ANNONSE

TRENDER & MOTE

Beskyttende mote

RETRO: Mange vil nok nikke gjenkjennende til stilen i dette ­antrekket fra Gucci. Moteskaperne har utvilsomt hentet inspirasjon i fortida. (FOTO: Giuseppe Cacace / AFP / NTB scanpix) 


Er det ett par briller folk flest ­håper de får bruk for, må det være solbriller. Ikke bare kan solbrillene gi antrekket en interes­sant vri – brillene beskytter også øynene dine mot skadelige UV-stråler. «Retro» er stikkordet for årets solbrillemodeller, og det er derfor ikke usannsynlig at du også kan finne et snasent par i mammas kommodeskuff. Men selvfølgelig er det også en ­mengde nye modeller å velge i.

Gucci er blant motehusene som har sendt briller med retrostil ned catwalken under ­visningene av årets vår- og sommer­kolleksjoner. Flere ­produsenter byr på runde brillemodeller med et løft på sidene.

– All mote er relatert til noe som har skjedd før, og i år er det en miks av vår tid og svingende 1960-tallsmote i solbrillene, sier Olav Torgersen, optiker og fagsjef i Synsam.

– De klassiske retro­solbriller får også selskap av mer eksperimentelle fasonger. Sort og brunt er favorittfargene for oss nordmenn, men det seiler nå opp mange solbrillemodeller i nyanser av blått, turkis, lilla og rødt, forteller markedssjef Anne Krogh Ankerstad i Krogh ­Optikk.

Det er ikke glitter og glorete detaljer som kjennetegner årets solbriller, men det betyr ikke at det er et kjedelig brilleår. Ulike mønster, trykk og border gjør at du ganske sikkert kan finne et par solbriller som ikke ligner på naboens.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no