ANNONSE

NÆRINGSLIV

Bedre sted for firma-arrangement finner du aldri

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Svein Kåre Edland og 

Natvigs MindePublisert: 09.04.2013

Natvigs Minde er et fantastisk område som egner seg godt for gode ­arrangement og aktiviteter.


Fakta:

Natvigs Minde


Hva:
Selskapslokaler på historisk grunn


Aktuell med:
Tilbyr arrangement for firma. 
Ta kontakt for info og priser.


Kontakt:
Helen Fagerli tlf 41 73 20 53 

helen@natvigsminde.no 


Web:
www.natvigsminde.no

www.fjordevents.no

Er du på jakt etter nye steder hvor du kan ha kjekke opplevelser sammen med gode kolleger? Da skal du ta deg tid til å studere de mulighetene som finnes på et helt unikt sted med historisk sus.

– Her er det helt fantastisk, forteller en entusiastisk gjeng som møter Lokal-avisens utsendte på en kald, men strålende dag i mars. Håvard og Atle Gundersen er sammen med Helen Fagerli ansvarlig 
for driften av unike selskaps-
lokaler i et historisk maritimt miljø på Natvigs Minde. Det er en holme, bare et steinkast fra Stavanger sentrum. Området inneholder mange forskjellige bygg med spennende fasiliteter til arrangement både innendørs og utendørs.

 

Byens best bevarte hemmelighet

– Uansett hva du skal arrangere, er rammen rundt dette stedet en opplevelse som du svært sjelden finner andre steder, mener Helen Fagerli. Bedriftene liker å samle de ansatte, men her får du noe annet i tillegg. Det er en del av Stavangers historie, og vi har tilpasset aktiviteter som bygger opp om historien. Natvigs Minde passer spesielt godt for teambuilding, kick off, kurs og konferanse, julebord eller rett og slett bare en fest sammen med gode kolleger. Vi skreddersyr hvert enkelt arrangement og har stor kapasitet. Området inneholder flere unike maritime selskaps-lokaler og egner seg godt til alle arrangement året rundt. Her har vi sesong på alle årstider.

 

Både kveld og dag

– Dersom arrangementet går på

kvelden, starter vi gjerne kl 17.00 hvor deltakerne blir 
plukket opp på kaien i Stavanger sentrum, forteller Håvard Gundersen til Lokalavisen. 
– Båtturen til Natvigs Minde tar bare noen få minutter, men vi tar gjerne et skjærgårdscruise og 
viser våre gjester de unike stedene som finnes i nærheten. Vi har mange ulike båter og kan ta det i det tempo gjestene ønsker. Cruiset kan gjerne kombineres med en aktivitet som vi kaller den store skattejakten. Ved ankomst på Natvigs Minde kan vi legge til rette for svært mange forskjellige opplevelser. Vår aktivitetsmeny er innholdsrik, og her er det bare fantasien som er begrensningen. Vi kan nevne aktiviteter som Kon Tiki flåtebygging, femkamp eller tønnebygging. Mange har også behov for å ha en faglig del. Etter en stund er det tid for mat og eventuell underholdning. Vi kan tilby det meste. Våre 
lokaler kan være røffe, maritime og autentiske, eller vi kan dekke på med hvite duker og stemning som passer alle grupper og 
anledninger. Kombinerer du både dag og kveld, har du rikelig tid til faglig innhold, gruppearbeid, lek, gøyale aktiviteter, god mat og god drikke, forteller Gundersen.

 

Teambuilding

– Samarbeid er ikke bare noe som skjer, mener Atle Gundersen. – Vi ser at ved å legge til rette for gode aktiviteter, lærer deltakerne å jobbe sammen på en annen måte. Det er ofte annerledes enn det noen er vant til, og alle får håndterlige utfordringer som spleiser gruppen bedre sammen. På kontoret er det ofte mange som er litt formelle, 
spesielt utenlandske medarbeidere. Her er arenaen annerledes. Alle som deltar preges av entusiasme og engasjement. Våre 
aktiviteter tilpasses gruppen på en god måte slik at alle kan delta. Vi ønsker å gi deltakerne en opplevelse som danner grunnlag for kreativt arbeid og godt samarbeid mellom kolleger.

Aktivitetseksempler:

Flåtebygging
Bli med i Thor Heyerdahl sitt kjølvann. Vi deler deltakerne i passende grupper, og sammen bygger hver gruppe en flåte og drar ut på havet. Målet er ikke å krysse Stillehavet, men en liten seilas utenfor Natvigs Minde. Flåtene er ikke bygget av balsa, men av lokale materialer. Som oppdrift brukes ekte sildetønner i norsk furu, og solide planker utgjør dekk og skutesider. Det hele skal sammenføyes uten spiker eller skruer, alt skal surres sammen på gammelt vis med hampetau! I masten skal seilet heises, og det skal selvfølgelig dekoreres med kreativ fantasti og fargestifter. Når alle flåtene er ferdige og godkjent av «Veritas», starter regattaen! Mannskapet består av to personer, skipper og 
fokkeslask! Resten av laget utgjør heiagjeng, som applauderer og heier fram sin farkost under regattaen.


Tønnebygging
Fra middelalderen var det vanlig å oppbevare mat og drikke i tønner av ulike slag, noe som gjorde at bøkkere var en veldig stor yrkesgruppe i flere hundre år. Spesielt må det nevnes at sildetønner var et viktig produkt for mange bøkkerverksteder. Stavangers historie er preget av sild som hadde stor betydning for Stavangers utvikling på 1800-tallet. Store mengder sild skulle hvert år saltes i tønner, det meste for eksport. Bøkkerfaget hadde derfor mange utøvere i vår region. På Natvigs Minde har vi en aktivitet hvor deltakerne får anledning til å bygge sin egen tønne. 


Skjærgårdssafari og skattejakt
I skjærgården like utenfor Stavanger ligger noen av landsdelens flotteste perler blant holmer og skjær. Her er mye flott natur og spennende historie som vi gleder oss til å dele med deg. Hvor ferden går og hva den skal inneholde,
planlegger vi sammen med dere. Mulighetene er mange. Safari foregår i skjermet farvann og med nedsatt fart, og er således et mildt alternativ til havrafting. Vi kan legge opp til øyhopping med innlagte rebuser og oppgaver, krydret med (røver)historier fra området vi ferdes i. I kjølvannet av en slik tur vil det ligge gode opplevelser som sent går i glemmeboken. Dette opplegget kaller vi for den store skattejakten.


Femkamp
På denne aktiviteten får deltakerne anledning til å prøve seg i tradisjonell dra- kamp med tau, pil og bue, stabling av treklosser, skjærgårdsquiz og en overraskelse. Ypperlige aktiviteter til å få opp stemningen, samarbeidet, konkurranseinstinktet og det gode humør. 


Julebord
Vårt fantastiske sted er perfekt for julebord for store og små grupper. Her vil en oppleve et skue av 6 opplyste 4 meter høye juletrær som skaper en atmosfære som oser jul. Alle bygningene på øya vil være dekorert og lyssatt inne som ute. Innhold avtaler vi med hver gruppe. Vårt julebordkonsept skal være et alternativ for gjester som ønsker en løsere snipp, og for de som vil ha noe annet å spise enn tradisjonell julemat. Vi kan tilby meget spesielle lokaler, og en fantastisk atmosfære i et historisk havnelandskap som oser av tradisjoner og kystkultur.


Mat og drikke
Det er jo så enkelt at uten mat og drikke duger heltene ikke. Vi har ferdige menyer som skalldyrbord, tapas, dessertbord, grill eller kombinasjoner av disse. Maten er av høy kvalitet og leveres av Kokkene Kommer.

Historien om 
Natvigs Minde
Til tross for at holmen ligger sentralt i havna og bare få hundre meter fra bygatene, er det bare de færreste som har vært i land på Natvigs Minde. Stavangerfolk flest har nok sett de særpregede sjøhusene på holmen, men kanskje ikke lagt så mye merke til dem likevel. Det uvanlige navnet og de karakteristiske bygningene forteller oss at her må det ha foregått noe spesielt gjennom tidene. Natvigs Minde rommer mye havnehistorie, men ikke minst også byhistorie i videre forstand. I gamle dager ble holmene brukt til fortøyning av både båter og fiskeredskap. Det nære området har alltid vært vente- og opplagsplasser for fartøyer på vei inn eller ut av havna. Det nakne fjellet på holmene ble også brukt til tørkeplass for nøter, garn og seil og kanskje også klesvask. Holmen fulgte med da Christian IV ga Eiganes som gave til Stavanger by i 1607.


Karantene­institusjon
Farvannet på sørsiden var byens karantenehavn. I begge holmene sto det fortøyningsringer for karantene-pliktige fartøyer. Hvis det kom mange av dem, måtte noen ankre opp, gjerne i et par døgn til sunnhetskommisjonen hadde forvisset seg om at det ikke fantes smittsom sykdom om bord. I det beryktede «koleraåret» 1831 ble også Kiellands sjøhus på holmen rekvirert som isolat. 


Den store 
utbyggingen
Under seilskipsfartens høykonjunktur begynte havnevesenet å bekymre seg over mangelen på en offentlig ballastkai i havna. I 1870 lanserte derfor havnefogd Thomas Natvig ideen om å bygge ut en kai som kunne ta skip opptil 10 fots dybde på nordsida av det som nå kalles for Natvigs Minde. Den største bygningen ble kalt pramhuset, og det er her det største selskapslokalet befinner seg i dag. Det var nesten 21 m langt og vel 14 m bredt. Veggene besto av en nesten 2 m høy steinmur. Oppå bjelkene var det rikelig med plass til å legge lange materialer, spirer, årer, rundholt og redskaper. I pramhuset oppbevarte havnevesenet alt utstyret sitt. Fortøyningstønner, føringsprammer, robåter, kjettinger, tauverk, blokker og all slags redskap til virksomheten. 


Restaurert og 
i god stand
Pramhuset ble ferdig restaurert i 1997 og er det største selskaps-lokalet på Natvigs Minde. Lokalene er gjenoppført i en røff og maritim profil. Her er det høyt under taket og utsikt rett inn til Vågen i Stavanger. Pramhuset egner seg til selskaps-arrangement for grupper mellom 50 og 150 gjester. Det nye Sjøhuset ble ferdigstilt våren 2009, og er gjenoppbygget etter brannen i 2003. Sjøhuset er gjenreist etter den gamle byggeskikken. I tillegg til annen etasje som skal brukes til arrangementer, inneholder det nye sjøhuset et verksted for kystkultur, samt en utstilling om trehusbyen Stavanger.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no