ANNONSE

SPORT & FRITID

Alle kan lære seg å spille golf

Tekst: Svein Kåre Edland


Publisert: 04.06.2013

Fakta:

Bærheim Golfpark

Hva:

En av distriktets beste golfbaner


Aktuell med: 

Norges beste tilbud til kjøp av spille­rett + kampanje på nybegynnerkurs


Kontakt:

Telefon 41 58 93 40 

Ring for ­påmelding eller spørsmål

Mail for påmelding:

post@golfmanagement.no


Web:

www.sandnesgolfklubb.no

Trenger du å bevege deg mer? Har du lyst til å lære en helt ny sport som både er spennende, sosial, interessant og utfordrende? Da skal du ta deg tid til å lese mer om Bærheim Golfpark.

– Det hele er ganske enkelt, ­forteller Ådne Stensland, som er daglig leder. Du starter med et ny­begynnerkurs hos oss. Det koster bare kr 750,–. Når du ­deretter blir medlem i klubben, hjelper vi deg fremover slik at du forbedrer deg. Nøkkelen til å få en positiv utvikling er tett samspill mellom instruktører og den enkelte. Vi har Norges beste tilbud for de som har lyst til å ­begynne med golf.

Unik mulighet for instruksjon

– Hver uke tilbyr vi 30 forskjellige timer med instruktører. For alle medlemmer er dette gratis. På oppsatte tider kan du møte opp hvor treningene foregår. Det er ingen påmelding. Erfarne ­instruktører hjelper deg med å forbedre teknikken og viser deg skritt for skritt hvordan du kan bli en bedre golfspiller. Det ­dreier seg om å gi alle en bedre mestrings­følelse. Golf er ikke komplisert, men alle trenger å øve på forskjellige teknikker. Etter hvert som du blir bedre, øker trivselen. Medlemmer kan også være med på Ådnes Golf­akademi, hvor det undervises og demonstreres på teknikker og de forskjellige delene av selve banespillet. Dette er også gratis. Alt dette bidrar til at mange blir stadig bedre å spille. Vi er den eneste banen i Norge som tilbyr så omfattende program for ­gratis instruksjon. Vi ønsker å hjelpe våre medlemmer til å spille bedre golf, sier den erfarne golf­spilleren til Lokalavisen.

Enkelt å begynne

– Vi har laget et enkelt kurs som er rimelig og gir en god start, forteller kurs koordinator ­Monica Holberg. – Det koster kun kr 750,- og går over 12 timer. Da låner vi deg alt utstyr, og du har også lov til å spille på vår kortbane mens du går på kurset. Innholdet er 8 timer praktisk spill, 2 timer teori og 2 timer på selve banen. Du trenger ikke lenger å ta eksamen på teorikurset. Det holder å ha gjennomført kurset. For­målet med den obligatoriske opp­læringen er at den skal skape et positivt førsteinntrykk og bidra til å gjøre golfidretten attraktiv for nye spillere. Vi holder 5 kurs i uken, og hvert kurs består av 8-10 personer sier ­Monica, som forteller at normalt går kurs­ene over 6 kvelder med 2 timer hver gang. Men klubben tilbyr også ­komprimerte kurs med flere ­timer sammenhengende. ­Påmelding skjer med en telefon eller mail til Bærheim Golfpark.

Golf er gøy

– Det er stadig flere som spiller golf. Det er som et kinderegg, du får mange forskjellige ting i samme pakke. God mosjon, fine naturopplevelser, sosial møteplass og et interessant spill. Men det viktigste er jo at det faktisk er utrolig gøy å spille, forteller Ådne Stensland i Bærheim Golfpark til Lokalavisen. – Mitt inntrykk er at svært mange tenker at golf skal jeg begynne å spille, men har ikke planlagt når starten skal skje. Vi har erfart at nøkkelen til en god start er å ta et ny­begynnerkurs. Og det anbefaler vi for alle.

Barn, ungdom, voksen 
eller pensjonist?

– Du kan begynne allerede i 6-års alderen, og vi er opptatt av å ha en jevn fordeling av menn og ­kvinner, og medlemmer på alle alders­nivå. Du finner spillere godt opp i 80- og 90-årene som fremdeles spiller golf. Mange av dem som begynner sier ofte: Hvorfor begynte jeg ikke med golf tidligere? Det fine med golf er at det aldri er for sent å begynne, sier Ådne Stensland.

Gjør det sammen med noen

– Treningene skal preges av ­trivsel, godt humør, glede og mestring. Det skal være fristende å ­komme tilbake, sier Monica. Hun oppfordrer kollegaer på jobben, ­venner eller familie til å gå sammen om å delta på kurs. 
– Det er utrolig kjekt, og så har vi godt av å komme oss ut av ­huset og gjøre noe positivt. Naturen her på golfbanen er fantastisk, og en opplevelse hver gang, sier Monica Holberg.

Foreldre og barn sammen

– Ettersom golf passer for de aller fleste, menn og kvinner, gamle og unge, små og store, sterke og svake, får man automatisk en annen fordel: Golf som familie­idrett, mener Ådne Stensland. – Selvfølgelig finnes det andre idrettsgrener som hele familien kan holde på med, men golfen har den fordelen at det kan skje med familien samlet. Far, mor og barn kan gå ut og spille en runde golf og trene eller konkurrere og hele tiden være sammen. Det er morsomt og spennende spill, og veldig sosialt. I tillegg gir det bedre helse. Når du ­spiller hele banen, er det ganske ­vanlig at du går ca 10 km, men det fine med golf er at du selv kan bestemme nøyaktig hvor mange hull du vil spille. Og hvor lang tid du skal bruke. Nå bygger vi også nye utslags­punkt på de lengste ­hullene, slik at ingen hull trenger å være lenger enn 250 m. For oss i Rogaland er golf blitt en idrett og aktivitet som du kan holde på med hele året, og det gjør meg stolt og glad når jeg ser hvor kjekt mange har det sammen, sier Ådne ­Stensland til ­Lokalavisen.

Veien videre

Etter å ha gjennomført ­nybegynnerkurset kan du velge å kjøpe en spillerett til banen. 

1. Du får spillerett til evig tid, og det er inkludert ett års spilleavgift.

2. Spilleren kan slå ­ubegrenset med baller på rangen gratis.

3. Gratis fellestrening med instruktør 30 timer i uken.

4. Gratis for dine barn under 18 år, både rangeballer og spill.

5. Lån av golfsett.

6. Kan delta på fadder­ordning med spill på bane.

7. Instruksjon på bane for nybegynnere hver mandag kveld.

8. Ådnes Golfakademi.

Når spilleretten kjøpes før man er ferdig på teorikurs, koster den kr 12 000 for hovedmedlem og kr 10 000 for samboer/ektefelle. Det er mulig å betale kr 1000 kontant og månedlig inntil 
3 år. Og dersom du av en eller annen grunn når som helst ikke ønsker å spille golf mer på Bærheim, får du tilbake alle pengene du har innbetalt for spilleretten. Dette er et unikt tilbud som kan benyttes senest den dagen man går på teorikurs. Ingen andre baner i Norge har noe tilsvarende!Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no