ANNONSE

KULTUR

Sirdalsdagane og «Hilleknuten opp»

Tekst: Randi Sørensen


Publisert: 13.08.2013

Det er snart tid for Sirdalsdagane igjen og denne gangen blir det 
6. og 7. september. 
Nå er det 23.gang Sirdals­dagane blir arrangert og arrangøren satser på godt vær og godt humør.

- Dette arrangementet er bygget opp rundt sauenes hjemkomst fra sommerbeitet, forteller Linn Skåre i Sirdalsferie. Det hele starter med at ca. 5000 sau kommer i flokk og følge fra sirdalsheiene og ned til Kvæven, før de blir sendt til skillegårdene. I føringen går Torleif Lye som gjeter og dette er et fascinerende skue som flere og flere ønsker å bivåne. ­Området rundt Sirdal Fjellmuseum på Kvæven blir denne ­helgen arena for marked, konserter, barne­underholdning, foredrag og mye, mye mer.

- Fredag etter sauesankingen blir det humorshow med «Han innante» i teltet, så vi regner med det blir god stemning, sier Skåre.

Noe for enhver

Lørdag innbyr til mengder av aktiviteter for både store og små. «Fjoset» blir omgjort til barneområde med forskjellige ­aktiviteter som hopping i høy, lage sauebilde, ansiktsmaling, styltegåing og mye mer….! På scenen kommer Karius og ­Baktus, som har en opptreden for de minste, hvor barna kan komme og hilse på når fore­stillingen er over.

Det blir historiefortellinger om både Sirdal, Heiberg og eventyr­fortelling for de minste ved Liv Brita Brodal, Torolf Nordbø, skal holde foredrag med tittelen «mental HMS» og Rolf Gravdal kommer og demonstrerer saueklipping. Det blir og gratis trenings­økt med «Fit Camp», med bildekk, sandsekk og slegge. Du har også mulighet til å få en nøyaktig måling av kroppens sammensetning. Cato Tjåland fra Motivera kommer nemlig til Sirdaldagene med markedets mest presise instrument for kroppsanalyse, InBody720.

Country-Hanne og Sie Gubba

Hoved artist blir i år Hanne ­Sørvaag, som skal ha utekonsert på Rypeberget lørdag klokken 16.30.

Hanne kommer fra Stavanger og er også kjent under sitt tidligere artistnavn Paris. Hanne har lenge drømt om å lage en countryplate og fikk drømmen oppfylt da hun dro til Nashville for å skrive med noen av verdens beste låtskrivere i sjangeren. ­Første single «Days that end with Y» har hatt høy rotasjon på radio, og så fulgte ­konserter på kryss og tvers i ­landet sammen med country­artist Steff Nevers. Hun er ute med sitt fjerde album «All Is Forgiven».

Klokken ti lørdag kveld blir det spilt opp til dans med «Sie Gubba», som er kjent for å lage god stemning med «ekte» ­Countrymusikk.

Uten mat og drikke…

På serveringssiden har vi også i år fått med oss Siw Omlid og Perny Hommeland Haugen som skal ha cafe inne i Fjell­museet. Torbjørg Haugen står for ­menyen til sirdalsmat utenfor Fjell­museet og Sirdal Bondelag står for grilling og hamburgere i teltet. Haugen Camping skal nok en gang servere drikke og Sirdals Husflidlag disker opp med lapper og rømmegrøt. Vi må heller ikke glemme thaimat med Thuk og litt annen snacks rundt om på området.

Hilleknuten opp

På søndagen er det ikke marked, men det blir både golfturnering og konsert i Kapellet som ­vanlig. Dessuten blir det «Hilleknuten opp» denne søndagen, som er et motbakkeløp arrangert av Nordsjø­rittet.

Velkommen til 
Sirdalsdagane 2013!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no