ANNONSE

UTDANNING & JOBB

oljebransjen skriker etter mer arbeidskraft


Ta kurs i brønnteknikk – nå!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Therese Ravndal, Avisen Agder


Publisert: 18.06.2013

Velkommen til en yrkeskarriere offshore, sier fra venstre Frank Mathisen, Knut Arild Nordli og Richard Reiersen.


Fakta:

RP Services

Hva: 

Offshore utdanning innen et bredt fagområde.


Aktuell med: 

Nye helgekurs i Brønnteknikk VG2 starter opp i august 2013.

IWCF Brønnkontroll: kr 15.000,-

Brønnteknikk kurspakke: 
kr 59.990,-

Brønnteknikk VG2, kr 27.000,-

Fallsikring / Riggerkurs, kr 9500,-

GSK – Sikkerhetskurs, 
kr 15.900,-

Stropp / Anhuk, kr 5500,-

Traverskran G4, kr 6500,-

VHF / SRC Radiokurs, kr 3850,-


HVOR: 

Kurslokaler: 

Haakon VII’s gate 8, 
4005 Stavanger

Kvinesdal Stadion, 
4480 Kvinesdal

Strandgaten 22, 
4380 Hauge i Dalane

Pilestredet 56, 0167 Oslo


Kontakt: 

Telefon 450 02 059


Web: 

www.rpservices.no

RP Services er en privat skole som tilbyr et bredt spekter av kurs for dem som ønsker jobb offshore. Mer enn 30 års erfaring fra oljebransjen har gitt grunnlag for høyt faglig innhold på hvert kurs. Etter 15 års virksomhet med kurs i Kvinesdal, har RP Services nå utvidet virksomheten til Stavanger, Sokndal og Oslo. Responsen har vært enorm og påmelding til høstens kurs er godt i gang.

På slutten av 1900-tallet ble det gang på gang spekulert i hvor lenge oljealderen i Norge kom til å vare. Til 2010 sa noen, til 2030 sa de mer optimistiske. Nye funn i den senere tid tyder på at det er full fart fremover i flere generasjoner ennå, og behovet for fagutdannet personell bare øker.

Johan Sverdrup-feltet, som ble oppdaget syd-vest for ­Bergen i 2010, førte alene til store oppjusteringer for olje­forekomster i Nordsjøen. Feltet, som er blant de største på norsk sokkel sammen med Statfjord og ­Ekofisk, har potensial til å øke Norges totale olje­produksjon i 2020 med 37 %. 49 ­selskaper ­søkte sist om konsesjon for ­videre leting. Gjett om olje­industrien trenger kyndig ­personell!

Ønsker du en karriere i olje­bransjen, ser fremtiden lys ut. Bruk høsten til ditt første grunnkurs (annenhver helg – utenom vanlig arbeidstid).

Annenhver helg høsten 2013:

Kurs i Brønnteknikk VG2

Oppstart Stavanger 16. august

Oppstart i Kvinesdal 09. august

Oppstart i Sokndal 16. august

Oppstart i Oslo 09. august

Dette er tidligere «Grunn­­leggende kurs i bore- og brønn­teknikk» for arbeid offshore. Oppmelding til eksamen skjer via Privatistweb.no. Hver enkelt som skal gå dette kurset, er nødt til å lage en bruker og melde seg opp til eksamen i bore- og brønnteknikk.

Kurset består av åtte helge­samlinger, fredag kl 17.00 – 22.00 og lørdag kl 09.00 – 17.00. Kursene er parallelle på de to stedene – det som skjer i ­Kvinesdal i den ene uken, gjentas i Stavanger i uken etter. Så hvis du er for­hindret fra å møte en spesiell helg, kan du skifte kurssted den aktuelle gangen og få med deg alle leksjonene.

Dyktige forelesere 
med lang erfaring

RP Services står for Reiersen Petroleum Services, og eies av kursleder Richard Reiersen, som har drevet kurs i bore- og brønnteknikk i 15 år. Han er bosatt i Kvinesdal, der han i tillegg til å være kursleder har ­pendlet til Stavanger for jobb i flere større selskaper som ­Maersk Training og Aker Solutions. På 1980­-tallet jobbet han også noen år som roughneck i Nordsjøen, så han vet hva kurs­deltakerne går til.

– Våre kurs er inngangs­billetten til å begynne på boredekk, sier Reiersen.

– Man går opp som ­privatist. Etter et halvt år med kurs, tar elevene fem eksamener. Når mine elever får jobb, er det flere arbeidsgivere som ønsker at de ansatte skal gå videre på fagskole, og skoleutgiftene får de dekket av jobben. Gunstige fremtids­utsikter, altså.

– Og det skal ikke stå på kurs­lederne, fortsetter Reiersen.

– Vi har geologer fra ­Statoil med på laget, i tillegg til petroleums­ingeniører, bore­sjefer og plattformsjefer. Jeg kan love at de vet hva de snakker om!

Til slutt har Reiersen en liten påminning:

– Se nærmere på stillings­annonsene i avisene – ikke minst i Aftenbladet hver lørdag – og på Finn.no. Olje­bransjen slåss ­heftig om nye med­arbeidere, og det sorte gull vil gi gode ­lønninger i generasjoner ennå. Kom på kurs!

August er rett rundt hjørnet

Gi deg selv en ny karriere i gave!

Gå inn på www.rpservices.no og finn link for påmelding.
Ring 45 00 20 59 hvis du ønsker mer informasjon.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no