ANNONSE

REISE

Ta sykkelen med og opplev Tour de France

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Sør-Vest reiser


Publisert: 04.06.2013

Fakta:

Sør-Vest 
reiser

Aktuell med: 

Gruppereise til Tour de France


Kontakt:

Torgveien 15C, 4016 Stavanger


Booking: 

Telefon 51 82 02 10 


Web:

www.sorvestreiser.no

Tour de France er et av verdens største idrettsarrangement. Nå kan du ta med deg sykkelen din og bli med Sør-Vest reiser til Frankrike for å oppleve stemningen og de norske sykkelproffene på nært hold. Du får mulighet 
til å sykle deler av etappene selv.

– Nordmenn har virkelig fått opp interessen for sykkel, og derfor har vi laget en gruppetur hvor vi allerede har mange påmeldte, sier Roy Øiamo til Lokalavisen. Han er daglig leder i Sør-Vest resier. – Det er ikke noe som er større enn Tour de France. ­Stemningen, ­kulturen, opplevelsene og en utrolig internasjonal oppmerksomhet. Vi følger rittet dag for dag fra etappe 16 til målgang.

Turen kjøres med to sjåfører og bussen har sykkeltilhenger. Vi legger opp dagene slik at de som ønsker, kan sykle deler av etappene. Bussen vil sette av 
syklistene på strategiske steder og deretter kjøre til målområdet hvor man venter. Om du ikke har planer om å sykle, kan du selv-følgelig også delta på turen.

Dag 1

Avreise fra Haugesund via ­Stavanger og Sandnes til Kristian­sand med påstigning underveis. Avgang med SuperSpeed1 kl. 16:30. Etter ankomst Hirtshals kjører vi til Kolding for overnatting.

Dag 2

Etter frokost kjører vi sydover gjennom Tyskland til Mannheim for overnatting. Innlagte pauser underveis. Felles middag om kvelden.

Dag 3

Turen fortsetter sørover og vi kjører forbi Bern og Genève på veien til vårt hotell i Briancon, hvor vi skal tilbringe tre netter.

Dag 4

Etappe 16 går fra Vaison la ­Romaine til Gap. Etter en ­tidlig frokost kjører vi til området rundt Gap hvor vi tar imot ­rytterne mot slutten av etappen. ­Retur til Briancon på kvelden.

Dag 5

Etappe 17 går fra Embrun til Chorges og er en tempoetappe. I dag kjører vi via Embrun hvor de som ønsker kan sykle de 32 kilometerne til Chorges. Bussen 
kjører til Chorges og retur­nerer til Briancon etter at dagens ­etappe er over.

Dag 6

Etappe 18 går fra Gap opp til Alpe d`Huez og er et av ­rittets hardeste klatreetapper. Vi ­sjekker tidlig ut fra vårt hotell og ­finner en strategisk plass i området rundt Alpe d`Huez.

– I kveld sjekker vi inn på vårt hotell i Grenoble, hvor vi skal ­tilbringe to netter.

Dag 7

Etappe 19 starter i Bourg d`Oisans og går til Le Grand Bornand. Bussen vår tar oss ut i løypa og kjører til Le Grand ­Bornand for målgang. Retur til Grenoble om kvelden.

Dag 8

Etappe 20 er en rundtur som ­starter og ender i Annecy. Vi ­sjekker ut fra hotellet og ­plasserer oss strategisk til langs løypa for å følge rytterne på nest siste ­etappe. Om kvelden ­kjører vi til Paris og tar inn på vårt ­hotell hvor vi skal tilbringe de to neste nettene.

Dag 9

21.ste og siste etappe av Touren kjøres dette året om kvelden fra Versailles til Champs Elysees i Paris. Vi finner oss gode tilskuerplasser i god tid før målgang og vi får med oss premie­seremonien før vi kjører tilbake til hotellet.

Dag 10

I dag tar vi farvel med Paris og setter kursen hjemover. Vi kjører til Nederland, og det blir over­natting i Zwolle. Innlagte pauser og lunsjstopp underveis. Felles middag om kvelden.

Dag 11

Etter frokost sjekker vi ut og ­kjører gjennom Tyskland til Danmark. Det blir overnatting i Danmark den siste natten. Det blir handlestopp på den tysk/danske grense om tiden tillater det. Felles middag om kvelden.

Dag 12

Etter tidlig frokost sjekker vi ut og kjører til Hirtshals. Etter ankomst Kristiansand kjører vi til våre hjemsteder.

Reisefakta:

Tour de France

Avreise: 13.07

Retur: 24.07

Pris: Kr 15 350,-


Prisen inkluderer:

• Bussturen m/ 2 sjåfører

• Reiseleder fra Sør-Vest reiser

• ColorLine t/r

• 11 hotellovernattinger med frokost

• 5 middager / buffeer

• Busstransport til/fra ­arrangementet som ­beskrevet i programmet


Tillegg:

Enkeltrom: Kr 3 800,-

Fra Haugesund: Kr 200,-Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no