ANNONSE

REISE

Godt vær på reisen

Tekst og foto: Bodil Sjöström


Publisert: 07.05.2013

HUSBÅT: I den indiske delstaten Kerala kan du bo 
i husbåt, gjerne i november.

For mange betyr ferie å oppsøke det gode været. Her får du godværstipsene.

Tenk deg Oslo, eller en annen skandinavisk by, i slutten av november: Kaldt regn fra en mørk himmel. Hustrige kropper kledd i tjukke jakker, luer og skjerf. Se så for deg juni, med lyse kvelder og livlige uterestauranter.

Været endrer inntrykket av en by totalt. Og slik er det overalt. Bangkok kan være et mareritt i april, og fantastisk i desember. Den greske øyverdenen er fullpakket med folk i juli, mer fredelig i september. Skal du krysse Karibia i seilbåt, er september den verste måneden på grunn av orkaner. Det er ikke tilfeldig at Kanariøyene har blitt et av våre aller mest populære reisemål. Området har stabilt, behagelig vær hele året.

Hvis du planlegger reisen ut fra været, øker sjansen for å oppleve drømmeferien.

Mai

Endelig begynner varmen å nå også den nordlige halvkulen. Dette er en perfekt tid for å se nabolandene før det blir for varmt. Og i middelhavsområdet er det deilig å være.

Sol og bad: Den spanske solkysten, Hellas, Kroatia, Mallorca

Storby: Paris, Amsterdam, Tallinn

Reise rundt: Europa, USA

Juni-juli

Lyse kvelder gjør at mange velger Nord-Europa. Dette er tiden for kystliv i Norge, Sverige og Danmark. I Sør-Europa kan det bli veldig varmt. Deler av Argentina har det regnfullt og kjølig, men Peru er bra.

Sol og bad: Hele Europa, Hawaii

Storby: Oslo, Stockholm, København

Reise rundt: Norge, Island, USA (men ikke de sørlige delene), Canada, Peru

August

En av årets litt vanskeligere reisemåneder. Det er fortsatt veldig varmt i Sør-Europa, men generelt holder vestlige deler av middelhavsområdet litt mer behagelige temperatur enn østlige. Mange i Sør-Europa har ferie, og det er mye mennesker på feriestedene. I sørlige deler av USA og i Karibia er det risiko for orkaner. Det er vinter på den sørlige halvkule, men i Nord-Australia er været riktig bra.

Sol og bad: Portugal, Fiji, Den franske riviera

Storby: Det kan bli veldig hett nedover i Europa, så velg en annen reisemåned hvis du plages av varmen. Eller velg en hovedstad i Skandinavia.

Reise rundt: Sør-Afrika, Kenya

September

Nå er Sør-Europa på sitt beste, her begynner dessuten storbyene å bli litt svalere. Sør i USA er det fortsatt veldig varmt og tid for de store orkanene.

Sol og bad: Mallorca, Hellas, Kroatia, Italia

Storby: Sankt Petersburg, Berlin, Beijing

Reise rundt: Øst-Afrika, Europa

Oktober

Dette er måneden for storbyreiser nesten overalt. Nå begynner også Sørøst-Asia å bli litt tørrere. Nord i USA får høstløvet sine flammende farger, mens de sørlige delene har behagelige temperaturer. Også deler av Sør-Amerika byr på sitt beste vær nå, så vel som Sør-Afrika.

Sol og bad: Thailand, Mexico, Marokko, Egypt

Storby: New York, London, Istanbul, Buenos Aires, Rio

Reise rundt: Sør-Afrika, Australia, Nepal, Argentina

November– januar

Når vintermørket omslutter oss i nord, er Sydøst-Asia i full blomst, og på den sørlige halvkule er det sommer. I sørlige deler av USA er orkansesongen i ferd med å ebbe ut. I visse deler av Australia kan det bli ekstremvær (regn eller hettebølger).

Sol og bad: Florida, Thailand

Storby: Bangkok, Hongkong

Reise rundt: Kambodsja, India, Sør-Vietnam

Februar

I vinterferien er Sørøst-Asia fortsatt et bra reisemål hvis man er ute etter varme. Sør-Spania begynner å tine opp, på en god dag ved solkysten kan det bli nærmere 20 grader. De sørlige storbyene i Europa kan også være veldig behagelige i solen.

Sol og bad: Thailand, Kanariøyene, Brasil

Storby: New York, Marrakech, Los Angeles

Reise rundt: Australia, Kenya, Sør-Afrika, Filippinene

Mars

Det er varmt og tørt i Sørøst-Asia. I denne perioden begynner også den intense varmen å komme, så vær forberedt på hete dager (over 35 grader) i for eksempel Bangkok. Karibia og Florida er bra nå. Nå begynner også Europas sørlige deler å våkne opp til vår.

Sol og bad: Florida, Cuba

Storby: Barcelona, New York, Shanghai, Tokyo

Reise rundt: India, Vietnam, Costa Rica, Sri Lanka

April

Nå begynner Europas middelhavsområde å bli varmet opp, men det kan fortsatt være temmelig kaldt i vannet. Det er for varmt for Sydøst-Asia, men veldig bra i sørlige deler av USA.

Sol og bad: Portugal, Sør-Spania, Marokko, Kypros, Karibia

Storby: Madrid, San Francisco, New Orleans, Roma

Reise rundt: Sør-Europa, USA


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no