ANNONSE

NÆRINGSLIV

Moro med kolleger, kunder eller venner?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: PrivatPublisert: 23.04.2013

Den store nyheten i år er 
skipet «Restauration» som du 
kan leie hos På Tur.


Fakta:

På Tur

Hva:

Arrangerer spennende utflukter for bedrifter, foreninger og privatpersoner. 


Aktuell med:

En rikholdig meny av ulike naturopplevelser, aktiviteter og god mat og drikke. Heldagsturer, halvdagsturer, eller kveldsarrangement. Se innholdsrik nettside.


Kontakt:

På Tur telefon: 52 97 46 11


Web:

www.patur.no

Våren er en perfekt tid for gode arrangement med formål å ha kjekke opplevelser på andre steder enn vanlig. Nå kan du også benytte seilskuten «Restauration» som er bygd som kopi av den originale som startet immigrasjonen til USA fra Norge i 1825.

– Vi har etter hvert fått lang erfaring i å ta med kunder på tur forteller ekteparet Heidi og Morten Grønning som driver selskapet På Tur. Tidligere har vi hatt 5 forskjellige båttyper, men har nå utvidet til 7, og har store forventninger til våre opplegg med seilskuten 
«Restauration». Den er helt ny i 2010 og kan ta 33 personer.

Bestselgerne

– Teambuilding, kundetreff, 
merkedager, konfirmasjon og bryllup er våre viktigste arrangement, sier Heidi til Lokalavisen. – Firmaer med behov for å sveise ansatte og kunder bedre sammen er de største kundene, men vi har stadig flere som feirer merkedager og bryllup. I neste måned skal vi ha et bryllup hvor selve vielsen skjer om bord på båten. Det 
gleder vi oss til. Alle båtene er i god stand, og vi er vant til at våre kunder stiller strenge krav til oss. Vi har en rekke aktiviteter som vi tilbyr, men vår erfaring er at ofte er det ikke nødvendig med så mye annet enn opplevelsen med selve båtturen. God mat og drikke og god tid til å være sammen og prate er det viktigste innholdet. Å møtes på en annen arena, utenfor jobben, skaper en annen atmosfære og er alltid en stor suksess.

En unik båt med historisk sus

– En tur med «Restauration» er en ny måte å oppleve utvandringshistorien på. Her får du oppleve sjøen på nært hold, du får servert mat og god drikke fra vår meny, og du får høre historien om de som reiste over havet for å starte et nytt liv i Amerika. Den opprinnelige «Restauration» seilte fra Stavanger 4. juli 1825 og ankom New York tre måneder senere, 
etter en strabasiøs ferd. Båten var på omtrent 39 tonn, 54 fot lang og 16 fot bred. Det var 52 mennesker om bord. De fleste var kvekere 
eller personer som var uenige med kristenfolket eller myndighetene i Norge. Ferden var strabasiøs, og de levde under svært kummerlige forhold. Men alle gikk velberget i land i New York og ble møtt av den legendariske Cleng Peerson. I løpet av de neste 100 årene 
emigrerte mer enn 800.000 fra Norge til Amerika. Den nye 
«Restauration» ble bygd på Finnøy i 2010 og er nå tilgjengelig for spennende arrangement i regi av På Tur.

Som verter tar vi ansvar

– Vi er privilegert som får lov til å jobbe som vertskap på denne måten, sier Heidi Grønning. – Det dreier seg om å gi det lille ekstra, det som innebærer at turen huskes og oppleves som faglig interessant, samtidig som du kommer til naturopplevelser som er sjeldne. Vi reiser gjennom en fantastisk natur med høystrakte fjell, lange fjorder og opplever Norge på sitt beste. Rett og slett en utrolig opplevelse. I Ryfylke-bassenget vil dere få oppleve noe av det flotteste Norges natur har å by på. Og så kan vi gjerne finne på noe artig, mener Morten.

Mat, drikke og underholdning

– Ingen kan være på sjøen uten mat og drikke. Vi har en rikholdig meny som kan inneholde tapas i forskjellige varianter, sushi, grillmeny med egen kokk, ulike kombinasjoner av skalldyrbord, og buffeter. Vi har også full skjenkerett. Dersom gruppen ønsker levende musikk, kan vi arrangere dette også. Uansett hva gruppen ønsker, kan vi arrangere det. Samtidig er det vår erfaring at ofte er det enkleste det beste, sier Morten.

Båter og maritimt mannskap

– Våre båter har topp moderne utstyr. I alt har vi 7 forskjellige båter. Det er «M/S Sjøtroll» som tar inntil 29 passasjerer i sjø, men dersom den ligger ved kai, kan den ta langt flere. «M/S Skreddaren» har plass til 62 passasjerer, mens vår Princess 52 eller Fairline 68 er beregnet for et mindre antall gjester. Vi tilbyr også en Princess 72 med alt du kan tenke deg av utstyr. Den klassiske seilskuten «Restaur­ation» vil være spennende for mange med sin interessante historie. I tillegg har vi hurtigbåten «Junior» som egner seg godt for å komme seg raskt ut på havet til for eksempel havfiske utenfor Kvitsøy. Alle båtene har utsøkt komfort og alt er tilrettelagt for en maritim opplevelse du sent vil glemme. Egil Nylund er ofte kaptein på våre båter, alltid blid og serviceinnstilt. Egil holder også foredrag om båt og sikkerhet, har den unike egenskapen at han alltid er glad og fornøyd. I tillegg til at han er god til å fortelle historier, forteller Morten.

Kombiner sykkel og båt

– I år starter vi en turmulighet hvor vi satser på Rogalands mange syklister. Vi plukker opp syklistene i Stavanger og går med «Sjøtroll» til Jørpeland. Derfra sykler kundene en fantastisk tur over heia til Hjelmeland. Det er en flott sykkeltur på ca 5 mil som vil være ganske utfordrende med spennende kupert terreng. De som ikke ønsker å sykle blir med båten på sightseeing til vi plukker opp syklistene på Hjelmeland og tilbyr god mat og drikke på veien hjem til Stavanger. Det samme opplegget tilbyr vi også på Finnøy, sier Heidi.

Koster ikke mer enn restaurantbesøk

– Det dreier seg om å gjøre noe som gjerne ikke alle forventer. Vi prøver å overraske, og gir mye av oss selv, sier både Heidi og Morten Grønning til Lokalavisen. – Derfor har vi fornøyde kunder som kommer tilbake hvert år. Du betaler prisen for et restaurantbesøk, og så får du båtturen, opplevelsen, og aktivitetene i tillegg. Som et kinderegg. Hovedsesongen går fra påske til oktober. Ta kontakt, så lager vi en unik opplevelse enten det er rund dag, firmatur, kundetreff, styremøte eller bryllup og merkedager.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no