ANNONSE

HANDEL & SERVICE

Klar for solfest?

Tekst: Helene Stenhaug

Fotot: Susan Jane McLinden


Publisert: 23.04.2013

Butikksjef Lene Heimlund Larsen (t.v.) og Janne Browning hos Synsam Tasta Senter ønsker velkommen.


Fakta:

Synsam 
Tasta Senter

Hva:

Norges ledende optikerkjede med et stort utvalg av lekre innfatninger og solbriller fra de store motehusene, samt en rekke skandinaviske designere. 


Aktuell med: 

Vårens solbrillemote 


Hvor:

2. etasje på Tasta Senter 


Kontakt:

Telefon 51 87 76 00


Web:

www.synsam.no

Facebook: Synsam Tasta Senter

Det er like viktig å beskytte øynene mot solen som å beskytte huden med klær og solkrem. Vi tok en prat med optiker og stylingekspertene hos Synsam på Tasta Senter om øyehelse og sesongens solbrillemote.

Endelig! Lysere tider er kommet oss i møte, og vi jubler over å kunne sitte ute på kafé, være i aktivitet og nyte solens stråler. For den optimale opplevelsen og sikkerheten er det like viktig å tenke på beskyttelse av synet som å være opptatt av stil. Heldigvis kan man kombinere de to. Janne Browning og Lene Heimlund Larsen ved Synsam på Tasta Senter har lang erfaring i stil og fargeveiledning og er oppdatert på den siste moten.

Hos Synsam på Tasta Senter kan du få lekre designsolbriller i ulike stiler og farger fra de store internasjonale motehusene, samt de store skandinaviske designerne. I tillegg har butikken daglig optiker på plass som kan gi faglig veiledning og ta synsundersøkelser. 
– Det er viktig å finne en solbrille du vil være fornøyd med, smiler Lene. Siste nytt fra Synsam er at de nylig vant pris for god service i en landsdekkende undersøkelse hvor de utkonkurerte andre optikerkjeder. Å skaffe seg en stilfull solbrille er en investering, og da er det betryggende å få eksperthjelp til å finne den rette modellen til ditt ansikt. Utvalget er stort og strekker seg fra Gucci, Prada, Dolce&Gabbana, Mark Jacobs til Ray-Ban. Alle inneholder solbeskyttelse, og du kan tilpasse glasset til ditt behov. Det er kommet mye rundt til våren, og retrobølgen surfer fremdeles. Kan hvem som helst passe dette? undrer jeg.

– Det er invididuelt hva man passer, og vi hjelper deg å finne den rette solbrillen og riktige fargen til din ansiktsform, forklarer Lene. Noe av utvalget er veldig stilig og urbant, andre merker representerer den klassiske moten. Det er utvilsomt noe for enhver stil og ansiktsform. Ønsker du styrke i solbrillene, fikses dette av optikeren og legges til i ønsket innfatning. Dette er en stor fordel om du kjører, vil lese utendørs eller utøver sport.

Sporty beskyttelse

Det er ikke bare strandfolket som ønsker riktig beskyttelse. Vel så viktig er solbrillevalget når man utøver sportslige aktiviteter.

Oakley er et brillemerke inspirert av sport, som gir økt fokus og forbedret syn. Ulike typer brilleglass vil gi bedre kontraster, og du vil dermed se skarpere. Det er brukt mye tid på å utvikle gode solbrilleglass fra de store produsentene. Ved å studere sammensetningen av lys har de kommet frem til ulike typer glass for ulike aktiviteter. Solbrilleglassene finnes derfor i mange forskjellige fargevarianter, og hver av fargene påvirker måten vi ser verden på. Visste du at på golfbanen trenger du spesielle golfglass som øker kontrasten mellom fargene? Dette vil gjøre det enklere for deg å skille ulike nyanser av grønt, og du vil se ballen bedre. Kjører du mye bil, vil du ha god hjelp av solbrilleglass som filtrerer vekk det blå lyset. Dette gir bedre kontraster og et mer avslappet syn ved kjøring. Polariserte solbriller filtrerer bort det lyset som reflekteres fra horisontale overflater som sjøen eller en snødekt vidde. Denne refleksjonen kan komme opp i hele 80-90 %. Er du på sjøen eller fjellet, vil det derfor være viktig å beskytte seg mot dette lyset. Andre fordeler med polariserte solbrilleglass er at du kan se fisken igjennom vannet når du er på fisketur.

Hvorfor er det viktig 
med solbriller?

– Vi opplever nå at atmosfærens naturlige beskyttelse, ozonlaget, er i endring. Dette har gitt oss nordboere mer av de skadelige UV-strålene, og de kommer også tidligere på året enn før. Det gjør beskyttelse viktig, forklarer optiker ved Synsam på Tasta Senter, Karin Stegelius. – Det er UVA og UVB som er skadelige for øynene. Det er allment kjent at vi skal beskytte huden med solkrem, men det må ikke glemmes at den stilige solbrillen også har en livsviktig funksjon for synet vårt. Beskytter man ikke huden, blir man solbrent, og det samme kan skje med øyene i form av snøblindhet. Tilstanden skyldes at det oppstår små forbrenningssår på hornhinnen etter at man har utsatt øynene for mye ultrafiolett lys (sollys eller en sveiseflamme). Du kan ganske enkelt unngå snøblindhet med å bruke gode solbriller.

Sollyset bidrar også til å utvikle katarakt (grå stær). Det kalles «grå stær» når linsen i øyet er uklar. Det gir uklart syn. Man kan få grå stær i begge øyne samtidig. Grå stær er en veldig vanlig årsak til synsnedsettelse. Grå stær kan ikke korrigeres med briller, men krever en operasjon der man bytter ut øyets linse med en ny. Over 20.000 nordmenn må opereres for dette hvert år. Desto tidligere man begynner å beskytte seg, desto mindre risiko har man. Nettopp derfor – husk solbriller til barna. Små barn trenger stor beskyttelse, er ordtaket hos Synsam. Man tror også at UV-lys kan bidra til å utvikle AMD (Makula degeneration) Det som i folkemunn ofte omtales som «gule flekker», påvirker det sentrale synet. Beskyttelse er essensielt. Er du i tvil om du har øyeskader påvirket av sollyset, sjekkes dette enkelt med en synstest hos optikeren.

Ja, tiden hvor nordmenn lå etter italienerene er forbi. Ta turen innom Synsam på Tasta Senter for å gå den store solfesten i møte med sikkerhet og stil.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no