ANNONSE

TRENDER & MOTE

B for blå

ENKEL: Flate sandaler og ­omslagskjole med enkelt snitt fra Zara. (FOTO: Produsenten) 


Marineblå, asurblå, kongeblå, himmelblå, koboltblå, isblå. Fargen blå kommer i et utall nyanser, og denne sesongen finner du ekstra mange av dem 
i butikkhyllene. Navn som Burberry Prorsum, Felder Felder og Gucci har vist vei, men også hos billigkjedene kan du dykke inn i et blått univers.

Mye har forandret seg siden oldtiden, da blåfargen var svært dyr å lage og visstnok ble forbeholdt konger og keisere. Blått forbindes for så vidt fremdeles med de kongelige, siden man sier at de har blått blod. Men fargen har opp gjennom historien blitt forbundet også med en rekke andre egenskaper og symbolske betydninger. I nordisk folkekunst har blått gjerne representert vemod og lengsel. Sannhet, evighet, idealisme og autoritet er andre merkelapper som har blitt festet på fargen. Innenfor fargeterapien tillegges blått en avslappende virkning.

Nå tenker nok de færreste av oss på hva fargen symboliserer før vi kler oss i den. Men sesongens motebilde gjør iallfall én ting klinkende klart: Det er bare tull å kalle blå en guttefarge.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no