanger 27. og 28. juni


HVOR:
Rica Park Hotell Stavanger, Prestegårdsbakken 1


KONTAKT:
411 75 075 tina@dentalnorge.no


WEB:
www.dentalnorge.no

Flere og flere nordmenn velger å reise utenlands for å utføre nødvendig tannbehandling. Selskapet Dental Norge AS var en av de første aktørene i Norge som spesialiserte seg på formidling av helsetjenester i utlandet. Selskapet eier og driver egen tannklinikk i både Ungarn og Serbia, og tilbyr behandling i trygge omgivelser, med norske ansatte som personlig følger behandlingen til enhver tid.

Pasientansvarlig sykepleier i ­Dental Norge, Sara Desmond, merker økt pågang fra nordmenn som i stadig større grad får øynene opp for mulighetene som befinner seg utenfor landegrensene.

– Vi skiller oss ut fra mengden med vårt tilbud, da vi eier klinikken selv, og har norsk personell tilstede under hele oppholdet. Det gir en trygghet som er unik, og er skreddersydd for pasienter med tannlegeskrekk.

Dental Norge AS har gjennom de seneste 8 årene bygget opp 3 tannklinikker som per idag ­inkluderer 15 tannleger og 25 tannteknikere, som besitter ­meget høy kompetanse og lang erfaring. Dental Norge har ­åpnet sin nyeste klinikk i Ungarn, for pasienter som har krav på ­refusjon fra HELFO.

 

Samme trygderettigheter som i Norge

De aller fleste må dekke kostnadene for tannbehandling selv, men det finnes enkelte pasientgrupper som kan få hel- eller ­delvis refusjon fra HELFO.

Dette gjelder definerte pasientgrupper og det er 15 innslagspunkt for trygderefusjon. Pasienter som har rett til refusjon i Norge, kan ha rett til dette innen EU/EØS. Det er tannlegen som må dokumentere at pasienten kan ha rett på refusjon. Dental Norges personell i Ungarn hjelper med nødvendige papirer og kan gi mer utfyllende informasjon om dette.

 

Tilgjengelighet og oppfølging

Dental Norge har to tann­klinikker i utlandet, og en tannklinikk i Kristiansand. Ved klinikken i Kristiansand er det mulig å utføre konsultasjon før nedreise, samt forberedende behandling.

– Det er viktig for oss at vi er tilgjengelige i nærområdet til ­pasientene våre. Gjennom å treffe oss ansikt til ansikt kan vi for­berede den det gjelder på de opplevelser han eller hun vil møte under behandlingen.» forteller Sara Desmond.

– Vi tilstreber å gi så mye informasjon som mulig om hvilke behandlings­alternativer som er ­aktuelle, og hvordan dette kan ­løses praktisk for pasientene. At pasienter i tillegg kan få opp­følging i Norge underveis og ­etter behandlingen er en trygghet ­mange av våre kunder setter stor pris på.

 

Tannklinikk og hotell under samme tak

Tannlegeklinikken i både Ungarn og Serbia befinner seg i tilknytning til et 4 stjerners hotell, som er meget praktisk for pasientene – da alt er på ett sted. Det tanntekniske laboratoriet er i umiddelbar nærhet, og dette bidrar til at behandlingen kan gjennomføres på kort tid. Dette bidrar også til at behandlingen blir kostnadseffektiv.

Sammenlikner man tilsvarende behandlinger så kan Dental ­Norge AS tilby tannhelse­tjenester som er opptil 70 % av lavere enn norske priser. Når man inkluderer reise og opphold, så vil totalbeløpet utgjøre ca 50 % av hva tilsvarende behandling alene hadde kostet i Norge.

På flyplassen blir man hentet av Dental Norges norsktalende sjåfør og kjørt til hotellet der man skal både bo og gjennomføre behandling. Det er norsktalende personell tilstede under hele ­behandlingen, og denne servicen er inkludert i prisen av behandlingen.

 

Nå kan du få en gratis konsultasjon i Stavanger

Dental Norge er regelmessig i ­Stavanger, hvor pasienter kan få informasjon om tann­behandling før en eventuell behandling ­starter. Vi håper dette gir en ­ekstra trygghet til pasientene, og spesiellt de som har tann­legeskrekk. Man får mulighet til å treffe noen fra Dental Norge i en uformell ­setting, og mange av ­pasientene våre setter pris på dette. Under konsulta­sjonen har man mulighet til å få en gjennom­gang av praktiske spørsmål knyttet til selve behandlingen og reisen, og hvordan Dental Norge kan skreddersy oppholdet til den enkeltes behov.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no