ANNONSE

HUS & HAGE

Designet for en baby

Tekst: Bjørn Hugo Pettersen 

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix


Publisert: 04.01.2014

KULT FOR BABYEN: Benjamins seng har naturligvis den mest sentrale plassen i rommet. (FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix)


Han har ikke flyttet inn på barnerommet ennå, men det kan han bare glede seg til. Moren er i hvert fall veldig fornøyd.

 

 

Det heter seg at om barna har det bra, så har foreldrene det bra. Men følelsen av trivsel kan gå den andre veien også. Det tenkte i hvert fall Marcela Recondo da hun designet barnerommet til sin lille Benjamin.

– Jeg blir positiv når jeg er et sted der jeg liker meg – eller i dette tilfellet et rom jeg liker å være i. Men det må være praktisk i tillegg til at det er estetisk fint. Jeg har alt jeg trenger her inne: Stellebord oppå denne brede kommoden, klesskapet hans, sprinkelsengen og en god stol jeg kan sitte og amme i, fastslår den nybakte trebarnsmoren.

 

Aktiv blogger

Den tre uker gamle sønnen vil nok bruke noen år på å finne den store gleden av rommet moren har pusset opp og designet. Men barnerommet skal også skape en god følelse for de andre i familien – mor, far og Benjamins storesøster og storebror.

– Benjamin er så liten at han ennå ikke har sovet der. Vi har ham inne i vår seng fordi han ­stadig våkner om natten og trenger mat, forteller Marcela ­Recondo.

Hun kommer fra Buenos ­Aires i Argentina, der hun traff sin ­norske ektemann. De fikk sitt første barn der. Familien flyttet til Norge i 2009, og hun har mye ­positivt å si om Norge, nordmenn og nordiske interiør­trender.

– Nordmenn, samt svensker og dansker, er i verdenstoppen når det gjelder interiør. Jeg liker i hvert fall den norske og nordiske stilen veldig godt. Og det vet jeg at folk hjemme i Argentina og andre deler av Latin-Amerika også gjør, sier 37-åringen.

Hun er med i blogg­samarbeidet Norske interiørblogger (NIB) og har vært aktiv i arbeidet med å lage en tilsvarende gruppe for ­latinamerikanske interiør­bloggere, forkortet BLAD. ­Hennes egen blogg heter for ­øvrig Penelope Home, oppkalt etter husets seksåring.

 

Den nordiske stilen

Marcela Recondo hadde den nordiske stilen i tankene da hun pusset opp Benjamins barnerom.

– Da mener jeg først og fremst de lyse, nøytrale fargene jeg ­valgte – istedenfor typisk blått til en gutt. Bruk av tremøbler, enten hvite eller med naturlig trefarge, er en annen norsk trend jeg ­elsker. Det samme ­gjelder ­sammensetningen av nye ting, gamle ting, brukte ting og ­morsomme og fargerike ­detaljer. Og strikkede ting, som disse pongpongene og kulene jeg har kjøpt fra en blogger i Argentina, forteller hun.

Recondo har jobbet litt som stylistassistent i Norge, noe hun gjerne gjør mer av. Akkurat nå er hun imidlertid mest opptatt av Benjamin og familien, men får ­likevel tid til litt blogging. I august stemte leserne av NIB-bloggen fram Recondos TV-stue som den aller fineste i en NIB-utfordring.

– Jeg har også fått mange ­positive kommentarer på blogginnlegget fra Benjamins barnerom. Jeg synes det er veldig hyggelig at også andre liker det, smiler hun.

Tips til barne­rommet
• Veggene bør være i en lys farge.

• Spe på med farger i detaljene. De aller minst barna ser for øvrig rødt, hvitt og svart best, fordi disse fargene gir størst kontrast.

• Du skal bli glad av å være i ­rommet. Pynt med morsomme detaljer.

• Gjør rommet så praktisk som ­mulig, for eksempel slik at det er lett å finne klærne.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no