ANNONSE

KULTUR

En helt vanlig, sjenert jente fra Ålgård

Tekst: Marte Frimand-Anda


Publisert: 21.05.2013

(Foto: Bjørn Wad)


Siri Vølstad Jensen (17) gikk fra å være en helt vanlig jente fra Ålgård til å bli rikskjendis. Etter Idol-seieren, vil plutselig alle ha en del av henne. Det syns hun er veldig rart. Spesielt siden hun egentlig er veldig sjenert og ikke liker for mye oppmerksomhet.

– Jeg savnet hunden min veldig. Jeg hadde helt hundeabstinens da jeg var i Oslo. Bare jeg så en hund, løp jeg bort til den og ville klappe den. Jeg ble rett og slett helt gal.

Siri Vølstad Jensen (17)

Fredag 10. mai stod Siri Vølstad ­Jensen på scenen i Oslo Spektrum foran 8000 personer. Hjemme satt over en million og fulgte henne via tv-skjermen. Det er Idol-finale. ­Vinneren skal kåres. Siris gullkjole glitrer spent. Ved siden av henne står den andre finalisten, Eirik Søfteland fra Os. De har begge framført tre sanger hver. Dommerne har sagt sin mening og publikum har stemt. Det er nå det gjelder. En av dem vinner Idol 2013.

Programlederen åpner konvo­lutten. Han venter noen lange sekunder før han erklærer at Siri Vølstad Jensen har vunnet. Jubelen bryter løs, både i salen og i magen til Siri. Gullkjolen glitrer om mulig enda mer. Siri smiler bredere enn hun noen gang har gjort tidligere.

Helt sykt

– Det var helt sykt å vinne. Det er det kjekkeste jeg har vært med på noen sinne, sier Siri som ikke var forberedt på seieren i det hele tatt.

– Jeg trodde virkelig ikke jeg skulle vinne. Jeg trodde jo ikke jeg skulle gå videre fra auditionen en gang. Og plutselig står jeg der og har ­vunnet hele greia. Jeg syns egentlig jeg hadde vunnet bare ved å stå i finalen i ­Spektrum, og jeg ble veldig over­rasket da navnet mitt ble ropt opp, sier hun til Lokalavisen Rogaland.

Litt sjenert

Mye har skjedd siden Siri stilte med gitaren sin på audition i Stavanger og sang «House of the rising sun». Fire smilende dommere ga henne fire «ja». Og siden har det gått slag i slag. Det har vært noen travle uker og ­dager for 17-åringen. Fra å være en helt vanlig jente fra Ålgård, vil plutselig hele Norge ha en bit av henne. Alle vil snakke med henne. Alle vil høre hvordan det var å vinne Idol. Hun har gått fra det ene intervjuet til det ­andre. Hun er litt sliten nå, men har det likevel utrolig gøy.

– Det har vært hektisk, men også veldig moro, sier Siri og røper at hun egentlig er ganske sjenert og ikke så veldig glad i oppmerksomhet.

– Ja, jeg er egentlig ganske sjenert. Det har jeg vel alltid vært. Men jeg har blitt mindre sjenert i løpet av Idol. Jeg har jo nesten vært nødt til det. Og så blir man på en måte vant med oppmerksom­heten, selv om det fortsatt er veldig rart å tenke på at folk er så interessert i meg akkurat nå, sier hun.

Country-musikk

Ålgård-jenta sjarmerte både dommerne og det norske folk fra første strofe. Som en del av premien, skal hun nå i studio og spille inn plate. Og hvis hun får det som hun vil, blir det en plate med country-musikk.

– Jeg håper det blir country. Men det er ikke bare jeg som bestemmer. Uansett håper jeg det i hvert fall blir country-inspirert, sier Siri.

For det er nemlig country det går i når Siri drar frem gitaren. Det har det alltid vært. Men hva er det med ­country som er så bra da?

– Teksten, sier Siri kontant.

– Og tema. Det musikken handler om. Og så er det så fin stemning i ­musikken, sier Siri tankefullt. Man kan formelig høre hvordan hun drømmer seg bort i country-tonene.

Hodt på å snuble

Selv om kjendislivet blir framstilt som en evig dans på gull og glitter, kan Siri røpe at kjendislivet har sine utfordrende sider også. For er man kjendis, må man gå i høye hæler. Det hører med. Flott å se på, men ikke like lett å gå på. Da Siri deltok på Gull­ruten, holdt hun på å ramle ned trappa på de høye hælene.

– Det var kjempeflaut. Jeg skulle gå ned en trapp til lunsjen, og så snublet jeg og holdt på å ramle. Det bråkte og alle snudde seg. Det var sånn, oj sann, her kommer jeg, ler Idol-vinneren, som med sine 17 år er den yngste Idol-vinneren i Norge noensinne.

– Jeg tror det er både ulemper og fordeler med å være så ung, sier Siri ettertenksomt.

– Jeg går jo på skolen, og skal fullføre den. Det kan bli vanskelig å ­kombinere en artistkarriere med ­skolen. Men det som er positivt med å være 17 år, er at jeg fortsatt er ung og har mange år på å utvikle meg. Jeg er bare i startgropen og det kan jo bare gå en vei, smiler hun.

Vil ikke spille på sex

Til tross hennes unge alder, er Siri veldig bestemt når det kommer til image. Det er musikken som skal komme først. Og hun har ikke tenkt å spille på verken sex eller utseende for å selge bedre.

– Jeg er veldig opptatt av at jeg vil være en artist. Jeg vil formidle ­musikk. Det er musikken det skal handle om, ikke hvordan jeg ser ut, sier Siri og legger til at hun syns det er synd at noen jenter føler de må spille på sex.

– Noen ønsker kanskje å bli artist for oppmerksomhetens skyld, eller for helt andre grunner enn musikken. De tenker kanskje at de vil komme lenger ved å spille på sex. Men musikker bør jo være det viktigste, sier Siri.

– I hvert fall er det sånn for meg.

Savnet hunden

Etter en hektisk tid i Oslo, var det godt å komme tilbake til ­Ålgård og møte familien og vennene igjen. Selv om Siri savnet dem alle sammen, var det kanskje hunden sin hun savet aller mest. En goldendoodle, en blanding mellom de to rasene ­golden retriever og puddel, med navet Nala.

– Jeg savnet hunden min veldig. Jeg hadde helt hundeabstinens da jeg var i Oslo. Bare jeg så en hund, løp jeg bort til den og ville klappe den. Jeg ble rett og slett helt gal, sier Siri.

Pugge geografi

Nå ser Siri frem til å ta fatt på hver­dagen igjen, og gleder seg spesielt til å fortsette på skolen. Siri går andre året på musikklinjen på Vågen videregående i Sandnes. Og så ser hun veldig frem til å ta frem globusen og pugger land og hovedsteder. En av hennes største hobbyer.

– Jeg er litt sånn geeky når det ­kommer til geografi, ler hun.

– Jeg elsker å sitte og pugge land og hovedsteder.

Så får vi håper Siri husker hvor hun har gjemt globusen. Hun er ­nemlig ekstremt rotete og har ikke alltid oversikt over hvor tingene hennes er.

– Jeg er veldig rotete. Litt sånn ­sjåssen. Jeg surrer rundt og har ikke helt kontroll på tingene mine. Jeg kan gå rundt med noe i hånda, og plutselig finner jeg det ikke igjen. Da har jeg gjerne bare sluppet det ned på bakken et sted. Og så er jeg veldig flink til å gjemme ting på lure plasser. Så lure steder at jeg ikke finner dem igjen, ler Siri.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no