ANNONSE

HANDEL & SERVICE

Nettbrett på budsjett

Tekst: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde


Publisert: 05.11.2013

SOFASURFING: En rimelig nettbrett gjør nytten, viser den nye Lyd & Bilde-testen. 
(FOTO: Jonas Frøland / NTB scanpix)


Må man virkelig gi 4000– 5000 kroner for et nettbrett? Svaret er nei. Du kan få et ganske brukbart nettbrett for en tusenlapp. Vi har testet seks rimelige brett.

Om du bare vil ha et greit apparat til litt mailing og sofasurfing, kan et av brettene i denne testen gjøre nytten. Faktisk er det imponerende hvor mye nettbrett man faktisk får for 1000-1500 kroner.

Oppløsning og skjermkvalitet var kanskje ikke overveldende over hele linjen, men de fleste bruker likevel sine nettbrett – uansett pris – til å sjekke epost, oppdatere Facebook og surfe på nettet. Og de oppgavene klarte de fleste brettene i testen meget bra. Film og spill kunne også kjøres uten større problemer i de fleste tilfeller.

Lekker design til lavpris (Terningkast: 3)

PIPO S3 er spekket med lekre detaljer. Pipo-en er ifølge spesifikasjonene det hurtigste brettet i testen. Skjermen får til gjengjeld den tvilsomme æren være testens minst naturtro, på grunn av en betydelig grønntoning og et ikke helt skarpt bilde.

Det er ingen mangel på krefter under det iPhone-hvite plastskallet. Men hvis du har problemer med å oppnå dekning på nett­verket med dine andre ­enheter, kan du risikere å få vanskeligheter.

Pris: 995 kr

Rød, søt designkonfekt (Terningkast: 5)

HP Slate 7 byr på overbevisende design. Skjermen er meget god, ganske naturtro og lyssterk, og hvitfargen virker. Kameraet er også veldig bra. Hele 3,1 Mp for kameraet bak gjør det brukbart til lettere fotografering.

Lyden er også en positiv overraskelse. Hvis man skulle få den ­ideen å høre musikk på et nettbretts innebygde høyttalere, ­måtte det være med dette.

Pris: 1200 kr

Stor skjerm til småpenger (Terningkast: 4)

Denver har som de eneste fått presset et fullstørrelse 10,1» nettbrett ned i en pris i superøkonomileiet. Bildet har god balanse uten å være så naturtro som på de beste brettene. Men man får til gjengjeld en stor skjerm med masse trøkk i fargene. Perfekt for film i fanget!

Lyden er en anelse bedre enn hos de minste nettbrettene, men den lille høyttaleren forvrenger stort i kraftige passasjer.

Brettet er utført i plast, og har som det eneste ikke engang en metallramme. Det fører uunngåelig til en lavere fysisk ­stabilitet. Det store nettbrettet gir merkbart etter for vridning, og et trykk på baksiden kan ses som en vanndråpeaktig forvrengning på skjermen.

Pris: 1246 kr

Hurtig og velutstyrt (Terningkast: 4)

Acer Iconia B1-710 er billig og glimrende til allround-bruk. Det er dessuten hurtig til spill, men film er ikke livretten. Til tross for prisen er det utstyrt med både Bluetooth og GPS, og har et ­behagelig og solid utseende. ­Lyden er av de bedre.

Skjermbildet er forholdsvis nøytralt, og du slipper at sidemannen ser med, da betraktnings­vinkelen er meget smal.

Pris: 999 kr

Best til bilder (Terningkast: 5 + BEST I TEST)

Med matt, hvit front og bakside i børstet aluminium virker Archos 70b Titanium solid og tillit­vekkende – langt utover hva prislappen signaliserer. Også bildekvaliteten er imponerende. Skjermen er den mest naturtro og lyssterke i testen. Du må til gjengjeld leve med at informasjon på skjermen er minst i ­testen, til tross for den høye oppløsningen.

Pris: 1049 kr

Tynn og sylskarp (Terningkast 5 + SPESIELT ANBEFALT)

Hvis du er på jakt etter et ultrakompakt og elegant nettbrett med høy oppløsning, er TrekStor Ventos 7.0 HD et godt valg. Det vinner ikke på hastighet eller det mest naturtro bilde, men den høye oppløsningen er imponerende og slår det meste. Samtidig virker brettet, med sin bakside i aluminium, robust og kompakt nok til å bli tatt med over alt.

Lydkvaliteten er blant de ­bedre. Brettet er dessuten bra til å holde forbindelsen med nettverket. Uansett skiftende forhold ble forbindelsen aldri brutt.

Pris: 1390 kr


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no