ANNONSE

HANDEL & SERVICE

to gode naboer i tasta senter byr på mye inspirasjon:


Huset Hartvig og Gullsmed Christensen

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 21.05.2013

GODE NABOER: Marianne Fosse (t.v.) og Annette Øgreid Vogsborg i Huset Hartvig og Mette Christensen hos Gullsmed Christensen.


Fakta:

TASTA SENTER

Huset Hartvig


HVA:

Spennende interiørbutikk som 
plusser på med klær – også barneklær og barnesko.


KONTAKT: 

Eier/daglig leder 
Annette Øgreid Vogsborg

Telefon: 51 54 20 02
E-post: husethartvig@gmail.com


Gullsmed Christensen


HVA:

Gullsmeden med 30 år 
i Sola sentrum har utvidet med 
egen butikk i Tasta Senter.


KONTAKT:

Butikksjef/gullsmed 
Mette Christensen

Telefon: 51 31 62 00

E-post: 
gullsmedchristensentasta@gmail.com


HVOR: 

Tasta Senter, plan 2.

Tastatunet 1 – 3, 4027 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 10.00 – 20.00

Lørdag kl 10.00 – 18.00

De to butikkene ligger skrått overfor hverandre i øverste etasje (plan 2) i Tasta Senter – Stavangers nyeste og nordligste handlesenter. Og begge har en klar forretningsidé om å presentere et produktspekter du ikke finner andre steder. Enten kroppen skal forskjønnes med nye smykker eller du vil fornye interiør og stil i hjemmet, kan du glede deg over den gode følelsen: Forandring fryder! Og at begge butikkene er en fryd for øyet – det er det ingen tvil om. Og begge har en ung kvinnelig leder.

Huset Hartvig

Hun er ikke akkurat skvetten av seg – Annette Øgreid Vogsborg, som eier og driver Huset ­Hartvig. Etter å ha tatt utdannelse som interiør­konsulent og dekoratør – og jobbet innen dette fagområdet i noen år – startet hun egen ­butikk i Randaberg som 25-åring. Tre år senere er hun godt etablert i Tasta ­Senter med Huset Hartvig, som må kunne kalles en fortryllende ­verden av kjekke ting som rører sjel og sinn.

En av Annettes medarbeidere i butikken er Marianne Fosse – også hun er interiørkonsulent. Så her får vi det vi måtte trenge av råd til innredningen, også utenfor butikken. De to tar nemlig også konsulentoppdrag i private hjem.

Sengetøy, håndklær, duftlys, såpe, barneklær…

Annette har en frittstående ­butikk – hun kan selv velge ­merker og vareutvalg i Huset Hartvig. Det synes hun er en stor fordel når det gjelder å gi butikken et særpreg.

– Full frihet er et godt utgangspunkt, sier hun. – Dermed kan jeg plukke frem merker som ikke selges mange andre steder. ­Eksempler på dette er barneklær fra Ver de Terre, Mar-Mar, FUB og Okker-Gokker – og barnesko fra Bisgaard. Puter, håndklær og pledd fra Mission Home. Såpe og duftlys fra Durance og Voluspa. Print og plakater fra Therese ­Sennerholt. Håndsåpe fra Savon de Marseilles. Knagg­rekker og flere typer bokser til opp­bevaring fra ­Nomess Copen­hagen. Og ­diverse interiør­artikler fra ­Jonathan ­Adler.

Skjerf, sminke – og snop i fancy bokser

– Her er også lakris i alle flytende og faste konsistenser fra verdensberømte Lakrids. Skjerf fra ­Barfota Design, som er norsk. Klær og interiørartikler fra ­Lexington, som er svensk. ­Sengetøy, puter og pledd med dyremotiv fra By Nord. ­Danske Arne Jacobsen bidrar med ­Design Letters – krus, skåler, tallerkener etc. med bokstav­motiv. Jeg må også nevne makeup-merket ­Nilens Jord – et dansk ­fabrikat med rene, flotte produkter for nordisk hud, sier Annette, som kan glede seg over stadig fremgang for Huset Hartvig i Tasta Senter.

Gullsmed Christensen

Mette Christensen er gullsmed – som hennes tipptipptipptipp-oldefar. Faktisk er hun 8. ­generasjon gullsmedmester etter familiens inntreden i yrket i Trondheim så langt tilbake som i 1770.

Faren til Mette heter Ove G. Christensen, og han etablerte Gullsmed Christensen i Sola ­sentrum i 1984.

– Så at jeg ble gullsmed lå jo liksom i kortene. Fra jeg var liten var jeg med far på jobb og fikk arbeide med gull og sølv. Det er en tålmodighetsprøve som jeg trives med, forteller Mette.

– Butikken her i Tasta Senter er familiebedriftens første knoppskyting. Jeg har tre flinke med­arbeidere med på laget, og det har gått veldig bra til nå. Og når min bror er ferdig utdannet gullsmed i juni, vil han kunne hjelpe til i begge butikkene.

Pynt og pryd for de store anledninger – og for alle dagene innimellom

Det skinner i gull og sølv fra alle bauer og kanter i butikken. Fra store fat og lysestaker til ­ringer og diamantsmykker. Her er dåpsartikler og bryllupsgaver, sølvbestikk og klokker – og ikke minst gull- og sølvsmykker i mange varianter.

– Noe er klassisk i en stil som bare lever evig – andre ting er mer trendy akkurat nå, sier ­Mette. – Vi har mye flott innen skåler og lysestaker fra Georg Jensen, og vi har hatt stor glede av merket Alfredo, som byr på kjøkkenrullholder, salatskål, vannkaraffel og krydderkverner. Klokker fra Movado og Michel Herbelin har slått godt an – det samme må sies om de anatomiske smykkene fra norske Bjørg. Det har også vært stor etterspørsel etter de fargerike smykkene fra Coeur de Lion, som frisker opp ethvert antrekk.

Ofte bare én av hver

– Innen firmagaver viser det seg at gamle travere som vikingskip og horn fortsatt er etter­traktet – et utvalg av slike ting blir derfor en naturlig del av sorti­mentet i butikken. For øvrig er jeg ­veldig bevisst på å fremskaffe gullsmed­artikler du ikke ­finner overalt, og gjerne bare én av hver. Da føler jeg at kunden er sikret en ­«originalvare» som ikke er å se så mange steder, ­avslutter Mette.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no