ANNONSE

Leserbrev

Stem grønt i år!

Truls Gulowsen, leder Greenpeace i Norge

Publisert: 27.08.2013

Sommeren i år har vært en rekord­sommer: rekord i nedbør i juni, og varmerekord i juli. I fjor sommer var det også et par rekorder som ble slått: forskere målte den høyeste konsentra­sjonen av CO2 i atmosfæren over Arktis noensinne. ­Samtidig var det rekordlite sommeris i Arktis. Vi merker stadig mere til klimaendringene, og skal vi unngå mer skremmende ­rekorder haster det å starte omleggingen til et mer bærekraftig samfunn.

Stortingsvalget i år er et veivalg for miljøet. Det er et valg ­mellom å begynne å ta forskernes ­advarsler på alvor, og sette i gang tiltak som monner, eller om vi skal fortsette med «business as usual», der miljøpolitikken ikke utgjør stort mer enn pynt på ­toppen av forurensnings­kransekaka.

Klima har seilt opp som en viktig sak i valgkampen, men det er fortsatt ganske stille om hva som blir miljøkonsekvensene av politikken til de tre fossil­partiene Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskritts­partiet. Hvis vi skal komme oss bort fra fossil­samfunnet, hvis vi skal ­redusere oljeutvinningstempoet, holde Arktis, Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt og trekke olje­fondet ut av miljøfientlige ­selskaper, så er vi avhengige av at de tre fossilpartiene ikke fort­setter med et overveldende flertall på Stor­tinget etter valgdagen 9. september. Vi er avhengige av miljøbevisste velgere som ­tvinger alle partier til et større klima­ansvar.

Greenpeace er partipolitisk uavhengige, og skal ikke fortelle noen hvem de skal stemme på. Men hvis du tar klima­endringene på alvor, håper jeg du styrer unna de tre fossilpartiene Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet og heller stemmer på et av de mange miljøpartiene vi har.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no