ANNONSE

KULTUR

Byprestenes EKSTREMLOTTERI

Tekst: Randi Sørensen


Publisert: 19.11.2013

Vanligvis kjøpes lodd på døren hjemme der de koster 2, 5 eller 10 kroner. Enkelte ganger kanskje 100.

Men de færreste har noen gang kjøpt lodd som er dyrere enn det. Byprestene har derimot de siste årene solgt 1.000 kroners lodd. Rene vanvidd vil noen si. Andre er mer positive og kjøper disse loddene. De fleste loddkjøperne er naturlig nok bedrifter men det er også en god del private som kjøper. For alt dreier seg jo om hvorfor en skal kjøpe disse. Vi spør oss jo alltid om hva skal pengene gå til.

Gode hverdagsopplevelser

For dette lotteriet er det et klart formål: De tre byprestene er ikke lønnet av staten men av gaver, innsamlinger, fond – og lotteri. Så inntektene sørger for at de tre byprestene kan drive oppsøkende og gatenært tilbud til de flere hundre rusavhengige i Sandnes. Det betyr at det tilbys hjelp til mange praktiske gjøremål som transport, flytting, samtale, aktiviteter som volleyball, golf, turer sommer og vinter. Byprestene er opptatt av å gi positive og gode hverdagsopplevelser som kan være med å fremme god livskvalitet og bygge nye livshistorier. I tillegg har byprestene også ansvaret for oppfølging av selgerne til gatemagasinet ASFALT i Sandnes og på Jæren. – Totalt har vi 125 registrerte selgere hvor ansalgsvis 30 er aktive og selger i en tomånedersperiode. ASFALT har betydd mye for mange og gitt nye muligheter og økt verdighet i hverdagen, sier byprest Øyvind Andersen.

Lotteriet er i salg frem til 5. des­ember og trekkes den 6. des­ember på Sandnes politistasjon.

Gevinstene er av ypperste kvalitet og gitt som gave fra hoteller, bedrifter, reisebyråer etc.

Så hvorfor ikke likegodt kjøpe ett lodd til den eller de som har alt fra før og samtidig støtte en god sak.? Julepresangene kan fort være i boks da. Og ikke minst har du da stor mulighet til å vinne virkelig flotte gevinster.

Byprestene jobber ut fra følgende grunnholdninger: Vi har tid til å lytte, vilje til å hjelpe og tro på en endring

– Vi takker alle som bidrar til lotteriet, vel vitende at det er dere som legger grunnlaget for arbeidet vi får gjøre for de rus­avhengige, ­avslutter byprest ­Øyvind ­Andersen i Sandnes Kirken..

Lurer du på noe i ­forbindelse med arbeidet ­eller lotteriet så ta en 
telefon til byprest 
Øyvind Andersen på mobil 976 996 77 eller send en 
mail: oyvind.andersen@sandnes.kirken.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no