ANNONSE

KULTUR

Søte fristelser fra Madla

Tekst: Jorunn H. Fosså

Foto: LC Gyda


Publisert: 05.11.2013

500 glass og flasker «hjemmelaget» skal bort


Lørdag 9 november kl 11.00 er det duket for årets salgsmesse i Madla bydelshus. Det er Lions kvinnelaget Gyda som står bak.

Damene i LC Gyda har brukt hele året på å forberede ­messa, som har masser av hjemmeproduserte varer å by på. For eksempel hjemmestrikkede ­gensere av ull, sokker, baby-selbuvotter og flotte dukkeklær. Det blir også salg av hjemmebakte småkaker, kjeks og lefser.

I tillegg finner man ­kafeterie med mye god hjemmelaget mat, loppemarked, katta i ­sekken og utloddning

Nam

Hjemme hos Gyda-damene har bordene lenge bugnet av mengder med glass og flasker med lekre kulører og ­spennende innhold. Dypt røde, gyllengule og grønt. Tomater, rognebær, aroniabær, gresskar og mye mer står nå klar i foredlet tilstand.

Og så er det sunt mener de. Ikke bare er bærene miljø­vennlige; de er økologiske, hverken sprøytet eller gjødslet.

Glemt

Damene i Gyda gjør det folk ikke har tid til i dag, faktisk ikke de heller (kanskje er de en utdøende rase), men dette gjør de med stil. For de frykter at denne slags kokkelering snart er i glemmeboka og vil gjerne bidra til at den lever litt lenger. Smiler du litt ekstra får du nok en oppskrift på kjøpet også.

Inntekt til gode formål

Lions Club Gyda er en gjeng ­ivrige damer som siden 1989 har brukt noe av fritiden til å engasjere seg i inntektsbringende aktiviteter først og fremst for lokalmiljøet, men også nasjonale og internasjonale prosjekter. Midlene som samles inn går ­uavkortet til å yte humanitær hjelp. ­Lokalt ­støtter de syke, eldre, funksjons­hemmede og ­andre som trenger støtte. I den forbindelse bidrar de med forebyggende narkotika­bekjempelse i form av et undervisnings­opplegg i skolene og barne­hagene, Det er mitt valg.

For klubben er det givende og ikke minst viktig å kunne bidra med hjelp til de som trenger det.

Så møt opp i Madla bydelshus lørdag 9 november kl 11 - 13 og støtt denne gode saken, og kjøp deg litt god gammel­dags mat og nyt en sosial ­formiddag.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no