ANNONSE

HUS & HAGE

Leken fargeglede

Tekst: Kjersti Busterud 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / 
NTB scanpix


Publisert: 21.06.2014

PASTELLER: Pastellfarger er blant Hilde Miho Knutsens favoritter, noe stua bærer preg av. På gulvet har hun plassert en diskokule, som gir fint lysspill på vegger og tak. 


Hvorfor er det bare barnerom som får være fargerike, spør Hilde Miho Knutsen. Hun har pyntet hjemmet i glade farger fra kjeller til loft.

Et banner med ordene «Villa ­Villekulla» er det første som møter deg når du kommer inn i huset til familien Miho Knutsen i Spikkestad i Buskerud. Deretter et fargerikt system av knagger og skohyller i pastell og neon, knallfargede paraplyer, en turkis dørmatte og et skap kledd i fargerikt tapet.

– Folk som kommer på besøk, sier de blir glade av å komme inn her, og det er vel målet også. Jeg liker å ha et lekent interiør, sier Hilde, som synes det er synd at mange lar de friskeste fargene være forbeholdt barnerommet.

Hun drømte lenge om å kjøpe et gammelt kråkeslott, men da familien for et år siden i stedet endte opp på et nytt boligfelt der alle husene ligner hverandre, tok det ikke lang tid før hjemmet ­likevel hadde fått sitt særpreg.

– Mange spør hva mannen min synes. Og han er med, selv om det kanskje ikke var hans idé å male veggen rosa eller rekkverket i turkis, innrømmer hun.

Farger som terapi

Hilde har alltid vært glad i farger. Men fargeinteressen tok av da hun for noen år siden ble sykmeldt.

– Når jeg er hjemme hele dagen, kan jeg ikke omgi meg med bare svart og hvitt. Jeg må ha et hjem jeg blir glad av å være i. Så for meg er farger også terapi, forteller hun.

Pasteller, knall gul og knall rosa går igjen i «Villa Villekulla», mens blant annet rødt og mørke farger er nærmest fraværende. Selv til jul pynter hun i pastell.

Fargekombinasjonene blir til i Hildes hode.

– Jeg har ingen forklaring på hvordan jeg setter sammen ­farger, jeg bare bruker de fargene jeg liker og synes passer sammen. Selv om jeg bruker mange farger, er det i mine øyne harmonisk her, sier hun.

Noen feilgrep har hun imidlertid gjort underveis.

– Jeg har både malt og tapetsert vegger og ting som er blitt helt feil. Da er det bare å gjøre det på nytt, sier hun.

Hvitmalt parkett

For at et hjem fullt av farger skal fremstå som harmonisk, tipser Hilde om at det er viktig å ha en rolig base. Alle parkettgulvene er derfor malt hvite.

– Å male gulvene har nesten vært det viktigste, påpeker hun.

Inspirasjonen henter hun fra Instagram, blogger og interiørblader.

– Jeg liker særlig danske bloggere, de tør mer enn norske, sier hun. Selv er hun aktiv både på Instagram under brukernavnet hildemiho og som blogger på hildemihosverden.blogspot.no. Og som følgerne hennes kan se, er ikke bare hjemmet, men også feriehuset i Sverige dekorert med fargerike tapeter og malte møbler.

Neste prosjekt er et lekehus i hagen. – Det blir nok ikke mindre fargerikt der, lover hun.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no