ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Knekker slankekoden

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 23.04.2013

Øverst t.v: Marion Risa Ouff, Wenche Bertelsen, Jorunn Øvstebø, Kristine Joa Amdal, Ingrid Thingbø, Alvhild Frøland. Nederst t.v: Anne Svandalsflona, Hilde Nilssen.


Fakta:

Grethe 
Roede

Hva: 

Kurs i vektreduksjon og kostholds- og livsstilsendring for alle.


Aktuell med: 

Kurs som gjør deg klar for bikini-sesongen.


HVOR: 

Over hele landet i et område nær deg, på nett eller hos din bedrift. 


Kontakt: 

www.greteroede.no – søk etter kurssted i nærheten av ditt bosted

Vi lever i et fedme­fremmende samfunn hvor alle drømmer om en lettere hverdag. Hva skal til for å gå ned i vekt på en helsefremmende måte? Hva er faktorene for å lykkes – for alltid? Den anerkjente Roede- metoden gir deg oppskriften på en lettere og sunnere livsstil.

Det finnes mange måter å slanke seg på. Hver sesong leser vi om nye dietter og råd om vekttap, men innerst inne vet vi at det ikke holder i lengden. Du har kanskje forsøkt flere ganger, men gått opp like snart som du har gått ned. Helt enkelt er vekttap en matematisk formel. Lavere kaloriinntak enn forbruk, pluss og minus. Det er derimot ikke nok om du ønsker en sunn livsstil. Kropp og sinn behøver en rekke næringsstoffer for å fungere optimalt, og aktivitet er et stort pluss som ikke minst gjør at du kan spise mer enn om du ikke beveger deg. Målet er som regel ikke bare vekttap, men også en mer energisk og vital hverdag. Da er kunnskap om kosthold og trening grunnleggende, og en avgjørende faktor er ofte motivasjon, mestring og samhold. Roede-metoden har kurs i hele landet, samt på nett. Hvert kurs er tilpasset ditt mål og din tidsplan. Det er ingen kur, men kurs i varig kosthold – og livs-
stilsendring. Vi tok en prat med kurslederne i distriktet om hva denne endringen innebærer. Grethe Roede AS ble etablert i Asker i 1974 og har vokst jevnt siden den gang og fremstår i dag som landets ledende innen kurs i vektreduksjon. Roede-metoden er oppdatert i tiden, og har en rekke verktøy for at du skal lykkes. Dette innebærer kostholds- kurs, mental trening, læring om fysisk aktivitet og roede-klubben hvor du registrerer mat og trening. Det viktigste er veiledning av kursholder, noe du kan få både når du skal ned i vekt og når du ønsker å holde vekten. Pensumet du mottar på kurset vil gi deg en innføring i ernæring, og de utallige oppskriftene vil gjøre deg til en fabelaktig hobby-kokk som kan lage mat for både venner og familien. Et av slagordene til Roede-metoden er «Lettere sammen», som gjenspeiler fellesskapet i livsstilsendringen.

Hvordan komme i gang?

Hvorfor vi har lite energi eller ikke lykkes med å gå ned i vekt, har klart noe med vanene våre å gjøre. Du spiser kanskje sunt, men har for høyt kaloriinntak i løpet av dagen. Kanskje hopper du over frokosten og velger feil mat basert på lavt blodsukker, eller er i sosiale situasjoner hvor du av høflighet takker ja til godsaker du egentlig ikke vil spise. Nøkkelen er å bli bevisst. Når det er sagt handler livet så mye om nytelse, og Roede-metoden handler masse om matglede. Ingen matvarer er forbudt, men noen matvarer hører hverdagskostholdet til og andre bør spises sjeldnere og i mindre mengder. Kurset lærer deg å ta de riktige valgene. Det finnes mange dårlige spisemønstre, derfor er det betryggende at kursholderne selv har vært overvektige og vet hva som skal til for å få deg over i en varig sunn sirkel. Beregning av ditt daglige energibehov gjøres første kurskveld. Dette gjøres ved en matematisk formel basert på faktorer som alder, høyde, vekt, kjønn og aktivitetsnivå. Deretter velges en meny tilpasset ditt behov og dine mål. Det er faktisk mulig å spise god mat selv når man går ned i vekt, og en rekke fristende oppskrifter følger med kursmateriale sammen med en forståelse over næringsstoffene og kaloriinnhold.

Inntil 1 kilo i uken

Du kikker i fryseren sent på kvelden og der ligger den deilige isboksen. Du har så lyst, så lyst. Ingen ser deg, så da er det ikke så farlig. Kjenner du deg igjen? Vi har alle våre svakheter, og det er ikke verdenskrise om vi spiser litt is, eller et par sjokoladebiter. Vi har frimerker hver uke som kan brukes til det. Roede-metoden anbefaler å innføre lørdagsgodt for voksne, og ikke ha ”lørdagskos” hver kveld. Kursleder hjelper og støtter deg i både sterke og svake stunder og følger du rådene kan du gå ned inntil 1 kilo i uken. En del av oppfølging er at du rapporter aktivitet og kosthold i uken som har vært, og til sommeren kommer den etterlengtende Appén til Grete Roede som vil gjøre det enkelt å registrere måltidene og treningen. Det er viktig å påpeke at Roede-metoden ikke er en diett, men en metode som hjelper deg over til en sunnere livsstil og dermed ned i vekt om ønskelig.

Hvilket kurs passer for meg?

Roede-metoden har en rekke kurs over hele landet, og baserer seg på de offisielle kostholds- og mosjonssrådene fra norske myndigheter. Alle som ønsker et sunnere liv og motiverende vektreduksjon sammen med andre, vil ha nytte av Roede-metoden. Det fins flere kurstyper å velge mellom. Standardkurset er grunnleggende forståelse av ernæring og trening og passer om du skal litt ned i vekt eller ønsker å tillegge deg sunnere vaner. Andre kurs er blant annet Maxi-kurset for de som skal gå ned 20 kilo eller mer, aktivkurset med kombinert 
trening og kosthold, og de unge fra 18-25 har også egne kurs om de ønsker. Alle bygger på standardkurset, men tilpasset ulike behov. De strekker seg over 8 uker og kan også tas på nett.

Noe for din bedrift?

Mer energi, mindre sykefravær, økt glede og fokus for dine ansatte? Kurs og seminarer tilpasses din arbeidsplass. Hva med før jobb, i en utvidet lunsj eller etter jobb? Ta kontakt for mer info.

Oppskriften på ditt nye liv er lett, og Roede-gjengen er klar for å hjelpe deg å lykkes.

Stavanger 

Ingrid Thingbø 901 54 632


Tasta 

Wenche Bertelsen 975 17 272


Randaberg 

Jorunn Øvstebø 466 80 463

Alvhild Frøland 976 11 929


Hundvåg 

Kristine Joa Amdal 920 97 827


Hinna 

Elisabeth Reime 414 43 070

Kristine Joa Amdal 920 97 827


Mariero 

Hilde Nilssen 452 33 884


Madla 

Tove Hofsmo 416 38 251


Tananger 

Christin Tangen 470 27 410


Sola 

Alvhild Frøland 976 11 929


Sandnes 

Anne Svandalsflona 958 88 171

Elisabeth Reime 414 43 070


Klepp 

Hilde Nilssen 452 33 884


Bryne 

Marion Risa Ouff 930 35 844


Ålgård, Nærbø og Egersund 

Tove Hofsmo 416 38 251Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no