ANNONSE

HUS & HAGE

Nye flotte familieboliger og 
leiligheter i Sandnes med 
gunstig Husbankfinansiering

Tekst og foto: Svein Kåre Edland

3D-illustrasjoner: RenderPublisert: 23.04.2013

Her viser bildet hvordan området ser ut, og de forskjellige byggene som skal oppføres. Hove Plantesalg i hjørnet oppe til høyre.


Fakta:

Hove Gård


Hva:
Boligprosjekt i regi av Jadarhus og Teambygg.


Aktuell med:
Registrering av interessenter til ­salgsstart trinn 1 mandag 13. mai.


Kontakt:
Olav Christensen Em1tlf. 900 86 442

Leiv Inge Stokka Em1tlf. 952 10 773

Ketil Aune Jadarhustlf. 948 84 005

Trond Tveit Teambyggtlf. 932 41 604


Web:
www.teambygg.no

www.jadarhus.no

Drømmer du om en ny og moderne bolig? Nå har du sjansen i det nye boligområdet som snart legges ut for salg på Hove, rett utenfor Sandnes sentrum.

 

– Vi gleder oss til å starte salget mandag 13. mai kl 09.00 hos Eiendoms­megler 1 i Sandnes, sier Arild Slettebø fra Jadarhus og Trond Tveit fra Team Bygg når Lokalavisens utsendte er med på en befaring over det flotte området som nå skal bygges ut. Prosjektet er en utbygging hvor Jadar­hus og Team Bygg har gått sammen om å etablere et felles utbyggingsselskap, og ­prosjektet markedsføres som Hove Gård. Kjøperne vil sette pris på ­beliggenheten som er veldig nær Sandnes Sentrum, samtidig som det er ute i ­naturen med flotte friområder rett utenfor stuedøren. Salgsstart blir i løpet av mai. Registrer deg allerede nå og du vil være blant de første som får tilsendt tegninger, beskrivelser, priser og prospekt.

 

Små og store leiligheter

I det første salgstrinnet er det totalt 61 boliger som skal selges, fordelt på leiligheter og rekkehus. Det er 16 små leiligheter på ca 45 m2. Disse leilighetene har ett soverom, og vil være ideelle for førstegangskjøpere og enslige. Videre er det 21 leiligheter med to soverom som har en størrelse på ca 63 m2. De fem største leilighetene er på 95 m2 og inneholder tre soverom. Størrelsen på leilighetene er svært varierte og egner seg for kjøpere i alle livets faser. De leilighetene som har to og tre soverom egner seg godt for kjøpere som ønsker å flytte fra enebolig til lettstelt og moderne leilighet.

 

Rekkehus for familier

– For familier med behov for ­større arealer tilbyr vi to forskjellige 
boligtyper, forteller Trond Tveit til Lokalavisen. I salgstrinn 1 er det henholdsvis 9 og 10 av hver type rekkehus som legges ut for salg. Den minste er på 110 m2 og går over tre plan. Her er det i utgangspunktet tre soverom, men med mulighet for et fjerde soverom. De største boligene er på 127 m2, og her har du muligheten for inntil 5 soverom. Disse boligene har full livsløpsstandard etter Husbankens krav.

 

Arkitektens tanke

Det er Lars Nielsen Norconsult/Rambøll som har vært felt­arkitekt og Arkitektkontoret IHT som har stått for detalj­planlegging av selve boligene og området. ­Tanken i prosjektet er at en har tatt utgangspunkt i småbystrukturer, forteller Lars Nielsen. Husene er plassert langs gater og plasser, forbundet med smug. Rekkehus ligger vegg i vegg med leilighetsbebyggelse. For å få dette til er største 
delen av ­området bilfritt. 
Gatene, plassene og smugene tas tilbake til oppholds- og lekeareal som i de gamle landsbyer med bebyggelsen langs og rundt gate-tun. Innredet med sitteplasser, 
lekeredskaper, trær og beplantning blir gate­tunene oppholds- og ­lekeareal. Mot sør ligger store friarealer med kvartals­lekeplasser og ball­baner, forbundet med ­gatetunene uten kryssing av ­trafikkerte gater. Vi har ­utviklet praktiske og ­funksjonelle løsninger i boliger og leiligheter, der alle får kontakt med det 
trivelige og skjermede tunarealet, sier Ingunn ­Aarrestad hos IHT. En fin variasjon og gode detaljer på boliger og leiligheter skaper et levende og godt bomiljø.

 

Høy kvalitet og 
fjernbåren varme

– Vi bygger moderne boliger med vannbåren fjernvarme til oppvarming og forbruksvann, forteller Tveit til Lokalavisen. Når du først skal ha deg ny leilighet, er det greit å vite at utbyggerne har tenkt kvalitet. Kjøkken, bad og garderobeløsninger er fra Norges fremste leverandør-er. For kjøpere som er tidlig ute, vil det være mulighet for valg av fronter, benkeplater, innredning og fliser. – Vi legger alltid vekt på å levere flotte og til-
talende selveier ­boliger med god standard, sier Tveit og Slettebø. Boligene leveres med parkett i alle rom for beboelse, og fliser på badegulv og vegg. Praktiske åpne kjøkken­løsninger med god skapplass. Hvite ferdigmalte vegger og tak vil sammen med solvendte vindusflater gi en lys og trivelig innvendig atmosfære. Alle leilig­hetene vil ha egen ­balkong, og egen bod i garasjeanlegget. Med gjennomgående lys får du ­fantastiske muligheter til de gode opplevelsene. Rekke­husene har eget privat terrasseareal på bakkeplan. Det fine med nye, ­moderne boliger er at de er areal­effektive og har hensiktsmessig planløsning. Det betyr at du rett og slett trenger mindre bolig, mener utbyggerne.

 

Enkel og trygg parkering

– Vi har lagt store ressurser i å planlegge et godt bilfritt miljø for beboerne, forteller Slettebø. Vi vet at trygghet og sikkerhet er viktig både for unge og eldre. Du kjører rett inn under boligen og parkerer i lukket garasjeanlegg på tildelt parkeringsplass. Her er det også god plass til sykler. Herfra går du tørrskodd inn i boligen din via trappeoppgang eller heis.

 

Attraktivt område 
for kjøperne

– Hove utbygging har en 
beliggenhet som er attraktiv for mange, mener Olav Christensen og Leiv Inge Stokka fra Eiendomsmegler 1. Her er det nærhet til byen, samtidig som du er ute i naturen. Anlegget vil få store grønt­arealer, og Stokkelands-vannet ligger bare noen få hundre meter unna. Det er kort vei til Sandvedparken, og det er lett å komme seg over mot Bogafjell og videre til det flotte Melshei-
området. Kort vei til butikker og de store arbeidsplassene i Sandnes og på Forus er også viktig mener de erfarne meglerne.
– Dette er ­kvaliteter som kjøperne setter pris på og vi vurderer dette som et svært godt boligprosjekt.

 

Trening og fritidsaktiviteter

Er du blant de som liker å ta en rusletur, joggetur eller en sykkel­tur? – Dette prosjektet ligger ­glimrende plassert i forhold til mange fine løyper, mener Arild Slettebø. – I tillegg er det kort vei til lekeplasser, fotballbaner, barne og ungdomsskoler, barnehager og butikker. Her finner du alt du kan ønske deg i umiddelbar nærhet.

 

Lave driftskostnader

Enten du er ung eller godt voksen, er det ingen tvil om at det å få en ny og moderne leilighet gir mange fordeler, mener utbyggerne. Mange som flytter inn i ny bolig opplever det som en lettelse. Med gode plan-
løsninger trenger du mindre 
arealer. Dagens krav til isolering og materialkvaliteter gjør at 
behov for oppvarming og ved-likehold er kraftig redusert sammenlignet med en eldre bolig. De fleste blir verrasket over hvor små driftskostnadene er. Strømutgiftene er for eksempel veldig lave.

 

Gunstig finansiering 
– kjøp tidlig

– På de aller fleste boligene vil 
kjøper kunne få lån i Husbanken på ca. 80 % av kjøpesummen, forteller Arild Slettebø til Lokal-avisen. Den endelige utmålingen er ikke helt klar, men Hus­bankens finansieringstilbud er svært gunstig. I Husbanken får vi opplyst at flytende rente nå er på ca 2 %, men du kan binde renten for både 10 og 20 år til gunstige betingelser. Gjennom mange år har Hus­banken vært en stabil og god 
utlåner som sikrer norske bolig­eiere en lav og god rente. Som igjen medfører lavere bo-
kostnader. Å ­kunne sikre lave bokostnader med lav rente i 20 år fremstår som en ­fantastisk trygg finansiering. Renten til ­kjøperne på dette boligprosjektet vil ikke bli fastsatt før ved overtakelse og innflytting. – Vi er opptatt av å komme godt i gang i dette salgstrinnet, og det er ofte lønnsomt for kjøpere å kjøpe på det første trinnet. Utbyggerne holder vanlig­vis prisene noe nede ved oppstart. Derfor kan det lønne seg æ være raskt ute, sier Slettebø.

 

Fordel å kjøpe tidlig

Ingen vet hvordan boligmarkedet utvikler seg. Mye tyder på at den oppgangen vi har hatt de siste årene vil fortsette, i alle fall er det prognosen fra Statistisk ­Sentralbyrå. Når du kjøper ny bolig nå, vil ikke prisene justeres annet enn etter SBB’s bygge­kostindeks frem til innflytting våren 2015. Du slipper pris­stigning. Har du bolig som skal selges, er du kanskje heldig og oppnår prisøkning på denne.

 

Registrer deg nå

Salget starter i løpet av mai ­måned, men allerede nå kan du registrere deg som interessent. Send mail eller ring kontakt­personene som står i fakta­boksen, og meld deg som ­interessert i å få mer informasjon. Da vil du få tilsendt nødvendig informasjon straks ­tegninger, prospekt og priser er endelig klar.

Fornøyd beboer
– Dette er et veldig flott område, forteller Arvid Eikeskog som har bodd her siden 1972. – Nå er jeg pensjonert og setter stor pris på det rike fugle- og dyrelivet vi har rett utenfor stue­døren. På mange måter er det en oase. Her finnes utrolig mange forskjellige arter. Og mens Lokalavisen står og snakker med ­Eikeskog, kommer det et rådyr tuslende bare noen få meter fra oss. – Det er 4-5 rådyr som holder til akkurat her, og jeg ser de nesten hver eneste dag. Utbygging av dette området er forståelig og oppleves som en naturlig utvikling av byen, sier Eikeskog.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no