ANNONSE

KULTUR

Sanden er tilbake!

Tekst: Yngvild Larsen Schei
Publisert: 21.06.2014

Velkommen tilbake!
Store deler av Stavangers ­befolkning husker sandfesten med glede – det blir nok topp stemning i år også. (Foto: FIVB)

Daglig leder i World Tour Stavanger AS, Sveinung Byberg, nærmer seg 15-timers dager og kunne ikke følt seg mer motivert enn nå.

– Jo travlere hverdagene blir, jo mer gleder jeg meg. Det er virkelig motiverende å jobbe med et såpass stort arrangement, smiler han.

 

Etter to års opphold har både ­befolkning, politikere og ­sponsorer jobbet hardt for å få Stavanger Grand Slam tilbake til Vågen.

– Det er bred støtte i Stavanger, dette er virkelig noe de ønsker å sette på kalenderen igjen. sier Byberg.

Det hele ble bestemt rett før jul og Byberg ble engasjert tidlig ­januar. Det betyr at organisasjonskomiteen nå har hatt 6 måneder på å få plass et arrangement man vanligvis har 12-18 måneder på å organisere. Likevel er det ikke det som imponerer Byberg mest.

– Jeg kan ikke få sagt hvor imponerende det er med dugnads­ånden som kommer frem under Stavanger Grand Slam. Det er over 330 personer som har meldt seg som funksjonærer hittil, og de jobber både før, under og etter arrangementet. Noen av dem jobber hele dagen lang og de gjør det helt frivillig. Det er virkelig helt utrolig, understreker han.

Seint i april ble han helt sikker på at dette ikke blir noe problem å få på plass. Han forklarer at det var først da han så lyset i tun­nelen og innså at det faktisk blir et flott arrangement. Nytt av året er nemlig at Norges Volleyball­forbund gått sterkere inn i eierskapet, og gjennom dem får ­arrangementet den idrettslige og profesjonelle forankringen som, i samarbeid med administrasjonen i Stavanger, gjør Byberg trygg på at dette virkelig blir noe av det beste Stavanger har hatt.

– Alle som har jobbet med dette det siste året har virkelig stått på, og vi ser nå begynnelsen på noe som skal bli, om mulig, enda bedre de to neste årene.

 

Større og bedre

I tillegg til å hente inn faglig kompetanse gjennom NVBF har de nå også gått inn i et samarbeid med Stavanger konserthus.

– Det er noe av det mest spennende med årets konsept. Hoved­banen ligger kloss opptil konserthuset og strekker dermed hele arenaområdet 300 meter lenger nedover kaien.

Sportslig ansvarlig David Cox har jobbet beinhardt i flere dager nå med nettopp arenaen og er ikke i tvil.

– Banen er penere, det ser bedre ut og vi har bedre plass! Det morsomme med plasseringen av hovedbanen er at cruiseskipene nå kan legge til helt inntil banen og se kamper fra dekk. Tidligere har banen ligget flere meter inn på kaien, men nå ligger den helt kant i kant. Det blir nok en utfordring når de skal legge til, men det klarer vi fint, smiler han

Cox kan i tillegg fortelle at ­sanden som brukes i år, hentes fra samme leverandør i ­Danmark som leverte sand til VM i 2009 og vil derfor være av ypperste kvalitet.

 

Sportslig spenning

Det er ikke bare arena og organisasjon som er nytt, men også den sportslige situasjonen i for­bundet viser seg å være noe utenom det vanlige.

– Det er virkelig flott å se at vi har alt fra de rutinerte – ­Norges beste som satser mot VM og OL – til to 17-åringer som slår seg gjennom en uttaksturnering og kommer seg inn i hovedrunden på wild card.

Norge har nemlig i år fått fire wild card. To på herresiden og to på damesiden, henholdsvis i hovedrunden og i kvalifiseringsrunden. Det betyr at hvis alt klaffer kan vi faktisk få 4 norske lag i aksjon i hovedrunden.

– Wild cardene til kvalifiseringen har vi faktisk fått et unntak av FIVB på. Vi får lov til å holde en country quota (en intern turnering for norske lag, journ. anm.) selv om det i utgangspunktet ikke var tildelt oss denne gangen, sier sportslig ansvarlig David Cox.

Det betyr at de norske lagene er i aksjon allerede fra mandag 23. juni, og forhåpentligvis får vi se dem helt til søndagen. Geit Eithun, makker med Iver ­Horrem, har sagt klart fra at det er ingenting de ønsker mer enn å komme seg helt til finalespillet på søndagen.

– Vi har en femteplass som beste plassering. Det er absolutt et mål å slå den rekorden, og det må jo skje på hjemmebane! Stemningen i byen og blant ­publikum er helt unik, og det er jo deilig å spille når det er sånn. Vi trives med publikum i ryggen, smiler han.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no