ANNONSE

MAT & DRIKKE

En perfekt start

Rieslingviner har en egen evne til å kombinere innsmigrende aroma, friskhet, eleganse og intensitet.

Øyvind betegner ukens vårruller som den ­ultimate starten på et måltid, altså må ukens vin passe godt som aperitiff. Det ­betyr at den bør være ungdommelig, syrlig og lett. Siden de sprø vårrullene får følge av en sterk, salt og syrlig teriyakisaus, kan vinen også med fordel ha en viss restsødme for å balansere det sterke og salte. Rettens innslag av chili, ingefær, sesam, koriander, sitrus og tropisk frukt gjør videre at vinen bør ha et sursøtt aromabilde med innslag av tropisk frukt.

Beskrivelsen over er prikk lik beskrivelsen av ukens vin, som i tillegg til å være meget god har et historisk sus over seg. Steinberger ­Riesling 2012 (varenr. 1107101, kr 136,40, basis­kategori 5) kommer fra en av verdens eldste og mest ­respekterte vinadresser – klosteret Eberbach i den lille landsbyen Eltville, i vinområdet Rheingau. Den tyske delstaten Hessen eier i dag klosteret, som ble grunnlagt av munker allerede i år 1136. I dag lages vinen ikke i selve klosteret som i gamle dager. For et par år siden ble det nemlig investert i et nytt, flott produksjonsanlegg som er bygget inn i den historiske vinmarken Steinberg.

Vi kan trygt hevde at tradisjon og innovasjon er grunnsteinene i vår vins tilblivelse. Den er ny­tappet, med frisk aroma av syrlige og tropiske ­frukter, høy syre som balanseres av en porsjon restsødme, og en balanse som er nær perfekt. Sammen med sødme­full kongekrabbe, aromatisk og spicy thaikrydder og temperamentsfull teriyaki vil ukens vin være en utmerket start på et vel­smakende måltid. ­Fort­settelsen må du finne på selv!

Knut-Espen Misje underviser vinkelnere 
ved Kulinarisk Akademi, og holder også vinkurs 
for folk flest. Han er medforfatter på flere 
koke­bøker. Viner importert gjennom 
Terroir Wines, som han er medeier i, 
vil ikke bli omtalt i denne spalten.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no