ANNONSE

KULTUR

Legg turen til Stavangers triveligste festival

Tekst: Randi Sørensen


Publisert: 18.01.2014

Terry & the Jazz Tigers som ledes av Terry Brunt som mange kjenner som trombonisten fra Mart Rodger Manchester Jazz.


TradJazzWeekend gleder seg til å ønske publikum velkommen til «Stavangers triveligste festival» for 
19. gang. I år er datoene for festivalen fredag 
31. januar til søndag 
2. februar.

TradJazzWeekend presenterer også iår flotte artister som har til felles at de ønsker å begeistre og sitt publikum.

Evigunge og fantastisk dyktige Hot Club de Norvége med Jon Larsen i spissen kommer endelig tilbake til Stavanger for å gjøre to konserter på Tradjazzweekend.

The Rascal Swing Band er et nytt bekjentskap for festivalens publikum, rapportene om ­bandet er så bra at vi tror denne danske kvartetten vil bli en av årets store publikumsvinnere.

Et annet nytt band for Tradjazz­weekend er kvartetten Terry & the Jazz Tigers som ledes av Terry Brunt som mange kjenner som trombonisten fra Mart Rodger Manchester Jazz. ­Foruten Brunt består bandet av Geir ­Ellefsen og Hans M. Enge fra Røhsnes Jazzband og dyktige Gaute Risa fra Stavanger på trommer.

Det vil svinge kraftig på ­Sjøhusene når Good Time ­Charlie under ledelse av Arle Hjelmeland setter i gang med sin blues og boogie lørdag kveld. Dagen etter vil bandet gjøre en barne/familiekonsert med ­materiale fra sin kritikerroste ­utgivelse Buldreblues og Blåsus.

Stavanger har et rikt jazzmiljø, og en rekke av regionens dyktige musikere kan oppleves under Tradjazzweekend, blant annet vil Vidar Kenneth Johansen ha ­premiere på sin hyllest til den store Artie Shaw med sitt SHAW case band.

Videre vil Narada, ledet av trommeslager Johannes ­Ulveraker med Anh Vu på ­vokal, vise at rekrutteringen til den tradisjonelle jazzen blant byens yngre utøvere også er intakt når de stiller til to konserter med sin oktett.

Tradjazzweekend er fortsatt en festival hvor spillestedene ligger så tett at en nesten kan «tusle på tøflene» fra scene til scene og få med seg masse musikk og mange band på to tette og ­kjekke dager/kvelder.

I 19 år har et lojalt publikum stilt opp under TradJazz­Weekend og det er derfor svært motiverende å starte plan­leggingen av 20 års jubileet i 2015.

Da vil det bli slått på stortromma og forhåpentligvis vil det bli gjensyn med mange av TradJazzWeekends favoritter.

Men først skal altså ­publikum få fornøye seg med årets ­festival.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no