ANNONSE

KULTUR

Ensom­heten og det gode liv

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Privat


Publisert: 23.04.2013

I mai måned åpner Tou Scene Ølhallene for to separatutstillinger av Agnethe Lindløv og Anette Moi. De er begge nyutdannede, Lindløv fra Kunstakademiet i Trondheim, NTNU og Moi fra London Metropolitan University.

Kunstnerne har svært forskjellig stil og tror at dette kanskje er grunnen til at Tou Scene valgte å vise nettopp disse to utstillingene samtidig. Mens Mois fargerike strek er naiv, leken og humoristisk, arbeider Lindløv i et barokk og mørkt landskap. Da de to fikk vite at de skulle stille ut arbeider i naborommet til den andre valgte de å styrke disse motsetningene.

Agnethe Lindløv viser skulptur, maleri, fotografi og video i sin utstilling «In my solitude». Utstillingen handler om folks behov for tilbaketrekning fra det sosiale. Lindløv er opptatt av fasader og hvordan vi fremstår overfor våre medmennesker. I en tid hvor alt skal frem i lyset, og bilder og info deles som aldri før, mener Lindløv det vokser et behov for å trekke oss tilbake og inn i våre ­private rom. Lindløv forteller at ordet Solitude lett kan sees på i ­negativ forstand på grunn av den direkte oversettelsen til ensomhet. Men det å tilbringe tid alene kan også være fint og skape frihet og gi ny energi.

I naborommet er Anette Mois «The good life». Hun viser ­illustrasjoner. Utstillingen er humoristisk, positiv og fargerik. Moi er opptatt av å få folk til å smile av illustrasjonene hennes. Det er mange som glemmer ut å stoppe opp, nyte livet, og leve her og nå. Moi vil at bildene sine skal hjelpe folk til å glemme stress, problemer og bekymringer. Bildene skal vekke gode følelser i folk.

Åpningen finner sted 3 mai kl 19:00 i Ølhallene og vil være åpen lørdager og søndager fra kl. 12- 16 ut måneden.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no