ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

dyktige helseterapeuter samlet under ett tak:


Helseloftet på Tasta Senter

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 24.09.2013

Velkommen til nytt helsesenter på Tasta, sier (fra venstre) Fride Raaum (Velvære og Trivsel), 
Christer ­Robertson (Tasta Kiropraktorklinikk), Hege Engedal Brun (Stavanger Ernæringsklinikk), 
Hilde Seland (FASiA Osteopati), Bjørnar Johannesen (Tasta Helseloft Fysioterapi & Akupunktur), Janne Eiane ­Heggebø (LP-instruktør, coach & sosionom) og Anbjørg Marie Hellestræ (Stavanger Ernærings­klinikk) .


Fakta:

Tasta ­Helseloft

Tasta Helseloft Fysioterapi & ­Akupunktur

Bjørnar Johannesen 

Fysioterapeut, medlem NFF

Akupunktør, medlem Akupunktur­foreningen

Telefon: 98 100 500

bjornar@tastahelseloft.no


Fasia Osteopati 

Hilde Seland

Osteopat MNOF

Telefon: 41 55 41 88

hilde@fasia.no


Tasta Kiropraktorklinikk 

Christer Robertson

Kiropraktor

Telefon: 92 87 45 45

post@tasta-kiropraktorklinikk.no


Stavanger Ernæringsklinikk

Hege Engedal Brun

Ernæringsfysiolog

Telefon: 46 65 60 05

hege@stavangerernering.no


Anbjørg Marie Hellestræ

Ernæringsfysiolog

Telefon: 40 54 60 07

anbjorg@stavangerernering.no


Velvære og trivsel

Fride Raaum

Friskvernkonsulent/massasje

Telefon: 93 81 71 51

fraaum@hotmail.com


LP-instruktør, 
coach og sosionom

Janne Eiane Heggebø

Telefon: 47 96 70 70

janne.heggebo@gmail.com


HVOR: 

Tasta Senter, Tastatunet 1 – 3, 
4027 Stavanger


Web: 

www.tastahelseloft.no


Facebook:

TastaHelseloft

Tasta Helseloft ligger 
i 5. etasje på Tasta Senter – her finner du nå flere selvstendige bedrifter med et bredt spekter av tilbud. På Helseloftet møter du terapeuter som utfyller og komplementerer hverandre – og de samarbeider tverrfaglig hvis det skulle være behov for det. Tasta Senter ligger 5 –10 minutters kjøring fra Stavanger sentrum, og gratis innendørs parkering gjør at du kan gå tørrskodd helt frem og opp til de innbydende lokalene.

Bjørnar Johannesen er initiativtaker og daglig leder på Tasta Helseloft som åpnet sist sommer. Han er godt fornøyd med sammensetningen av helsefaglig personell.

– Jeg mener jeg har fått samlet en gjeng entusiastiske og 
dyktige terapeuter som brenner for sitt yrke, men som samtidig er ydmyke nok å kunne henvise til hverandre hvis dette er til kundens beste, sier Bjørnar. – Utenom 
behandling av helseplager har vi et minst like stort fokus på mestring og rehabilitering av plagene, altså at pasienten selv skal lære seg teknikker for å få bedre kontroll over egen helse.

Tasta Helseloft Fysioterapi & Akupunktur

Bjørnar Johannesen ønsket å starte sin egen fysioterapi- og akupunkturpraksis på hjemstedet Tasta, 
etter 17 spennende år på Stavanger Universitetssjukehus, de siste 3 årene på Ryggpoliklinikken Lassa.

– Jeg har spesiell interesse for muskel- og skjelettlidelser, og spesielt ryggproblematikk, forteller Bjørnar. – Jeg har lang erfaring med idrettsskader, og har behandlet både mosjonister og utøvere på elitenivå. De siste årene har jeg fått mer og mer interesse for stressrelaterte muskelplager som jeg opplever er et stadig voksende problem i dagens samfunn. Et av mine desiderte hovedmål som fysioterapeut, er å lære pasientene øvelser og teknikker som gjør at de selv kan være med å forebygge muskel- og skjelettplager, og at de dermed ikke trenger gå så ofte til behandling.

Utenom individuell behandling driver jeg rygg-grupper på vår treningssal, og basseng-grupper på Saniteten, Tjensvoll. På mine grupper er målet å oppnå mestring og bevegelsesglede, vi kan vel ha det gøy selv om det brenner i musklene og du gisper etter 
pusten av og til?

FASiA Osteopati, Stavanger

Hilde Seland var ferdig utdannet fysioterapeut i 2002 og osteopat i 2009. Som både fysioterapeut og osteopat har hun en omfattende, bred kompetanse på det unike «maskineriet» som kroppen vår er.

– Etter å ha utdannet meg til osteopat, fikk jeg en mye større helhetsforståelse av hvordan kroppen fungerer og henger sammen, sier Hilde. – Osteopati baserer seg på de medisinske fagene anatomi, fysiologi, biomekanikk, nevrologi og sykdomslære, hvor man ser sammenhenger i kroppens ulike systemer. Derfor kan man lettere adressere årsaken til en plage, og ikke vie for mye tid til symptomene.

Det er en utrolig spennende og givende helseprofesjon. Mange av pasientene vi møter oppsøker oss etter å ha prøvd flere ulike behandlingsformer uten resultat. Osteopati åpner for en rekke muligheter for behandling, som svært ofte fører til gode resultater og fornøyde pasienter. Osteopatisk behandling egner seg for pasienter i alle aldre, og virker både forebyggende, akutt og rehabiliterende, avslutter Hilde.

Velvære og trivsel

Fride Raaum har utdanning fra Axelsons Body Work School i Oslo – Nordens eldste og største utdanningssted innen kroppsterapi. Hun har praksis fra å ha jobbet på Nordsjøbadet Spa på Sola Strand Hotel i tillegg til en del bedriftsmassasje.

Fride hjelper deg å oppretthode god helse, godt humør og en positiv holdning til livet og dine omgivelser. Hun kan som friskvernskonsulent tilby både massasje og råd om avspenningsteknikker og livsstilsendringer.

Friskvern er alt som gir og opprettholder god helse, og en friskvernkonsulent er en tverrfaglig spesialist på forebyggende helse – en katalysator som får i gang helsefremmende tiltak i bedrifter og for privatpersoner. Fride tilbyr klassisk massasje og god, personlig veiledning om forhold som kan påvirke helsen din.

Kjenn etter. Vil du inn i en frisk sirkel? Fride ønsker velkommen til en avspenning i hverdagen – i harmoniske lokaler på Tasta Helseloft.

Tasta Kiropraktorklinikk

Kiropraktor Christer Robertson tilbyr muskel-, nerve- og skjelettekspertise til en bydel i stadig vekst. Målet med behandlingen er å redusere smerter, fremme generell helse og øke livskvalitet ved å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem.

Kiropraktoren er en del av primærhelsetjenesten, og har rett til å sykemelde i inntil 12 uker samt henvise til fysioterapeut, legespesialist og bildediagnostiske vurderinger (f.eks. MR, CT og røntgen) ved behov.

Christer er tidligere aktiv fotballspiller, med A-lags kamper for både Vidar og Viking, samt aldersbestemte landslag. Han har derfor en spesiell interesse innen forebygging og behandling av idrettsskader, og han har bl.a. vært medisinsk ansvarlig for fotballag i 2. og 3. divisjon, samt håndballspillere på eliteserienivå.

Med bred arbeidserfaring fra flere tverrfaglige klinikker i distriktet behandler Christer pasienter i alle aldersgrupper.

LP-instruktør, coach, sosionom

Janne Eiane Heggebø er utdannet sosionom ved UIS, coach og Lightning Process instruktør fra PPTI i London. Tidligere arbeidserfaring er fra Stavanger Universitets­sjukehus, trygde­kontor og privat næringsliv.

Hun er en av 17 instruktører i Norge som tilbyr kurset Lightning Process. Dette er et 3-dagers kurs hvor du lærer å bli din egen gode livsveileder – du lærer å påvirke eget liv og helse i større grad enn du antagelig trodde var mulig. Det undervises i enkel fysiologi, enkel psykologi og du lærer om samspill mellom kropp og hjerne. Dette, sammen med dine egne ressurser, gir et kraftfullt verktøy du har med deg for livet.

Janne tilbyr også enkelttimer der det brukes spørrende samtaler for å avklare hva du ønsker, hvor du er i dag, og en bevisstgjøring på hva som skal til for å komme dit du vil. Målene kan være ulike; mindre stress i hverdagen, hjelp til grensesetting, motivasjon, engasje­ment, økt prestasjon, endring av livsstil, og ikke minst – hvordan finne godfølelsen?

Stavanger Ernæringsklinikk

Hege Engedal Brun og Anbjørg Marie Hellestræ er begge ernæringsfysiologer, med bakgrunn som hhv sykepleier og helsefagarbeider. Med kunnskap og erfaring gir de deg kostholdsveiledning som bidrar til god helse og forebygger sykdom.

Maten vi spiser påvirker hele kroppen – både fysisk og mentalt. Kostholdet er utslagsgivende for hvordan vi har det i hverdagen og for utvikling av livsstilssykdommer som overvekt, hjertelidelser og diabetes. Det florerer av råd om kosthold og vidunderdietter i media. Ulike meninger om hva man bør spise kan forvirre folk, sier ernæringsfysiologene.

Får jeg nok næringsstoffer? Kan mageproblemene skyldes maten jeg spiser? Hvordan kan jeg oppnå varig vekttap? Hvordan kan jeg forebygge livsstilssykdommer?

Spørsmålene er mange – Stavanger Ernæringsklinikk har svarene.

De to ernæringsfysiologene tilbyr bl.a. individuell kostholdsveiledning, testing for matintoleranser, firmaavtaler og foredrag. De henvender seg også til kommunale institusjoner med bidrag til kartlegging og veiledning for utsatte grupper.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no