ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Angst og smerter gjør noe med deg

Tekst og foto: Svein Kåre Edland


Publisert: 05.11.2013

Fakta:

Mari Anne Eliassen

HVA:

Samtalepartner og terapeut


KONTAKT: 

Auglendsdalen 81, inng F, Stavanger. 

Ring Mari Anne 99 29 13 21


WEB:

www.balansesamtale-terapi.no

Redsel og smerter er hverdagen for mange. Å gå i konstant redsel for noe påvirker livet ditt. Det går utover familien, jobben din, og ikke minst deg selv.

– Jeg kan ikke utføre mirakler, men jeg opplever daglig å se kunder som får det mye bedre, sier Mari Anne Eliassen til Lokal­avisen. Hun er samtalepartner og Tankefelt Terapeut, og møter hver dag mennesker som trenger hjelp.

­– Min erfaring viser at det mange ganger ikke skal så mye til før forandringer oppstår. Det er godt å ha noen å snakke med, uten at du er psykolog. Det å få snakket om utfordringene du sliter med, er en svært god 
begynnelse. Og det er viktig å se hvordan den enkelte kan komme videre. Sam­talen avdekker hvilken behandling den enkelte 
trenger.

Gjelder å finne problemet

– Kundegruppen min er i alle 
aldre med ulike problemstillinger. Jeg opplever at flere og flere menn søker hjelp, og en del ungdommer kommer også. De som søker min hjelp, har forskjellige utfordringer. Vi starter med en samtale for å finne ut hva problemet handler om, og så tar vi små skritt. Problemet kan ha rot i mange ting og noe du ikke aner. Noen har hatt sterke fysiske smerter over tid – det kan gi negative tanker og 
negative følelser – og omvendt. En kan få fysiske smerter av å bære på belastende opplevelser og vonde følelser. F.eks. innestengte opp­levelser/følelser­ over tid kan slå ut i angst, depresjon og smerter i kroppen. Har en opplevd angst og smerter over en viss tid, eller av andre grunner befinner seg i en tilstand som kjennes ube­hagelig, vil ofte kroppen forsøke å beskytte seg selv ved å «skru av» følelser og fornemmelser. Dette kan føre til at man kjenner seg «langt nede», ikke har lyst til noe og føler at alt er håpløst. Jeg har mange ulike behandlingsformer, som ofte viser gode resultater.

Mange forskjellige typer problem

– For mange er angst tabu-
områder, som er svært vanskelig å snakke om, sier Mari Anne.

– Det kan være mange forskjellige typer sosial angst, edderkoppfobi, redsel for lukkede dører, 
eller redsel for å være alene. Eller det motsatte. Redsel for å være sammen med mange. Sosial angst er en lidelse som kjennetegnes av intens frykt i sosiale situasjoner som forårsaker betydelig ubehag og nedsatt evne til å fungere i 
deler av dagliglivet. Mange har en vedvarende, intens, kronisk frykt for å bli bedømt av andre, og av å være flau eller ydmyket på grunn av ens egne handlinger. Vi er alle forskjellige, men heldigvis er det mulig å hjelpe de fleste. Og det er ofte ikke så mye som skal til.

Hvordan har du det?

– Vi stiller ofte veldig høye krav til oss selv. Fra å ha et fint ytre, god jobb, være sosiale, leve sunt, følge opp barnene, trene osv. 
Eller andre stiller høye krav til oss. Det er ikke alltid vi fikser alt, men sier ikke noe og prøver å skjule det, sier Mari Anne.

– Det kan det bli mye stress, uro og tristhet av. I behandling kombinerer jeg ofte mine behandlingsformer. Tankefelt Terapi­ er en av mine behandlinger. TFT er en terapiform som kombinerer avanserte spørreteknikker med Østens kunnskap om kroppens energibaner. Ved lett fingerbanking på meridian­punktene, mens klienten tenker på problemet og følelsen. Jeg bruker innspørringsteknikker for å komme frem til hva problemet handler om og banker i et spesielt system for hver 
følelse. Det løsner og gjenoppretter energi og balanse hos 
klienten. Kroppen hjelper seg selv. Deretter går ofte behandlingen over til coaching, altså motivering og positiv stimulans.

Hva kan behandlingen forbedre?

TFT behandling lindrer vonde følelser. Metoden kan brukes mot de fleste psykologiske problemer. Det kan være angst, sorg, fobi, traume, redsel, stress, sinne, avhengighet, slanking, smerter, nedstemthet, uro, forbedring av prestasjoner, lese- og skrive-
vansker, øke lesehastigheten m.m.

Følelsene dreper fornuften

Når følelsene er sterke nok, har fornuften ingen sjanse. Følelsene styrer og tar overhånd over fornuften og tankene dine. TFT tar ikke bort fornuften eller evnen til å føle. Men intensiteten og ubehaget til den spesielle opp-levelsen og følelsen blir lettere. Da kan du tenke på det uten at du blir helt satt ut. Du kan også oppleve at du blir kvitt problemet for alltid. Behandlingen er smertefri og uten bivirkninger.

Gir ofte gode resultat

– Jeg kan selvfølgelig ikke love at folk blir friske. Det er umulig. Men jeg opplever at de fleste har det mye bedre etter behandling. Det er enormt kjekt å hjelpe mennesker med TFT metoden og som coach, forteller Mari Anne til Lokalavisen.

­­– Jeg blir som en slags trener, og inspirator. Det er givende å jobbe med dette, og ikke minst når kunden får raskt gode 
resultater. Det å oppleve kunder som har jobbet med sine vonde 
følelser og begrensninger gå glade ut døren, gir meg også glede og energi.

Hjelp til selvhjelp

– Behandlingspakke på 5 timer anbefales, da erfaring viser at det kan være mest virkningsfullt. Ved TFT behandling får du også opplæring i hvordan du kan hjelpe deg selv med disse teknikkene. Slik får du et verktøy du kan bruke ved behov resten av livet. Tankefelt terapi er hjelp til selvhjelp, avslutter Mari Anne Eliassen til Lokalavisen.

Ukomplisert. Lett å komme i gang.

På nettsiden får du en oversikt over hvilke forskjellige behandlinger Mari Anne tilbyr. Ta kontakt direkte med Mari Anne for bestilling av tid.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no