ANNONSE

Leserbrev

Bota – Fogo Futebol-clube

Gisle Krogedal


Publisert: 23.04.2013

Jeg var i mars og besøkte min gode venn Roar Stenberg og hans kone Lady i Natal i Brasil Roar og Lady har for en periode bosatt seg her. Roar har i sine reiser til Natal, og i det halve året han har bodd her skaffet seg mange gode venner. Han har sammen med noen av sine venner, vært med å skape et nytt tilbud til barn som dessverre ikke har samme muligheter til å drive organisert idrett.

Roar har startet et fotball lag for barn mellom 12-15 år som ikke har noe i dag. Jeg var med på den første trening som var 09.03 dette år. Her møtte det opp 42 barn , med 3 baller som våre barn aldri hadde spilt fotball med. Dette kaller vi i Norge for noen blører. De hadde med seg 9 veg kjegler. Dette sammen med godt humør.

Det er et meget bra trener apparat som er med på dette prosjekt. Det er 5 trenere hvor alle har erfaring fra å trene barn i ­bedre klubber. I tillegg er det med noen mødre som skal lage til et opplegg for ­barna. Alle bidrar på dette uten noen form for øko­nomisk støtte, kun for å ­hjelpe ­barna.

Det vi ønsker å bidra med for disse barna er at de skal ha hver sin ball på trening, kjegler som er normale å bruke på trening, markeringsvester. Frukt på ­trening, slik at de får i seg næring, samt en mulighet til å leie en buss for å spille en kamp mot et lag på motsatt side av byen.

Dette har vi satt opp et budsjett på 40 000,- for inneværende år. Vi ønsker da at 8 bedrifter eller privat personer skal ­bidra med kr 5000,- for et hjelpe prosjekt i Brasil. For dette får alle logo på drakter og kan markedsføre seg med bilder og ­videoer om at dere bidrar i Brasil på dette hjelpe prosjektet. Frem mot fotball VM i Brasil i 2014 tror vi også at det kan ha en positiv markeds effekt, men først og fremst at vi sammen kan hjelpe barn som ikke har det så bra. Dette er et prosjekt hvor ingen tjener noe penger, men alt går uavkortet til barna.

Prosjektet er i Natal og her er det aldri gjort noe for gatebarn før. Vi vil få medie omtale i Brasilianske aviser, samt lokal tv vil dekke opplegg som her er dratt i gang av Roar.

Vi håper at dere kan være med å bidra i dette positive arbeidet, og det vil bli sendt ut info brev og bilder til dere i løpet av året.

De som ønsker å bidra her melder fra til undertegnede.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no