ANNONSE

HANDEL & SERVICE

Flyttesalg og rabatter på brukte skatter

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Paulo PaganiPublisert: 05.11.2013

Niels Søndergaard og Kari Nordbø er frivillige som hjelper til i butikken.


Fakta:

Om Igjen

Hva:

Gjenbruksbutikk drevet av frivillige


Aktuell med:

Møbler, lamper, serviser, leker, ski, skøyter, sekker, akebrett, små elektrisk, klær 0–6 år. Dødsbo, flyttelass eller opprydding fra kjeller og loft.


Sted:

Langgata 94, 4307 Sandnes

Fra 1. februar, 2014, Storgata 52A, 4307 Sandnes


Åpningstider:

Tirsdag, onsdag, fredag kl. 11–17,

torsdag kl. 11–18, lørdag kl. 11–14, mandag stengt.


Kontakt:

Tlf: 917 51 108


Facebook:

https://www.facebook.com/
Bruktbutikken.Om.Igjen

Bruktbutikker og loppemarked er spennende jaktmarkeder for stadig flere. Noen ganger kan du virkelig komme over sjeldne kupp som er verdifulle, og mange ønsker å gi hjemmet mer sjel med elementer fra en annen tidsepoke. I tillegg er prisene lave, og nå kan du gjøre ekstra gode kjøp i forbindelse med flyttesalg.

– Vi merker en stadig økende interesse for vår bruktbutikk i Langata, forteller Gerd Pedersen og Jesper Sode Hansen til Lokal-avisen. I regi av Sandnes Menighet driver de bruktbutikken «Om igjen», men skal nå flytte til nye lokaler. –Det er rett og slett slik at vi trenger mer plass. Vi skal flytte til Storgaten 52A i lokalene som Sandnes Møbel har, men ønsker å selge ut så mye som mulig av de varene vi har før vi flytter. Alt skal ut er drømmen, og derfor gir vi store rabatter. Alle småvarer 
selges til halvpris. Flyttesalget starter onsdag 6. november.

Hvem kjøper brukte ting?

Det er en voldsom økende 
interesse bredt i samfunnet for gamle perler, sier Gerd som er daglig leder i butikken. – Vi har selvfølgelig ofte besøk av samlere som er bitt av basillen, og nærmest kommer inn på daglig basis. Mange eldre synes det er spennende med gamle ting som minner dem om barndommen og oppveksten. Den største gruppen er kanskje de litt yngre som er svært opptatt av retrostilen. De synes det er spennende med møbler og inventar fra en annen tid, og setter også pris på at alt er svært rimelig. I tillegg er det en økende gruppe med voksne som liker å kombinere nye moderne interiør og møbler, med elementer som kanskje er både 50 og 100 år gamle. Det dreier seg om å skape hjem med sjel.

Gjenbruk og gode formål

– Gamle ting du ikke har bruk for lenger, kan gjenbrukes av andre. Da sparer vi miljøet for unødvendig avfall, sier Jesper som er leder for Sandnes Menighet. – Gjenbruk gir også nytt liv til gamle ting som er til stor glede for mange. Som menighet ønsker vi å bidra med en motpost til dagens bruk og kast samfunn. Vi tror samfunnet har godt av gjenbruk av mange grunner og ønsker oss et annet verdifokus enn det som preger dagens velferdssamfunn. Derfor gleder det oss også, at det nå er 3 brukt­butikker i Sandnes 
sentrum. Butikken «Om igjen» er et spennende konsept, og nå skal vi doble arealene våre. Alle jobber på dugnad og uten lønn. Det er svært sosialt, og samspillet mellom personalet vårt og kundene er viktig. Vi har alltid gratis kaffe og hjemmebakt småkaker eller bakverk av ulik karakter. Det skal være kjekt å komme til oss. Det beste er kanskje at alle inntekter går til barne- og ungdoms­arbeid, musikk­arrangement i menigheten og forskjellige gode prosjekter.

Hvor kommer alt fra?

Når Lokalavisen er til stede i 
butikken, blir vi slått av omfanget av alle forskjellige produkter som finnes. Her kan du virkelig gå på skattejakt. Hvor får dere tak i alt? – Det kommer fra mange forskjellige, sier Gerd Pedersen. 
– Noen ganger er det dødsbo som vi setter stor pris på. Andre ganger er det aktuelt å flytte fra stor enebolig til leilighet, og du har mye som du rett og slett ikke får plass til. Vi får utrolig mye fint, men ønsker oss stadig påfyll og har plass til det meste. Det beste for oss er hvis kunden kan levere det inn selv til butikken, men vi har også egen transportgruppe som henter større partier.

Lyst å bli frivillig?

– Kan du tenke deg å bli frivillig og jobbe i butikken? Vi er nå 40 personer som hver måned 
jobber noen timer i butikken e
ller i transportgruppen, sier Gerd til Lokalavisen. – Vi deler det opp i økter på 3 timer, og hver enkel kan selv bestemme hvor ofte en vil jobbe. Det er veldig sosialt og fint å føre mennesker sammen på denne måten. Kjekke kunder, og inntektene går til noe positivt. Ta kontakt med butikken dersom dette kan være av interesse.

En menighet som vil noe

– Sandnes Menighet ønsker å være et åpent og inkluderende trosfellesskap, som gir mennesker mot og håp i hverdagen. Vi ønsker å være synlige i nærmiljøet og tilby gode felleskap for alle aldersgrupper og ulike livssituasjoner. Arbeidet vårt er mang-
foldig og spennende med 
behov for mange medarbeidere. Gud har utrustet oss forskjellig, for at vi skal utfylle hverandre. Gjennom ulike nådegaver, evner og ønsker, vil vi sammen bygge «Kirken i Sentrum», 
Sandnes Menighet. Vi ønsker at du her skal få oppleve et tros- og arbeidsfellesskap. Menigheten driver Åpen Barnehage med mange aktiviteter, og ulike tilbud til barn og unge i alle aldre, sier Gerd avslutningsvis.

10 på topp

Dette er våre mest populære ­produkter:

• Kaffe- og middagsservice

• Pyntegjenstander

• Småmøbler

• Porselen i alle varianter

• Glass

• Kjøkkenting

• Bilder 

• Leker for barn

• Klær til barn og bunader

• Gamle ting med god ­kvalitetAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no