ANNONSE

REISE

Bli med til San Fransisco, Los Angeles og Las Vegas

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Sør-Vest reiser


Publisert: 21.05.2013

Fakta:

Sør-Vest 
reiser

Aktuell med: 

Sør-vestlige USA – fly og buss


Kontakt:

Torgveien 15C, 4016 Stavanger


Booking: 

Telefon 51 82 02 10 


Web:

www.sorvestreiser.no

Kan du tenke deg å ta 
en rundreise i USA? 
Nå har du sjansen. 
15 dager med innholdsrikt program, spennende byer, interessante og kjente severdigheter.

– Denne turen blir en opplevelse, mener Roy Øiamo i Sør-Vest ­reiser. Her kan du oppleve verdens­kjente attraksjoner og byer du gjerne bare har drømt om å besøke. På denne unike rundturen i den sør-vestlige delen av USA kjører vi med europeisk buss og egen sjåfør fra Sør-Vest reiser.

DAG 1: Stavanger – 
San Francisco

Avgang fra Stavanger Lufthavn, Sola på formiddagen sammen med tur­leder fra Sør-Vest reiser. Underveis til San Fransisco blir det ett flybytte. Vi ankommer San Fransisco på etter­middagen lokal tid. På vei til ­hotellet gjør vi et stopp ved Golden Gate Bridge, og det blir en sight­seeing i og rundt byen for å bli litt kjent. Velkomst­middag om kvelden.

DAG 2: San Fransisco -

alt. utflukt til Napa Valley

Første dag i USA har vi mulighet til å velge mellom dagstur til Napa Valley eller tid på egenhånd. I Napa Valley blir det et besøk på en vingård, og vi får bli med på vinsmaking. Napa Valley er kjent for vinproduksjonen i Santa Rosa, Spring Mountains.

DAG 3 : San FranSisco – 
Sequoia og Kings Canyon – Bakersfield

Vi forlater San Fransisco og kjører til Sequoia Nasjonalpark og Kings Canyon som ligger i Sierra ­Nevada. I den sørlige delen av nasjonal­parken finner vi de ­enorme ­sequoia-trærne som ­strekker seg opp mot 100 ­meter i høyden og er opptil 2500 år ­gamle. Herfra fortsetter vi ­gjennom den ­fruktige dalen San Joaquin Valley til ­Bakersfield hvor vi skal overnatte.

DAG 4: Bakersfield – 
Death Valley – Las Vegas

Turen fortsetter innover i landet til Death Valley (værforbehold). ­Laveste punkt i denne be­ryktede dalen ligger­ 86 meter under hav­overflaten, noe som gjør dette ­stedet til et av de ­varmeste i ­Amerika. På etter­middagen ­ankommer vi Las Vegas hvor vi skal bo to netter.

DAG 5: Las Vegas

Etter frokost blir det en formiddags­utflukt til Hoover Damn som er et impo­nerende byggverk. Etter­middagen til egen disposisjon.

DAG 6: Las Vegas – Zion Nasjonalpark – Bryce Canyon

Vi tar farvel med Las Vegas, og vi fortsetter vår opplevelsesferd. Vi kjører inn i Zion Nasjonalpark med alle sine små ­«canyons» og videre via Red Canyon til ­Bryce ­Canyon som er en av USAs 
vakreste og mest spektakulære 
parker. Her er det en labyrint av 
fjellformasjoner i ulike størrelser. Overnatting i Bryce Canyon.

DAG 7: Bryce Canyon – Capitol Reef – Monument Valley – Kayenta/Page

I dag får vi oppleve det mektige og varierte landskapet på veien mot Kayenta. Vi passerer Capitol Reef og Monument Valley med sitt ­typiske westernlandskap kjent fra klassiske amerikanske western­filmer.

DAG 8: Kayenta – 
Grand Canyon – Williams

Første etappe i dag går fra ­Kayenta til Grand Canyon Nasjonalpark i Nord-Arizona. Grand Canyon er en av USAs største turist­attraksjoner. Den enorme kløften ­strekker seg over 446 km og er med på ­UNESCOs verdensarvliste. Her blir det flere små stopp underveis. Tidlig på kvelden kommer vi inn på den legen­dariske «Route 66». Overnatting i Williams.

DAG 9: Route 66 – 
Williams – Vicksburg – 
Vulture City Ghosttown – Phoenix/Scottsdale

Vi fortsetter turen langs ­«Route 66» til byen Seligman som har vært bakgrunnsscene i mange kjente spille­filmer. Ferden går videre via Vicksburg ­gjennom spennende omgivelser. Langs veien kan vi blant annet se ­candelabra­kaktusen i ville om­givelser. Vi gjør et stopp i den gamle spøkelses­byen Vulture City Ghosttown. Her får vi et møte med historien om gullfeberen som ­herjet i det forrige århundre. Om kvelden ankommer vi Phoenix og vårt hotell som ligger i Scottsdale.

DAG 10: Scottsdale – 
Yuma – Los Angeles

I dag går turen gjennom om­råder som tidligere tilhørte indianerne. Vi passerer Plomsa, Eagle Tail Mountains og Yuma på veien mot California og vår destinasjon for de neste dagene, Los Angeles, ­englenes by!

DAG 11: Los Angeles

Vi starter dagen med en sight­seeing tur hvor vi blant annet ­besøker El Pueblo og Hollywood. Det blir mulig­het for egne streiftog, og er vi ­heldige, støter vi kanskje på en kjendis eller to. Om ønskelig, kan du besøke ­verdens mest kjente film­studio, «Universial­­ ­Studios Hollywood».

DAG 12: Los Angeles – 
Santa Barbara – Morro Bay

Vår ferd går videre nordover på High­way No. 1, også kjent som ­«Pacific Coast Highway». Vi ­passerer kjente steder som ­Malibu og Santa Monica på veien mot Santa Barbara. Denne vakre byen er kjent for sitt velstelte bybilde og de fantastiske strendene som ­finnens her. Klimaet i denne ­regionen er meget behagelig, og det er kanskje derfor mange 
celebriteter velger å feriere her. Vi ­kjører videre til Santa Maria og Morro Bay hvor vi overnatter.

DAG 13: Morro Bay – Monterey – San Francisco

«Be inspired by the wonderful landscape along ‘Highway No. 1’. Hear the sounds of the pacific-waves, take a look at the sea ­lions and feel the wonderful touch of the Californian sun». Vi nyter det flotte landskapet underveis på veien tilbake til San Fransisco. Vi ­kjører gjennom byen Carmel og tar en avstikker på den kjente veien «17-Miles-Drive», hvor vi får en fantastisk utsikt mot Stille­havet. Vi av­legger også et besøk i ­Monterey som var hovedstaden i California på 17- og 18-hundre­tallet. På kvelden ankommer vi vårt hotell i San Fransisco, og en god avslutningsmiddag venter oss.

DAG 14: 
San Francisco – Norge

På vår aller siste dag i USA har vi fortsatt litt tid til opplevelser på egen hånd. Man kan velge å ­besøke noen av severdighetene i byen som f.eks. «Fisherman’s Wharf» eller det historiske ­fengselet på ­«Alcatraz», eller man kan gå på shopping i San 
Fransiscos handle­gater. Vår fly­avgang er ­tidlig på kvelden, og vi flyr samme rute tilbake til Norge som ved ­ankomst.

DAG 15:

Vi ankommer Stavanger ­Lufthavn, Sola om ettermiddagen, og vi tar farvel med vår turleder før vi retur­nerer til våre hjem med ­bagasjen full av nye inntrykk og gode minner!

Reisefakta:

Avreise: 20.07

Retur: 04.08

Pris: kr. 31 800,-


Prisen inkluderer:

• Fly inkl. skatter og 
avgifter ­Stavanger – 
San Fransisco t/r

• 13 overnattinger på 
hotell med frokost 

• Rundreise med 

europeisk buss i USA 

• Norsk sjåfør/turleder 
fra Sør-Vest reiser

• Norsktalende guide 
13 dager i USA

• 13 middager 

• Sightseeinger og utflukter nevnt i programmet

• Obligatorisk tips til guide


Tillegg:

• Utflukt til Napa Valley 
$ 79

• «Las Vegas by night» $ 29

• Besøk på «Univerial ­Studios Los Angeles» $ 99

• Evt. utflukt San Fransisco 
på egen hånd

• Lunsjer

• Enkeltrom kr 6 500,-


Pass: Ja

Valuta: USD 
(Amerikansk dollar)Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no